Ebb071 -> RE: prvi znaci trudnoce (19.5.2009 10:22:20)
|
Pozdrav! Muz i ja smo tek poceli raditi na bebi. Ja sam prije tri mjeseca pocela piti folnu kiselinu, onda prosli mjesec uradila TORCH i sve ciljane brisove, smanjila unos kofeina na minimum, itd. I onda, u svoj svojoj ludosti sam se nekako ponadala da ce iz prve da nam uspije. Zadnju menstruaciju sam imala 24/04 a ciklusi su mi 27-28 dana. Prije 7 dana sam pocela imati blage mucnine, nekad ujutro, nekad tokom dana, vrtoglavice i neke cudne bolove u stomaku. Da, pocela sam imati averziju prema odredjenoj hrani. Grudi me ne bole - bar ne nesto pretjerano. Malo su mi bradavice osjetljive, i to je to. I onda sam juce nakon mokrenja primjetila jako svijetlu krv koja se poslije nije pojavljivala i jutros sam na gacicama imala tri smedje tackice. Sinoc sam imala bolove u stomaku. Meni je to sve nekako cudno, jer je to nisu moji uobicajeni simptomi dobivanja menstruacije. Bolove u stomaku nikad nisam imala i nikad mi se nije desilo da mi se pojavi ta neka svijetla krv i onda nista cijeli dan. Inace me grudi razvaljuju prije nego sto trebam dobiti i groznog sam raspolozenja. Moze li mi neko pomoci? Zna li iko sta se sa mnom desava? Jesam li sve simptome samo zbog pretjerane zelje umislila?
|
|
|
|