Majčica -> RE: kada vam i kako djeca navecer idu spavati (27.1.2010 10:47:03)
|
Ja imam jednog malog "nespavača", ali s tim lijeganjem navece nemamo problema i tu sam se uvijek drzala savjeta jedne svoje prijateljice i uspjelo je: svaku vece u isto vrijeme na spavanje bez obzira na sve i navika se stekne. Vjerovatno ima djece kod koje to ne pali, ali posto moj decak ne voli spavati a ipak svaku vece ide oko 8 u krevet, ja mislim da je to izvodivo. I kad spava dobro po danu(sto je vrlo rijetko) i kad ne spava, uvijek ide u isto vrijeme u krevet. Pritom nikad ne dozvoljavam da mu se rutina kvari, bili ili ne bili gosti ili bilo kakav dogadjaj, Zna biti nezgodno npr. ljeti, tad mu pomaknem spavanje na 9, jer su velike vrucine i tek se tad moze fino setati, ali ja nisam nikad s tim pravila kompormis. Znale su mi prijateljice reci pa pusti ga da zaspe u kolicima, neka ga ili slicno, ali ja mislim da tako krenu ta sijela. Djetetu je dovoljno da mu jednom-dvaput poremetis rutinu. Sad zna nekad zezati navece, ali to se maksimalno otegne do 9 i to je to. Iskreno, ne znam sta bih bez tog vecernjeg odmora, pogotovo otkako radim. Tad skuham rucak za sutra i pripremim sta mi treba ili jednostavno odmaram. U svakom slucaju sam misljenja da mala djeca nemaju sta raditi budna nakon 9 sati, ali ipak nije svako dijete isto.
|
|
|
|