snijeg -> RE: Prepoznati prevaru? (2.7.2012 21:56:03)
|
Anonimna, mišljenja sam da je u svemu ovome što si prouzrokovala najmanje bitno šta će misliti tvoj muž i trbaš li mu reći. Očigledno već dugo vremena ti i tvoj muž ne razmjenjujete mišljenja o bilo čemu. Ono što treba tebe da brini si ti sama, tvoja savjest i osjećaj za život drugih. Nije problem što si se zaljubila, ako jesi. Problem je što to ne znaš zrelo i razumno razriješiti. Imaj na umu jedno, lako je živjeti sa tuđim lažima, ali biti svoj je nešto najteže na dunjaluku. Bez obzira šta je uzrok tvojoj nevjeri, morali si zbog sebe i svog ljubavnika prvo raščistiti odnose sa svojim mužem, djecom, porodicom....u očima svog muža, a i tog čovjeka bi bila žena dostojna razgovora, pažnje...ovako si samo preljubnica i ljubavnica i teško da ćeš biti voljena i prihvaćena kao djevojka sadašnjem ljubavniku....malo je ljubavnih trouglova završavalo sretnim krajem. Savjest je nešto što valja čuvati, njegovati, održavati isto kao i poštovanje. Mislim da si, nažalost, ovim činom prestala biti poštovana i od strane sebe i ljubavnika, a i svih onih koji to budu saznali i koji budu povrijeđeni tvoj načinom "rješavanja" problema. Strpljenje je nešto na šta pristajemo kada ulazimo u brak i nemoj misliti da te osuđujem, to nikako, jasno mi je da emocijama ponekad teško možemo rukovati. Samo mislim da si trebala ispoštovati svoju emociju, ne povrijedivši tako grubo svoju savjest, svog muža i sve involvirane.
|
|
|
|