Hanady RR -> RE: Sisanje prstića (26.2.2011 23:48:50)
|
IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja IZVORNA PORUKA: Hanady RR mjesečeva baš kad si tu i na ovoj temi da te pitam? ti si nam ono sa psihologijom dobra...jel ima neki razlog zašto bi djeca ovo radila. curica moje zaove isto sisa palac...velika je već 9 godina...stavrno ružno vijdeti. hajde ona je lijap ko lutka, i nije stalno prst tu, al čim ima priliku uzme čistu salvetu i onaj ćošak salvete drži a dudluče prts. ja sve kontam d anije neki poremećaj psihološki, mada ona nebi trebala imati tih problema, stavrno pažena je i mažena ko malo vode na dlanu.[sm=zmeden.gif] Ne bi trebao biti nikakav psiholoski poremecaj ali bi nam mogao ukazati na nesto drugo..Ne moras odgovoriti na moja pitanja ako ne zelis. Dobro je znati da je dijete pazeno i mazeno, jer ako nije, ovakva ponasanja nam cesto govore da je dijete zapostavljeno, da zeli paznju, trazi utjehu i sl. Psihologija kaze da naprosto ne postoji odredeni period kada dijete treba prestati sa nekim ponasanjem koje je pomalo cudno, drugacije nego kod druge djece vec onda kada to dijete odluci. Opet sa druge strane, posrijedi je sisanje salvete i palca sto i nije lijepo. Mozda si u pravu na neki nacin u smislu ne psiholoskog poremecaja vec psiholoske falinke.. Nadam se da ces me razumjeti ali da me neces krivo shvatiti jer ovo su ipak slova.. Mozda je posrijedi odnos roditelja prema djetetu. Je li ona kcerka jedinica, najstarije, srednje ili najmlade dijete ? Je li drustvena, placljiva, temperamentna, otvorenog ili zatvorenog tipa licnosti..Kako se snalazi u skoli? Jesu li je drugari prihvatili, svida li joj se uciteljica ili ucitelj..Je li roditelji ne posvecuju dovoljno paznje ili u drugom slucaju posvecuju vise nego sto njeno bice treba pa se ona povlaci i tako poteze za sisanjem..Jako je mnogo pitanja ali uglavnom, u vecini slucajeva radi se o emotivnim podlogama roditelja. Ona ima starijeg brata njemu je bilo 5 kada se ona rodila...istina prema njemu se svi odnose kao prema nečemu posebnom i dosta mu se posvećuju radi škole... sad je on u srednjoj školi...pa se sve okrenulo prema njemu posljednje 3-4 godine kada se učilo itd. Možda je to stavrno bio njen načun privlačenja pažnje.[sm=zmeden.gif] u školi je usper, bavi se sportom, jako je vesela curica i jako odgovorna...ja njoj dam hanadi ona je čuva ko kakav starija sestra do 15 godina. Možda je malo zatvorenija i ponekad stidljiva ali sa nama stalnim oko nje super je. ma ne znam nadam se porće je to...baš mi žao da sa salvetom krepenom i aplecm u utsima ovako velika hoda.[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|