Maya1010 -> RE: prvi znaci trudnoce (23.6.2009 11:24:25)
|
Dobar i ugodan dan zelim svima , nikad nisam vijerovala da cu prvo pisati nepoznatim osobama o licnom problemu i traziti savijete ,a opet nikad nisam zelila ovoliko ko sad da zatrudnim. Doslo je naglo i osijecaj je nevjerovatan . Da vas ne gnjavim mojom zivotnom pricom, daj te mi samo minutu da objasnim sta me zanima i zasto sam odlucila da mi neke od vas mogu dati korisne savijete. Rodena sam u Sarajevu ali vec 9 godina zivim i radim u Africi , trenutno sam 3 godine u Tanzaniji, i tu sam upoznala ljubav svog zivota, ...zadnjih 10 godina sam koristila tablete za kontracepciju i prestala sam ih uzimati u Februaru 2009. od Marta pokusavam da zatrudnim ali... , te mi je menstruacija izostala , te je bila samo jedan dan , te ne znam ni ja sta ... uglavno nisam uspijela . Znam jako je kratko vrijeme sto pokusavamo ali eto nekako se nadam da ce mi Bog podariti da uspijem da zatrudnim . Zadnju menstruaciju sam imala 02.06.2009. i to znaci da mi je ovulacija trebala biti od petka 12.tog do kako ja mislim 17tog . slijedeca mi je ocekivana menstruacija 30 tog 06. U zadnjih 7 dana idem u wc non stop, ovdje nije nista cudno sto se ide stalno u wc jel se pije dosta vode ali se i znoji, ja do sad nisam imala nekih takvih problema . Procitala sam vase savijete od -do i vidim da vecina zena ima osijecaj boli u grudima , pa ... ja ne mogu to tacno da kazem jel sam imala silikonsku ugradnju u Martu i operacija je jos uvijek svijeza i kad bi me grudi zabolile mislim da bi pomislila da je to zbog operacije . Uradila sam par testova , znam jos je rano ali eto nekako se nadam da ce pokazat [sm=rozacrtici.gif] , molim vas reci te mi jos neka iskustva i znakove koje ste vi imali , nesto sto nema veze sa bolom u grudima , jel ja se na to ne mogu osloniti . puno pozdrava iz suncane Tanzanije , Maya
|
|
|
|