Gemelli -> RE: plata u toku bolovanja (9.3.2011 11:07:30)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Gemelli ja radim u racunovodstvu, ali vecinom male firme i rijetko ko kad ide ili koriste bolovanje privatnici, ali zadnje doznake koje sam predavala zdravstvu su bile 80%, stim da tih 80% ne moze biti manje od minimalne place.. zdravstvo je sporo u isplacivanju refundacije, privatnici cekaju isplatu, pa onda placaju placu, bar ovaj nas jedan, ali ako je firma veca i likvidna, onda ne bi trebalo biti porblema... ali kad vec spominjete te stvari da pitam ovde, da li porodilja ima problema oko dobivanja naknade, ako joj placa prije odlaska na porodiljsko kasni 10 mjeseci?????? ako nisu redovno uplaćivani doprinosi za zdravtveno osiguranje na plaću i iz plaće...što podrazumjeva i onaj doprinos u slučaju neposobnosti za rad...onda rješavaj to na vrijeme...jer u tom slučaju ministarstvo može da ti kasni sa naknadom za zapoelnu pododilju jer nrema uplaćene doprinose... koliko se sjećam 6 mjeseci ti traže da doneseš potvrdu iz računovodstva da su doprinosi izmireni. Najbolje da kontaktiraš opštinsku službu i pitaš šta dalje i dali će ti to stavrati porblem... jer lokigom kad-tad ti doprinosi biće naplaćeni do poslodavca... opet po zakonu mora s eprvo uplatiti doprinos a ne plata...kako ti plate nemaš moraš se dopbro rapistati dali eć ti to stavari ptobelme. Upravo sam zvala opcinu stari grad i hvala dragom bogu, kasnjenje nema uticaj na porodiljsku naknadu, vazno je samo da je ugovor o radu na neodredjeno vrijeme e sad sta ce mi biti za bolovanje i refundaciju ne znam, zadnju placu primila 5/10, tak da to dok se naplati, hehe ja cu se i vratiti sa porodiljskog, samo zdravstvo se redovno placa, ako im to sta znaci ...
|
|
|
|