RE: peglanje vesa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

amra_sa -> RE: peglanje vesa (3.1.2013 23:37:05)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ja sam negdje na forumu procitala da ako masina mnogo guzva ves da se ves slozi kad se izvadi iz masine, ostavi da odstoji 10-15min pa da se prostire, meni je ovaj savjet olaksao peglanje, ne samo kosulja nego i svega ostalog,pa sretno[sm=smiley1.gif]

[sm=smiley20.gif]

Amela86 -> RE: peglanje vesa (5.1.2013 10:56:07)

amra_sa : onda si sigurno upoznata sa ovim o cemu govorim [sm=smajl.gif][sm=smajl.gif]

pocet cu primjenjivati ovaj savjet za savijanje vesa nakon pranja s obzirom da mrzim peglanje a nazalost to mi je svakodnevnica [sm=smiley24.gif]

škorpija -> RE: peglanje vesa (5.1.2013 11:53:08)

ne mogu vjerovati da postoji i ova tema[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

EEDITH -> RE: peglanje vesa (5.1.2013 12:00:59)

ima li neko da voli peglati [sm=smiley36.gif],da mu poklonim peglu(i gomilu veša za ispeglati-naravno) [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

chuci -> RE: peglanje vesa (5.1.2013 12:11:31)

IZVORNA PORUKA: Amela86

amra_sa : onda si sigurno upoznata sa ovim o cemu govorim [sm=smajl.gif][sm=smajl.gif]

pocet cu primjenjivati ovaj savjet za savijanje vesa nakon pranja s obzirom da mrzim peglanje a nazalost to mi je svakodnevnica [sm=smiley24.gif]

i obavezno kupi štirku u spreju. ali nemoj onu u boci kao lak za kosu jer se brzo potroši, nego kupi običnu pa je prebaci u prskalicu kao onu za sredstvo za staklo. pošpricaš vlažnu košulju i peglaš. i mm ima nekoliko grozno nepegljivih košulja ali im ja štirkom dohakam. još i miriše lijepo ona opal.

amra_sa -> RE: peglanje vesa (5.1.2013 15:13:58)

IZVORNA PORUKA: eldinky

ima li neko da voli peglati [sm=smiley36.gif],da mu poklonim peglu(i gomilu veša za ispeglati-naravno) [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ista sam po tom pitanju. Nema dosadnijeg posla.

amra_sa -> RE: peglanje vesa (5.1.2013 15:16:05)

Amela, mom bratu žena pegla. [sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: peglanje vesa (5.1.2013 18:00:06)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Amela, mom bratu žena pegla. [sm=smiley36.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

SREĆNA -> RE: peglanje vesa (5.1.2013 18:04:31)

Ja baš volim peglati veš, al eto u trudnoći mi je zabranjeno.

Ja mrzim usisavati [sm=hudicek1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (5.1.2013 19:14:56)

[Sadržaj poruke je obrisan]

minja_ -> RE: peglanje vesa (5.1.2013 19:25:53)

Ja sam bila freak u peglanju, peglala sam i zavjese, gace, bilesi i krpe za prasinu. Slomila sam 3 daske za peglanje za dvije godine [sm=jezicek.gif], a onda mi je svekar napravio costum made dasku za peglanje velicine surferske daske[sm=jezicek.gif]

Sad nemam vremena i peglam samo ono sto nam taj dan treba da obucemo.

malena sharena -> RE: peglanje vesa (6.1.2013 13:12:28)

Jako, jako volim kad je ves ispeglan i slozen pod konac, pogotovo posteljina, pa kad je promijenim onaj miris me zapahne, mmm. No, medjutim, kad navece uspavam djetica vise se volim sklupcati uz MM ili truniti s njim uz kafu nego peglati dva sata. Zato kao i minja peglam samo ono sto moram da bih u javnosti pristojno izgledala.

