Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
meni su iskreno receno svi ti simptomi bili prisutni hehe. grudi su me bolile sigurno od pocetka pa to nekog 2. ili 3. mjeseca, u prvih par sedmica sam imala jake bolove u jajnicima, nekad sam cak pomislila da je upala sljepog crijeva! a sto se tice sukrvice u nosu, to i dan danas imam, a u 28oj sam sedmici!!! :)
Cao drage moje! Imam evo i ja jedan belajcic Mens. mi vec kasni 6. dan osjecam jaku mucninu (ali NE povracam) i ponekad i kao bolove oko pupka - pa bih reko da mi iskusne mamice odgovore da li je to mozda jedan od tih simptoma trudnoce? - test jos nisam pravila ali imam u namjeri sa NADOM pozitivnom rezultatu...
Danas tih simptoma i ima, a i nema. Ja npr,nisam imala nijedan... Slobdono ti otidji, kupi test i mozes ga uraditijos veceras, a ja sam uvjerena da ce ti pokazati , jer ti kasni vec 6 dana..
Jeste draga moja inace je redovna izuzev prije jedno 4 mjeseca mi kasnila 5-6 dana ali tad nisam imala ove osjecaje kao sad pa me zanima to oko bolova u predjelu pupka...da li se moze uracunati u jedan od simptoma sta kazete?
Neznam drage moje evo vec godinu dana sam pokusavala ostati trudna pa mi nije uspijelo. I evo sad dok sjedim i ovo pisem osjetim bolove oko jajnika i u ledjima pa znam ili ustvari plasim se da ako bih napravila test da bi negativa bila... Jedino sad ako je normalno u ranoj trudnoci imati bolove u janicima + ledjima i to oko pupka... Vala vjerujte mi da i ako bude pozitivan vas dvije castim pa makar na kraj svijeta bilo...
Draga Angel meni je doktorica rekla da su bolovi u stomaku i jajnicima sasvim normalni na pocetku trudnoce... a ako se odlucis za test i ako bude negativan to ne mora nista da znaci. moja je drugarica radila 3 testa i svi su joj bili neg a bila je 2 mjeseca trudna,jos nije kupovala one jeftine nego one bas skuplje. zato ti posjeti doktora najbolje je! nadam se da si i da ocekujes jednu malu
Angel brzo u apoteku po test.Mene je strašno bolio stomak sad se taćno ne sjećam jeli to bilo oko pupka ali znam da stomak i leđa redovno bole u trudnoći.Nadam se da si .SRETNO
Evo drage moje reko da javim da sam bas sad ujutro test pravila i na zalost negativan mi je iako ev' ljutibaba mi vec kasni 7. dan. Hm... vjerujte m da neznam ni ja sta se desava... Samo se bojim da se i ovaj put samo ne razocaram ali nadam se i molim Boga da necu Ipak moram priznati lakse se osjecam kad imam to skime podijelti pa makar i ovako u pismenoj formi uf a kamoli jos uz soljicu kafe Kao da mi dodju PMS-ici i kao da osjetim "ev' je sad ce krenut" a ono opet nista, pa sve tako hehe... Jooo... Eh ma kad vidim ljudi kazu dodijala im djeca, ne slusaju ih - uf ma neznaju cjeniti ni tu djecu sto ih ne slusaju ako je naravno roditelj odgovoran za lijep odgoj celjadeta. E seke moje je li ono se kaze da max. ciklus moze trajati 40 dana ili, je li kojoj od vas bilo duze mozda? Meni inace uvijek prodje 28-31 dan pa onda se zacrvenim, ali reko mozda da cekam jos 40. pa da se javim ljekaru... Sta vi kazete na to?
Draga Angel,ja znam da se tti bojis razocarenja ako odes doktoru al bolje ti je i da odes da vidis u cemu je stvar nego da si u toj neizvjesnosti,po meni je to gore,cijeli dan kontati sta je, pa i ako ne budes trudna nije kraj svjeta,imas jos vremena nemoj se predavati,odmah u nove borbe, drzim ti fige i zelim ti srecu javi sta si odlucila pusa
draga angel, za bolove se ne brini, to je bio moj jednini znak trudnoce, tj jedini koji se razlikovao od uobicajnih PMS simptoma , ustvari kod mene to nisu bili bas bolovi, vise kao pritisak u predjelu jajnika i donjeg stomaka, ali svi smo mi slucaj za sebe i svako ima neke svoje simptome . i ako imas redovan ciklus, uvijek se moze desiti da imas zakasnjelu ili ponovljenu ovulaciju pa plod moze biti premal da ga sada ocitao test... sacekaj do ponedjeljka, a ako do tada ne dobijes pravac doktor! neizvjesnost je najgora sto se mucnina tice, ja sam sada 14. sedmica i cijelo vrijeme imam mucnine bez povracanja, mozda sam samo par puta povratila, a muka mi je svaki dan
moji prvi znaci bili su cesto mokrenje... pa mislim da sam isla jedno 20 puta u WC u toku dana hehheh... naravno grudi su me bolile, bas kao pred mecu, samo sto su me nastavile boliti, i evo i dan danas me bole. takodjer sam imala bolove u predjelu donjeg stomaka, al ne u pocetku, tek negdje oko 10. sedmice, kad se materica pocela povecavati. mucnine su mi pocele oko 10, sedmice i evo prestale su sad prije sedam dana. i ja sam imala samo mucnine al nisam povracala (povratila sam jednom ukupno).... a naravno culo mirisa mi je toliko postalo osjetljivo..uh Boze sacuvaj, sve mi je "smrdilo" da izvinete
angel, ne brini se...ja se nadam ako Bog da da ces nas obradovati. obavezno idi dr kao sto ti je buduca mama rekla. neizvjesnost je najgora...srecu ti zelim p.s. a sto se tice testa, meni je pokazalo negativno a bila sam u 7 sedmici ...nadam se da ce i kod tebe biti tako
Zene drage pa vi mene razgovoriste Hvala vam puno na tome! Poslusat cu mamicu i ako ne bude nista i tokom slijedece hefte idem ja onda kod doktora, jer upravu ste neizvjesnost ne najgora... Javit cu ja vama kako bude proslo naravno ;-) Jos jednom se zahvaljujem svakoj pojedinacno na posvecenoj paznji meni i mojima belajcicima... Hvala!
evo ja sam u 5 tjednu trudnoće. i već imam simptome mučnine, i idem češće na wc. ali me grudi malo bole, a i imam grčeve zbog ploda u maternici. poz sretno
Eh s obzirom da sam obecala informisati vas o mome stanju pa reko evo usput da javim da sam danas pred vecer dobila ono crvenoooo ... kasnilo mi jedno 10-tak dana i to po prvi put... Et' to bi bilo to, i mislim da ja sad komotno mogu da se isclanim sa ovih tema jer nema uspjeha Buducim i trenutnim mamama zelim sve najbolje ovog svijeta i samo jedno jos: Cjenite dijete pa bilo rodjeno a ne rodjeno... Ima neko pa i zeljan ostane okusiti tog najljepseg osjecaja ovog svijeta... Zelim vam sve naj naj! Cao!
ćao takođe sam nova ...... želim da mi pomognete kasne mi već 5 dana i imam bol u leđima, češće mokrim, osjećam umor i bol u grudima i jedem kao luda ......al mi test kaže da nisam trudna
spakuj se i ginekologu na pregled. Testovi mogu i pogriješiti. Možda bi mogla uraditi nalaz krvi koji će sa sigurnošću utvrditi postojanje trudnoće. Sretno!
Ja nesto ne vjerujem puno u te testove ............