škorpija -> RE: Moja djeca imaju proljev (17.9.2010 12:22:23)
|
evo i nas opvdje nakon duuugo vremena (hvala Bogu da je tako), uglavnom bili smo na moru, a ajdin je poludio i stalno je trčao u vodu, a voda hladanaaaaa (19 stepeni), uglavnom nismo ga mogli istjerati iz vode što je rezultiralo jakom prehladom, sa temperatzurom preko 40 stepeni, proljevom i povraćanjem. Temperaturu nismo mogli sikunuti i paracetamolom ni dalsi sirupom, samo su voltaren čepići pomagali (ali tačno 6 sati djeluju i nakon toga opet skoči na 40) proljev užasan možda 15 stolica u 24 sata, išli kod pedijatra, leukociti u normali, grlo malo upaljeno, ali ništa specijalno, dala nam esbesul nako bezezeze ko eto ne znam možda vam pomogne, ja ga nisma htjela dati jer bi ionako pogoršalo već grozna proljev. koristili prolife, linex, ali ništa nije pomagalo, humana elketrolit nije htio ni da okusi, živio je od vode i grisinija. eeee onda pročitam neki post od hanadi i sjetim se sirupa enterofuril i hvala bogu nakon 4-5 doza proljev se smirio. bolnica nije bila opcija ni u kom slučaju, smatrala sma da dobro pratim stepen dehidracije i da ja to mogu sama i na kraju se ispostavilo da sam pravilno odlučila, temp nema više, ali smršao je sigurno barem 2 kg, ali na njegovih 13 nije to tako puno i ovo je jedna od rijetkih prilika kad sam bila sretna što je moj dječak bebeli[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|