Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Eeeee od kad ja svoju proširujem Samo lady znaš kako am ja mislila svoju proširiti-samo je razrezati i da je isturpija(mislim fino obradi)i da na tom mjestu bude šupljina-tako da ima univerzalna veličinu-po potrebi manja ili veća-vidjela sam kod jedne žene srebrenu takvu! Dakle može se po potrebi raširiti i skupiti Kontaš?!
A hahahahaha ....kontam kontam, kao oni bizuterijski prstenovi sto se sire i skupljaju po potrebi...e svasta .... Ma ja sam mislila da mi ubaci "komadic" zlata i obradi je fino da se ne primjeti (koliko se moze), da se poveca samo za 1 broj...eh moram pogledati gdje je gravura, hoce li mi se to poremetiti, sa gornje strane ima cirkoncic - valjda nece biti problem. Sad kad ovo pisem k'o da se sjecam da mi je neko rekao da necu moci siriti upravo zbog tog kamencica...
I nećeš draga... Ja sam dobila presten od rahmetli svekrve i htjela sam ga smanjiti da ga nosim ali baš zbog tih cirikona nisam mogla. Imam prijatelja koji je zlatar pa mi je iskreno rekao da se to ne može napraviti...
Veceras sam postavila temu,sad udjoh i nema je! Svasta!
Da li vi i vasi muzevi nosite burmu i koliko vam ona znaci? Prije cina braka,da li ste zeljeli neki poseban komad tog nakita,ili ste kupili samo cisto simbolicno. Da li ste od onih kojima "nesto fali" kada vjencani prsten nije na ruci? Ako neko zeli moze staviti sliku...Hvala!
Mi smo nosili svoje par godina i ja odlucila uzeti od MM i nositi obje u roku 2 dana sam izgubila obadvije Eto tako se zavrsila nasa misija burmica( a nisu bile cemu ratne ) i eto sad zivimo bez istih i super nam ide
Ovo nisu nase nego slicne, nase su malo tanje i od bijelog su zlata, stavila sam sliku da mi kazete hocu li moci prosiriti svoju
IZVORNA PORUKA: emi7908
I nećeš draga... Ja sam dobila presten od rahmetli svekrve i htjela sam ga smanjiti da ga nosim ali baš zbog tih cirikona nisam mogla. Imam prijatelja koji je zlatar pa mi je iskreno rekao da se to ne može napraviti...
I evo dobih odgovor ....pa sta da radim, da je nosim na lancicu nije mi to to, zalim je nositi na prstu
mi imamo burme i nosimo ih stalno...radjene su od bijelog i zutog zlata,sa unutrasnje strane izgravirana su nasa imena i datum vjencanja..na njegovoj burmi moje,a na mojoj njegovo ime...
Nosimo oboje stalno, sem u kuci. Moja je od bijelog zlata, njegova srebrena. Sofić nam napravio iste i bio pametan pa meni malko siru nego sto treba, jer sam tada bila uzasno mrsava, pa da ne moram prosirivati kasnije.
Znam draga da ti je žao i meni je jer tako sam htjela nositi taj prsten, do duše ovaj je imao tri cirikona ali čovjek mi reče gdje god ima kamenčić rizično je dirati jer pomjera sa mjesta a ti sad opet vidi. Ne mora biti da je on u pravu možda postoji neka druga mogućnost ali ima tu i logike. Posavjetuj se još kod drugih ali pazi kod koga ćeš, samo kod provjerenih i dobrihzlatara.... Ako ništa ne budeš mogla , malo glupo ali to mi iozgleda kao jedino rješenje da poručiš istu ali malo veću ovaj put. ;) Jojjj majli ti je mrak hahaha
nosimo i ja i mm... s obzirom da smo mi svasta nesto mimo tradicije, mi smo kuma oslobodili te obaveze. mi birali velicinu, debljinu, cistocu kamena, iskreno bilo mi neprijatno da nekoga (nebitno odakle je, gdje zivi, ili sta radi) dovedem u taj trosak radi MOG cejfa.
