|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Moja beba ima proljev
13.4.2011 15:28:55   
DM
Virus garant-kod mog I isto tako bilo, bili i kod pedijatra i ništa naročito! Našem prolivu je prethodila i vrlo visoka temperatura!

Važno je da joj daješ tečnosti da ne dehidrira,a linex obavezno i rehidromix(ima sada sa okusom maline pa ga lakše piju),a od hrane evo ponavljam i sebe ,a i druge:dvopek                      kuhana riža(iskuhana do sluzi-možeš je kombinovati sa mrkvom-poboljša joj okus, zbog djece, a i mrkva je dobra za proliv)
pečeni krompir
izerendana jabuka(pustiti je da oksidira-potamni)
banana
čokolada za kuhanje
štapići slani
čaj od šipurka
čaj od narove kore
sok od drijenjka

HIPP ors
prolife
enterofuril!
Možeš joj dati i malo džema pod drijenjka-kažu da je dobar za proliv! Ja sam nakon ove dijete još uvijek pazila sa hranom(mlijeko smo mješali sa rižinom sluzi, nismo odmah počeli jesti masno, geršlo je isto dobro)!
Da dodam , da nama zadnji put nije pomagao enterofuril-nakon uzimana u roku od 25 min ponovo proliv-tako da prati kako će vam djelovati; mi smo isključili i nakon toga je rjeđe imao proliv!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 376
13.4.2011 15:35:20   
amy09

IZVORNA PORUKA: doublemum

Virus garant-kod mog I isto tako bilo, bili i kod pedijatra i ništa naročito! Našem prolivu je prethodila i vrlo visoka temperatura!

Važno je da joj daješ tečnosti da ne dehidrira,a linex obavezno i rehidromix(ima sada sa okusom maline pa ga lakše piju),a od hrane evo ponavljam i sebe ,a i druge:dvopek                      kuhana riža(iskuhana do sluzi-možeš je kombinovati sa mrkvom-poboljša joj okus, zbog djece, a i mrkva je dobra za proliv)
pečeni krompir
banana
čokolada za kuhanje
štapići slani
čaj od šipurka
čaj od narove kore
sok od drijenjka

HIPP ors
prolife
enterofuril!
Možeš joj dati i malo džema pod drijenjka-kažu da je dobar za proliv! Ja sam nakon ove dijete još uvijek pazila sa hranom(mlijeko smo mješali sa rižinom sluzi, nismo odmah počeli jesti masno, geršlo je isto dobro)!
Da dodam , da nama zadnji put nije pomagao enterofuril-nakon uzimana u roku od 25 min ponovo proliv-tako da prati kako će vam djelovati; mi smo isključili i nakon toga je rjeđe imao proliv!

super receno,za cistu desetku jos bi mozda dodala prolife pozz

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 377
13.4.2011 15:38:36   
DM
Eno ga predzadnjiuser posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 378
13.4.2011 15:40:10   
cicimici
nemoj brinuti,proći će to,jest da traje 5-6 dana,ali šta bi,moj user posted image user posted image i sad kad hoće kakit kaže boji me guza,valjda ga strah više mada mu je sad stolica uredu

Ne mogu vam dati recept za uspjeh,ali vam mogu reći formulu za neuspjeh : NASTOJTE SVAKOM UGODITI

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 379
13.4.2011 15:52:55   
amy09

Eno ga predzadnjiuser posted image user posted image user posted image

OJJJ sorrriii amam ima strasnu zubobolju pa neznam gdje gonem pola glave me boli.tako da i ne funkcijonise hvala ti na ispravci sve je za 100 user posted image user posted image ..
a nije problem sve ovo ovako muckati i da sve to u isti dan ide...hm...nece im nista biti jel de...

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 380
20.6.2011 14:03:12   
milenium
što dati bebi od 2 mjeseca koja ima proljev(a doji)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 381
20.6.2011 14:17:29   
milenium
IZVORNA PORUKA: milenium

što dati bebi od 2 mjeseca koja ima proljev(a doji)user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 382
20.6.2011 14:18:33   
Anoniman

user posted image user posted image

samo da temu podignem
Neznam mila nisam dojila nisam pametna sta ti reci.
Koliko dana ima proliv vec ???Ja bi odvela ped. ipak je to beba mala .
Sretno u svakom slucaju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 383
20.6.2011 14:19:01   
jasmin
Sta je razlog proljevu?Virus...upala?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 384
20.6.2011 14:19:59   
koka i po
rizinu sluz slobodno.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 385
20.6.2011 14:21:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: koka i po

rizinu sluz slobodno.
pa kako ce kad doji????
Ja sam sa rizinom sluzi davala hapu AD jer nisam dojila anel puno povraco /bljucko .Pa sam do 1 god  kuham rizu i stom sluzi zalijem hapu....

