Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pocurila sam i ovog mjeseca,ali sam rijesila da odmorim od razmisljanja i nadanja.Necu ni inseminaciju da radim ovog mjeseca,da malo odmorimo.Mm se obradovao,kaze konacno da si nesto pametno odlucila .Hval vam zenice moje jos jednom,super ste.Pa se javljam jednom sa nadam se boljim vijestima.Svako dobro svima!
Alannah vila_7 Iman83 hvala vam puno.. skupila sam hrabrosti i otisla, ali mi je sestra rekla da je na dr na godisnjem..u svakom slucaju otici cu iduce sedmice, upravu ste bolje da znam sve sigurno
Mamice moze li pomoc, prije dva dana sam saznala da sam trudna, danas je 13 dan kako mi kasni, sta mislite jel rano da idem ginekologu ili da jos malo sacekam. Volila bi sto prije otici da provjeri sve jel ok, a i nebi da dodjem prerano pa da ne moze vidjeti jer se plod nije razvio. Inace ja samo imam bolove pri dnu ledja, al nije strasno, malo boli pa prestane.
I love youu otidji i ja sam poranila,saznala 23.01 da sam trudna(kasnila 1 dan),a vec 01.02,znaci deveti dan isla na ultrazvuk ,nisam mogla cekati vise. Na UZ se vidjela gestacijska vrecica i dr potvrdila da je matericna trudnoca. Otkucaji se uopste nisu tada culi,ali meni bilo dovoljno i puno srce
Mamice moze li pomoc, prije dva dana sam saznala da sam trudna, danas je 13 dan kako mi kasni, sta mislite jel rano da idem ginekologu ili da jos malo sacekam. Volila bi sto prije otici da provjeri sve jel ok, a i nebi da dodjem prerano pa da ne moze vidjeti jer se plod nije razvio. Inace ja samo imam bolove pri dnu ledja, al nije strasno, malo boli pa prestane.
Iskreno, nema potrebe da raniš ljekaru ako se osjećaš dobro i ne vidiš da se dešava ništa zabrinjavajuće. Naši ljekari imaju tendenciju da lupe kojekakve zabrinjavajuće dijagnoze i prepadnu majke bez ikakvog razloga. Ništa što ćeš raditi ili nećeš u slijedećih 5-10 dana neće negativno uticati na trudnoću, a tebi će puno lakše biti kad odeš i već se može ustanoviti da je sve OK.
Naravno, ako si baš nestrpljiva, ili ako imaš istoriju nekih problema ne daj Bože, onda možeš i požuriti.
Imaj na umu da se oko 6. sedmice koliko si ti sad matematički trudna (ako ti je ciklus prosječni od 28 dana) može na UZV-u naći od ničega, prazne gestacijske vrećice pa do formiranog ploda sa kucajućim srcem, a da se u svim slučajevima radi o potpuno normalnoj trudnoći koja će imati svoj normalni ishod, rođenje zdravog djeteta.
Hvala vam na odgovorima, kontala sam ici u ponedeljak, da prodje ova sedmica pa onda. Ma eto malo se osjecam umorno, al sve ok. Prva mi je trudnoca pa se malo jos izgubljeno osjecam, al valjda sve to tako treba da bude.
pozdrav drage žene,prvi put se javljam na ovaj forum ,čestitam svim a mi trudilice nadam se da ćemo uskoro vidit
može pomoć? zadnju M sam imala 6.8.a trebam dobit 6.9. al imam užasno bolne grudi i bradavice već tjedan dana,toliko bole da ne mogu spavat na stomaku a grudnjak otrpim samo kad izlazim iz kuće jer su mi grude em natekle em bradavice bolne,osim toga već desetak dana me noću budi mučnina al ne mogu povratit i stalno mi se podriguje(znam da to nije privlačno za žene al se ne mogu kontrolirat),imam osjećaj umora i sa vremena na vrijeme mi se zacrni pred očima i zamanta mi se te me oblije znoj. jutros mi vrag nije dao mira i uradila sam test i negativan je. postoji li mogućnost da sam prerano uradila test a da sam trudna?muž i ja već godinu i po radimo na pa možda "umišljam" simptome al mi se nikad prije nisu ovako rano javljali, obično tek dan-dva pred očekivanu M a ne 10-15 dana prije. dug post sorry al hvala na razumjevanju i nadam se kojem odgovoru
Quess po tim simptomima moglo bi se reci da si trudna, al nikad se ne zna, mozda previse zelis bebu pa si umislila simptome. A isto mislim da si prerano uradila test, mozes ga uraditi tek kad ti zakasni menstruacija. Ja sam ga uradila 11 dan od kako mi je zakasnila i pokazao je II crtice :))) Moras se jos malo strpiti. Drzim ti fige u iscekivanju II :)))))
pa i mene je strah da umišljam simptome jer stvarno želimo al me buni to što se već desetak dana ovako osjećam,znam da se trebam strpit al ............nemam strpljenja
Hvala vam na odgovorima, kontala sam ici u ponedeljak, da prodje ova sedmica pa onda. Ma eto malo se osjecam umorno, al sve ok. Prva mi je trudnoca pa se malo jos izgubljeno osjecam, al valjda sve to tako treba da bude.
