kortiko steroidi (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

honey bunny -> kortiko steroidi (9.3.2011 22:23:25)

Pozdrav drage moje :)
Zanima me je li neka od vas primala ove steroide za razvoj dječijih pluća? Meni  ih dok.propisala jer sam se počela otvarati a tek mi 33 sedimica, pa u slučaju da beba poleti ranije da su joj bar pluća razvijena. Malo sam guglala, ali samo sam pronašla da se daju kod upala i hemoterapija, nikako ne kontam. Please, ako neko nešto zna neka se javi :)
Hvala :)

Dida79 -> RE: kortiko steroidi (9.3.2011 22:47:36)

Meni je dr ukljucio te inekcije u 28 sedmici trudnoce a malenog sam rodila u 31.Kako su mi rekli na pedijatriji da prvo zahvalim dragom Bogu pa dr koji je ukljucio inekcije jer se je maleni izborio[sm=smiley1.gif]

honey bunny -> RE: kortiko steroidi (9.3.2011 22:59:09)

E super, drago mi je da je neko imao iskustva sa tim i to pozitivnog :)A jesi li imala kakve nuspojave? 

Dida79 -> RE: kortiko steroidi (9.3.2011 23:03:24)

Ne apsolutno nista

honey bunny -> RE: kortiko steroidi (9.3.2011 23:05:25)

Super, hvala ti puno :)))

Visnja RR -> RE: kortiko steroidi (9.3.2011 23:06:24)

nuspojave se desavaju prilikom duzeg koristenja u vecim dozama...  a to nece biti kod tebe tako ...

Dida79 -> RE: kortiko steroidi (9.3.2011 23:07:52)

Sretno i porucujem bebici da je najsigurnija u maminoj pupi pa zato neka je tamo jos neko vrijeme[sm=smiley1.gif]

namkic -> RE: kortiko steroidi (17.3.2011 14:27:24)

to je zaštita dječijih pluča ,obavezno primi,porodila sam se ranije pa beba završila na mašini za disanje
jer pluča nisu bila dovoljno razvijena,sada je dobro fala Bogu

honey bunny -> RE: kortiko steroidi (19.3.2011 13:42:41)

Primila sam ih, neki dan sam izašla iz bolnice, pa za koji dan trebam kod ginekologa da vidim kako sve ide :) Nadam se da će izdržati još 10 dana da uđem u 9-i :) makar zbog težine da se mogu poroditi ovdje, da ne idem u Tz :)

Gemelli -> RE: kortiko steroidi (30.4.2011 10:09:32)

IZVORNA PORUKA: honey bunny

Primila sam ih, neki dan sam izašla iz bolnice, pa za koji dan trebam kod ginekologa da vidim kako sve ide :) Nadam se da će izdržati još 10 dana da uđem u 9-i :) makar zbog težine da se mogu poroditi ovdje, da ne idem u Tz :)

takodje sam zbog skracengo grlica, lezala u bolnici i primila te inekcije, posto je sve bilo ok, pustena sam kuci i evo me 35 nedelja skoro, pa izgleda da nisam ni ja imala potrebe za njima i nadam se da mi nece steti bebarama [sm=smiley19.gif]

sweet insanity -> RE: kortiko steroidi (30.4.2011 10:41:59)

meni ustanovljeno da mi je grlic kraci jos polovinom 5. i sam mi receno da lezi, mjesec i pol lezala, nisam poslije pregledana i sad se šetam ko lud, kaze dr. da beba nije vise tako nisko jer joj vidi lice i ja evo mjesec dana marsiram i hvala Bogu OK je sve:) Samo mi cudno sto si ti isla u bolnicu radi toga...doduse mozda kod mene nije puno kratak....ma samo da nam aBd svima prodje sve OK i da dodjemo do 9. eh onda, neka izlazi ako hoce[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Gemelli -> RE: kortiko steroidi (30.4.2011 11:14:16)

meni se skratio u 29 nedelji, tj u 7 mjesecu, pa blizanci, pa nekakv z oblik, tj otvoren s unurasnje strane, pa su samo insistirali da mi prodje taj period, da ne bi doslo do prijevremenog porodjaja,a kao inkecije i ako dodje ,da su pluca razvijena, et

Stranica: [1]