< Poruku je uredio leli§ -- 15.2.2011 11:03:49 >
to ti sve zavisi koliko se neko zeli potruditi i koliko si ti spremna platiti... kamecic (koji je ovako "utisnut" u metal, znaci bez okvira ili nosaca ispod, se moze izvaditi tu se prsten rasjeci, dodati "fila", da se prsten prosiri bas na tom mjestu (pretpostavljam da je gravura na suprotnoj strani pa da to ne diras) a kamencic se moze obaciti negdje drugo na prstenu. zlato je zahvalan materijal za raditi, samo sto je danas sve komercijala nikome se ne provodi pola dana za neke ne velike pare za ruke
Mi nismo od toga. Uzeli smo neke srebrene prstenčiće, čisto jer treba za ceremoniju. I ne nosimo ih, jer ne volimo prstenje. Veze nemam gdje su, pogubili smo ih u roku pola godine. A ne vjerujem ni u vradžbine i uroke da će nam to donijetu lošu sreću u braku. Nama je brak, Bogu hvala, predivan, a poče je tiho, bez vjenčanice, benda, vatrometa iz torte, zlata i uvaljivanja nekog od bližnjih u trošak.
Od mm roditelji su imali zelju da nam kupe burme i mi smo se slozili, otisli izabrali a oni platili...kum je meni kupio prsten, bilo me stid, bas ga je skupo platio...ali nije dao ga uzmem drugi jer mi se ovaj bas svidio, al kad su mi rekli cijenu ...
Mi smo uzeli srebrne,onako radi reda i bas su ruzne.Sad mi nesto zao sto nismo lijepse izabrali,kupili smo ih brzinski i nismo mogli naci iste da nam odgovaraju osim ovih. Skoro da ih i ne nosimo.
I nosimo ih i ja i on, s tim da je mm prebacio na lijevu, jer ga na desnoj steze a uzeo je najveci broj. Nema tako debele prste, al mu je kost jaka pa je jedva navukao preko kosti prsten.
mi imamo zlatne..klasične ipak je to bilo prije 10 godina..al kad ih uporediš u veličini crkneš od smijeha...trebam ih potražiti da ih uslikam.. inače..nosili smo ih par mjeseci samo..ja zatrudnila i poslije mi više ni ne može..inače ko zna ne bih je ni nosila jer zlato nit volim nit nosim... sad da mi nešto znače..vala i ne znače...bitno je da sam ja njemu burmu stavila na srce ..
kad smo kupovali burme ja sam imala posebne želje kombinacija žutog i bjelog pa nešto izrezbareno pošto ja imam prste kakve niko nema dugačak tanak pa širok zglob pa onda opet tanak nijedan mi nije mogo a ja onda pošla plakat i zlatar napravio poseban po mom prstu iste naravno meni i mm trenutno nosim na lijevoj ruci desni prst malo deblji sad mm ne nosi ne može zbog posla ja ne mogu bez njega
nosimo i ja i mm... s obzirom da smo mi svasta nesto mimo tradicije, mi smo kuma oslobodili te obaveze. mi birali velicinu, debljinu, cistocu kamena, iskreno bilo mi neprijatno da nekoga (nebitno odakle je, gdje zivi, ili sta radi) dovedem u taj trosak radi MOG cejfa.
I mi isto...... nisu bile neke skupe al bez obzira nismo htjeli kumove da obavezujemo,iako nam je kum iz njemacke - znaci nije mu bio problem.... moja kuma je jedino meni kupila bidermajer... mi imamo burme od bijelog zlata,posto ja zute ne bih nosila ni za sta na svijetu,i nosimo ih stalno - za sada ...
MM je jedno vrjeme nosio ali mu zaista smeta jer je automehanicar,pa je prljai zapinje mu kad radi,a ja sam svoju izgubila na moru jednostavno je nestala valjda mi spala s ruke dok sam plivala..a platili smo ih poskupo,bjelo zlato na mojojje bio kamencic jos je nemogu prezaliti..ali eto...ma bitna je ljubav je i povjerenje..a MM mi je rekao kad nam bude 5 god,braka da ce mi kupiti novu,istu...
I mi isto...... nisu bile neke skupe al bez obzira nismo htjeli kumove da obavezujemo,iako nam je kum iz njemacke - znaci nije mu bio problem.... moja kuma je jedino meni kupila bidermajer... mi imamo burme od bijelog zlata,posto ja zute ne bih nosila ni za sta na svijetu,i nosimo ih stalno - za sada ...
Iskreno, nisam ni znala da kumovi to kupuju. Znam da ide zlato mladi, ali i to sam ukinula .