tajchy_93 -> RE: prvi znaci trudnoce (13.1.2020 13:32:47)
|
IZVORNA PORUKA: vortex RR IZVORNA PORUKA: tajchy_93 Drage moje, meni je trudnoca potvrdjena prije par dana, 6 nedelja. Hm, moj prvi simptom je bio izostanak M (kasnila mi je 12 dana, prije nego sam uradila test, koji je pokazao [sm=rozacrtici.gif] :), grudi su me bas boljele i sad me bole, znaci na stomaku nema sanse da spavam, a sad vec osjecam i mucninu. Jos uvijek mi se nista ne gadi neka hrana,ili mirisi, ali je blaga mucnina prisuta od jutra do mraka. Malo me strah, jer sam imala spontani u martu, pa bilo gdje da me zigne ja se odmah sjetim toga, ali nadam se da će sada sve biti ok. Za sada je doktorica rekla da je uredu sve. [sm=smiley1.gif] Iskrene cestitke! Pokusaj da se odmaras vise, pijes vode vise da ne zakacis upalu mokracnih kanala, jedes zdravije i pokusaj ono najteze a to je da se opustis, prepustis i uzivas. Ja sam zbog straha od prethodnog spontanog svoju uspjesnu trudnocu prosla u grcu, jos je bilo od starta strogo mirovanje i hiljadu konlmplikacija pa sam bas muku mucila da se opustim. Znam.da je lako reci opusti se i ne misli... zato ne forsiraj to opustanje, naravno da ce ti proci i crne.misli... Naoruzaj se knjigama, pozitivnim ljudima, najdrazim emisijama, filmovima i uzivaj u tom malom cudu koje kreira tvoje tijelo. Hvala votrex RR. To sam vec uvela, zdrava ishrana, utopljavanje, mnogo vode. Jedino mi je problem sad kako izbjeci prehladu, jer radim bas direktno sa ljudima, ali valjda ce se i ovo prevazici. Za sada fino napredujemo , napunili smo puna 3 mjeseca, doktorica je zadovoljna. Što se tice mene, fino sve podnosim, prisutne su mucnine ali to nije strasno i da se ne moze izdrzati. [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
|
|
|
|