Lalana
|
Nema veze sto dijete nema temperaturu, jer i kada su zubi onda je temperatura jos preca. Kupi obavezno neki rastvor tipa ORS, ili spominjale su forumasice neki sokic, sa elektrolitima, ja ne znam posto nisam u BiH, kako se zove, potrazit cemo, i onda ml po ml davati djetetu, nekako nazor, pokusavaj kako znas i umijes. Ili ne moras uospte ovaj sokic, ja sam uvijek kupovala ORS rastvor u prahu, koji se razmuti i daje djetetu po malkice, svakih 5 minuta, ili i cesce, samo je bitno ne odjednom da ne bi povratilo ili odbilo, jer je okus veooma ruzan. Hanady je meni dala odlican savjet, ako ti beba pije AD, da kupis AD za proljev, odnosno protiv proljeva , i da potpuno izbacis onaj AD koji inace pije, dok ne prodje porljev. Ali obzirom da si napisala da beba odbija flasu, znaci da doji, i onda nemas problema, dojite, koliko mozete, kupite ORS i proci ce to kroz koji dan a mozda i brze. Sretno, zelim vam sto prije ozdravljenje, i zao mi je i tebe, znam koliko se mi mame namucimo sa djecicom, posebno zbog brige, insan ne zna ni sta je, ni kako je, a beba jadna bolesna, ma potpuno te razumijem. Mislim na tebe
< Poruku je uredio Lalana -- 22.4.2010 17:38:42 >