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 386
20.6.2011 14:22:08   
koka i po
kasikicom....

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 387
20.6.2011 14:30:43   
milenium
IZVORNA PORUKA: jasmin

nema upale,ni temperature,isto jede,proljev je od jutros.
za one koje misle da imam tako malu babu moram reć da nije za meneuser posted image ponekad pitam da pomognem prijateljici ili nekomeuser posted image  a dosad joj je beba isključivo dojila.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 388
20.6.2011 14:31:50   
milenium
rižina sluz ,to je ona voda u kojoj se kuhala riža,right?

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 389
20.6.2011 14:33:14   
koka i po
da....neka se riza dobro raskuha.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 390
20.6.2011 14:33:24   
jasmin

za one koje misle da imam tako malu babu moram reć da nije za meneuser posted image ponekad pitam da pomognem prijateljici ili nekomeuser posted image  a dosad joj je beba isključivo dojila.

Ma ja bih samo cesce dojila,da ima tecnosti.A ako nastavi imati proljev i ujutro,onda ce svakako ici lijecniku.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 391
20.6.2011 14:36:25   
Anoniman

Ma ja bih samo cesce dojila,da ima tecnosti.A ako nastavi imati proljev i ujutro,onda ce svakako ici lijecniku.

mislim isto kao Jasmin user posted image

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 392
20.6.2011 14:44:26   
milenium
hvala na odgovorimauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 393
20.6.2011 14:54:42   
vila_7

jel sigurna da ima proljev? Ja dok sam samo dojila, beba je nakon svakog podoja imala vodenastiju stolicu - nekad vise nekad manje.A cim sam uvela i dohranu pored dojenja,postalaje "normalnija"

< Poruku je uredio helena_7 -- 20.6.2011 14:55:26 >

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 394
20.6.2011 14:58:07   
Malenaoduvijek
ja koliko znam bebi koja iskljucivo doji ne treba nista dodatno davati osim da nastavi dojiti, a ako potraje uvijek je dobro otici pedijatru i posavjetovati se

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 395
20.6.2011 15:02:33   
marinčii
IZVORNA PORUKA: MALA1994

ja koliko znam bebi koja iskljucivo doji ne treba nista dodatno davati osim da nastavi dojiti, a ako potraje uvijek je dobro otici pedijatru i posavjetovati se

slažem se

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 396
20.6.2011 15:08:44   
canim
Napisala sam tamo na anketi odgovor ali evo i ovdje cu, moja je imala stolicu gotovo svaki dan po 5 puta dnevno a i primjetila sam da radi toga ne dobiva na gramazi, tako da sam se savjetovala sa pedijatrom, rekao mi je da joj dajem prolife i da ce proci za par dana, tako i bi :) mojoj je bilo oko 4.5 mjeseca kad sam je vodila pedijatru a samo sam je  dojila.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 397
21.6.2011 0:46:09   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: helena_7

jel sigurna da ima proljev? Ja dok sam samo dojila, beba je nakon svakog podoja imala vodenastiju stolicu - nekad vise nekad manje.A cim sam uvela i dohranu pored dojenja,postalaje "normalnija"

isto  ovako  po 5-6  stolica vodenih  stolica  dnevno, prodju  na  sve  strane, posto  je  samo  na  m.mlijeku  nema  mu od  cega  biti  cvrsta  stolica..tek  kad  se  uvela  dohrana..postalo  je  sve  cvrsceuser posted image ,  da  je  proljev  mislim  da bi bebac imao  cesce  stolice  u  kracem  roku...a  bilo bi  dobro  da  bebacu  das  da  doji  jednu  dojku  do  kraja  da  vuce  ono  masnije mlijeko....jer  kad  vuce  ono  vodnije  prvo sto  je  i normalno  po  ovakvim  vrucinama  bebac  ti  samo  vecinom  je  zedan  i  pije  puno,  pa  su  zato  stolice  rijeđe  i  gramaza  manja....pusti ga  da  doslovno  do  kraja  podoji  jednu..imas teme  o  tome..pa  iscitaj  sve  pomalo ..sretno ;)))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 398
4.7.2011 19:28:21   
floopy
I moja beba dobila proljev. Idem čitati što ste savjetovali.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 399
19.7.2011 20:15:13   
zeze

pečeni krompir
banana
čokolada za kuhanje
štapići slani
čaj od šipurka
čaj od narove kore
sok od drijenjka

HIPP ors
prolife
enterofuril!

Ovaj linex i rehidromix, mogu li kupiti bez recepta za bebu?
Evo i moja ima prolev vec 2 dana, pazimo na hranu i nisam joj davala nista od lijekova.
Ne znam da li da je vodim dr? Nema temp. nije promijenila ponasanje, razigrana je i jos uvijek nemirna user posted image
Iskreno i strah me odvest je dr.

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *