Kesten
|
Ne znam ni sama kako ovo pišem, ,,,moja Mia se danas probudila sa temperaturom 40 ,,,bez ikakve najave, dijete raspoloženo, dobro jede,,,,,,,stavljam joj Voltaren čepič i kad sam stavila svatim da je od 50 mg a ne od 12,5 mg koji je predviđen za njenu dob,,onako uplakanu nosim je na hitnu,,na hitnoj ne baš ohrabrujuće govore da je to velika doza za nju ,,da če da se podhladi a teže je ponovo zagrijati nego spustiti temp,,,ne trebam ni napomenuti da sam se gušila u suzama sto zbog grižnje savjesti a da ne spominjem sta se sve moglo desiti,,,temperatura je pala u roku petnest minuta ,,,spala je na 35,5 toplila sam je stalno,svakih deset minuta mjerila čas na onaj digitalni pa na onaj prahistorijski toplomjer,, ,,stepen po stepen je rasla,,,da bi oko deset naveče skočila na 38,6,,,zovem pedijatriju kažu; tuširanje,alkohol pa tek sirup..sve primjenjujem ali ne spada,,skače na 39,,,ponovo zovem ,,,sirup Dalsy protiv temperature,,pitam pa kako da dam kad sam joj dala dozu od 50 mg,,,zar je moguče ponovo,,,kažu slobodno,,,evo dala sam joj sirup,,jadnica sva se ispovračala jer sam je nakljukala svim mogučim napitcima,,, ,,spava ,,,ujutro nalaze mora da vadi,,, ,,,, ,,morala sam da Vam se izjadam ,,oprostite na dužini posta,,,