zeze -> RE: Moja beba ima proljev (19.7.2011 20:15:13)
|
IZVORNA PORUKA: doublemum Virus garant-kod mog I isto tako bilo, bili i kod pedijatra i ništa naročito! Našem prolivu je prethodila i vrlo visoka temperatura! Važno je da joj daješ tečnosti da ne dehidrira,a linex obavezno i rehidromix(ima sada sa okusom maline pa ga lakše piju),a od hrane evo ponavljam i sebe ,a i druge:dvopek kuhana riža(iskuhana do sluzi-možeš je kombinovati sa mrkvom-poboljša joj okus, zbog djece, a i mrkva je dobra za proliv) pečeni krompir izerendana jabuka(pustiti je da oksidira-potamni) banana čokolada za kuhanje štapići slani čaj od šipurka čaj od narove kore sok od drijenjka HIPP ors prolife enterofuril! Možeš joj dati i malo džema pod drijenjka-kažu da je dobar za proliv! Ja sam nakon ove dijete još uvijek pazila sa hranom(mlijeko smo mješali sa rižinom sluzi, nismo odmah počeli jesti masno, geršlo je isto dobro)! Da dodam , da nama zadnji put nije pomagao enterofuril-nakon uzimana u roku od 25 min ponovo proliv-tako da prati kako će vam djelovati; mi smo isključili i nakon toga je rjeđe imao proliv! Ovaj linex i rehidromix, mogu li kupiti bez recepta za bebu? Evo i moja ima prolev vec 2 dana, pazimo na hranu i nisam joj davala nista od lijekova. Ne znam da li da je vodim dr? Nema temp. nije promijenila ponasanje, razigrana je i jos uvijek nemirna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Iskreno i strah me odvest je dr.
|
|
|
|