Bihter -> RE: peglanje vesa (6.1.2013 13:16:02)

MRZIM PEGLATI [sm=smiley11.gif] I sad sam evo napravila pauzu od peglanja da uskocim malo na ringeraju. i ne znam kako cu se prisiliti da zavsim onu hrpu robe sto me ceka.. nema mi dosadnijeg kucanskog posla od toga[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

malena sharena -> RE: peglanje vesa (6.1.2013 13:22:09)

I ja sam uvijek mrzila peglati, jer nas je mama tjerala da peglamo sve osim carapa, i gace i krpe za prasinu, sve. Al ostalo mi to da volim kad je ispeglano pa se nekako nakanim. I peglala sam dok beba nije malo porasla, onda bacih sve, ma idi bjezi, radim cijeli dan i jos kad navece zaspe peglaj bar jednu masinu vesa, ma budala. Sad samo lijepo slozim, a i to me mrzi raditi [sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: peglanje vesa (6.1.2013 13:29:53)

Peglanje mi je najgori mogući posao ikada![sm=hudicek1.gif]
Crkneš radeći i kad završiš kao da ništa nisi uradio jer se ne vidi. Opereš suđe, prozore. usisaš, obrišeš prašinu, sve se to vidi da si nešto uradio. Opeglan veš staviš u ormar i isto se ne vidi kao onaj neoplegan.

Peglam samo ono što moram npr. košulje, hlače "na peglu" i sl.
Posteljinu ne peglam, izvadim je iz sušilice , dok je topla lijepo složim i super.
A sudne krpe i gaće mi je stvarno ludost peglati[sm=smiley5.gif][sm=smiley29.gif]

reallove -> RE: peglanje vesa (6.1.2013 13:32:17)

Mene cekaju 3-4 kosulje za paglanje,a neda mi se nesto..Koliko ja mrzim peglanje,zene drage,a peglam ko luda..MM svaki dan isprlja po jednu kosulju,skupim to,operem,pa onda peglanje[sm=hudicek1.gif]...Nedavno donio novu uniformu i 7 novih kosulja[sm=hudicek1.gif] otpakuj to,peri i peglaj,uzas

animagical -> RE: peglanje vesa (6.1.2013 13:41:49)

meni pet kosulja sedmicno nije prestrasno, ispeglaju se za vikend za sat vremena, uz jo skoju moju majicu, dzemperak i to sto bas moram...posteljinu, krpe, gace, carape i ostale gluposti ne peglam, ne pada mi na pamet[sm=hudicek1.gif] djetetu ne peglam nista, samo kosulje i to dva tri puta u godini

smajli80 -> RE: peglanje vesa (6.1.2013 14:43:40)

Ja peglam jedino hlače na peglu i košulje jer je mm konobar.Svoje i dječije što je baaaaš izgužvano,a ostalo mi nepada napamet-imam puno drugog prečeg posla.[sm=smiley1.gif]

Idina mama -> RE: peglanje vesa (22.1.2013 23:01:11)

Kratko: ne peglam.

ananas_ze -> RE: peglanje vesa (22.1.2013 23:18:01)

IZVORNA PORUKA: Idina mama

Kratko: ne peglam.

ko pegla za tebe?
ja volim peglati, i kad me krene ok je, samo mi se tesko nakaniti

lost -> RE: peglanje vesa (23.1.2013 9:18:08)

Peglanje mi je najmrži kućanski posao[sm=hudicek1.gif]
Dakle peglam po potrebi[sm=smiley1.gif]

memom -> RE: peglanje vesa (24.1.2013 9:46:53)

Peglam kad moram, a svaki put mi dodje da sve pobacam

Marija13 -> RE: peglanje vesa (24.1.2013 9:51:42)

Kako znam za sebe volim peglati [sm=smiley1.gif] i sada jos uvijek sve peglam, cak i donji ves, nekako imam osjecaj da pobijem sve bakterije..peglam kad se skupi par opranih masina vesa..[sm=smiley1.gif]

chuci -> RE: peglanje vesa (24.1.2013 10:11:00)

meni danas na radu peglanje. nije mi mrsko. samo da mi je ovog malenog uspavati sat da peglam rahat. Ajša će uporedo samnom peglati svoje [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: peglanje vesa (24.1.2013 11:08:27)

Peglam ono sto moram, a to je skoro pa nista [sm=smiley36.gif]. kad operem ves fino slozim i kasnije ga prostrem. HB, pa muz ne mora nositi kosulje na posao. Njih peglam jedino za Bajram ili ako je neka posebna prilika.
Kad se sjetim svoje mame. Ormar je bi pun vesa za peglanje. Peskiri, krpe, carape, majice, ves ma sve zivo sto se moglo peglati. Sjecam se cak i onih pamucnih maramica [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sljedeća stranica >   >>