Hanady RR -> RE: Moja beba ima proljev (25.4.2012 23:54:48)
|
IZVORNA PORUKA: Radiodjeva Drage mame, moja beba je stara 5,5 mjeseci. Prije dva dana je povracala, imala proljev i temperaturu 38,6. Vodili smo je kod doktora koji je preporučio tečnost za rehidraciju, Linex i Humanu protiv proljeva, te zakazao kontrolu dan kasnije. Beba je sutradan bila mnogo bolje s tim da dan ranije skoro nista nije jela (Humanu odbija, inace pije Aptamil). Na kontroli doktor nista ne govori, osim - beba je dobro. O uzroku nista. Pitala sam da nije od zubica na sta je odgovorio da je moguce. Popnem se sprat vise na stomatologiju, doktorica je pregleda i kaze da zubici nece skoro, te da je max. temp. kod zubica 37,7. Inace, pedijatar rekao da je vratim na Aptamil posto joj je to jos uvijek osnovna hrana (uvodimo i cvrstu i pazila sam da joj ne dajem nista sto izaziva proljev). Medjutim, beba je danas kakala 7-8 puta :( sve sto je od cvrste hrane pojela dan ranije, a nekoliko puta je stolica bila puna niti nesvarenog mlijeka. Stolica nije prerijetka, mislim da nije proljev. Ne znam sta da radim... Beba je vesela, igra se, ali i nju i mene je smorilo konstatno kakanje i pranje guze. Moze li to biti od uvodjenja cvrste hrane???
|
|
|
|