Može biti da si prerano uradila test.
Može biti da si prerano uradila test.
Meni su se na testu pojevile II crtice, ali nisam isla jos doktoru, necu odmah na pocetku da idem, dok mogne doktorica sve vidjeti.
I love you mozemo skupa i meni je prvaq trudnoca i isto sam izgubljen slucaj...samo ti jedva cekas da ides dr. a ja se ne mogu nakanit...strah me... quess iskreno se nadam da ce ti se ispuniti zelja a po svim tim simptomima velika je mogucnost...i ja sam cekala da mi zakasni menstruacija i onda uradila test i bio je
Zelim da sto prije saznam sta ce mi dr reci, al eto sacekat cu jos malo. Kako se ti osjecas? Osim sto si izgubljena. Heh. Mene samo ledja bole dole pri dnu, i malo mi je muka, al nije strasno.
meni je muka najvise ujutro, cak mi mirisi hrane zasmetaju...al zato svako jutro pojedem jaje ono mi godi najvise nema mirisa I mene ledja bole i povremeno stomak, valjda bebac raste grudi otekle kao kad trebam dobit tako da me i one nekad bole al nista strasno. Ali kazu da poslije 3 mjeseca mucnine stisavaju nadam se iskreno da ce biti tako A sto se dr. tice ja cu ici kod Dzuderije u Hadzice, neko ga hvali neko ne, ali je mene najvise strah vaginalnog...nekako mi...uhhhh..a da znam da ce biti sam UZ ja bih sa smjeskom otisla
mene su boljele grudi i lagana bol po dnu stomaka, kao kada trebam i dobiti mjesečnicu čim nije došla na dan očekivani, uradila sam test koji je pokazao + no nisu svima isti simptomi neke žena ih uopće nemaju a neke imaju mučnine i sl
mene su boljele grudi i lagana bol po dnu stomaka, kao kada trebam i dobiti mjesečnicu čim nije došla na dan očekivani, uradila sam test koji je pokazao + n
Moji problemi su sinoc poceli, probudila me mucnina, pocela povracati, pa onda opet zaspala i onda se opet isto nastavilo ujutro.Evo cijeli dana lezim,nista mi se ne jede, sve mi smeta a nisam ni gladna. I ja se iskreno nadam da ce sa 3 mj prestati, al ko ce izdrzati i toliko. Uhhh:(((
ja sam u srijedu bila kod dr. na moje odusevljenje sve je ok, kad je radio ultrazvuk dr je rekao "vidi ga masala sto se isprsio"..jooj mog osmijeha tada ja sam vec u 10-oj sedmici i cini mi se da su me mucnine bas popustile...
Super, cestitam, ja sam u 7-om sedmici, imam pomalo mucninu al nije strasno, stalno jedem pomalo i tako mi je lakse. ja kad sam bila doktoru, rekla je da vec srce kuca i da je plod ozivio :)))) Bila sam presretna, cak sam i ja vidjela tu mrvicu kako se krece :))))
ne mogu da funkcionisem na poslu, imam vrtoglavicu od pospanosti,,, kafu popijem samo ujutro i to zato sto bas moram jer mi ne sjeda.. pijem caj i vodu ali nikakve pomoci.
Ja mislim da nema lijeka ;) I sama sam takva, al to bi trebalo trajati samo na pocetku, pa da se kasnije stabilizujemo. I ja isto ne mogu kafu, a prije sam je ko luda pila, a sad samo caj pijem, on mi odgovara i nije mi muka od njega.
ne mogu da funkcionisem na poslu, imam vrtoglavicu od pospanosti,,, kafu popijem samo ujutro i to zato sto bas moram jer mi ne sjeda.. pijem caj i vodu ali nikakve pomoci.
pozz
Par dana godišnjeg, bolovanja ?