Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Miau, setno draga. Da nam se lagano i hairli porodis! Kao ja Ja npr. nisam uopce vidjela da mi je ispao taj cep o kojem vi pricate, kad sam zaistta skontala da se poradjam , bila sam otvorena svih 10cm... A o jelu da ne govorim...porodilase u utorak ujutro u 8:25h, u ponedjeljak samo pojela doner oko 14h, a u nedjelju samo doruckovala...A imala snage ko velika Al' zato kad sam se porodila, al' sam se i najela Sretno, draga, jos jednom...nekako me zmarci prolaze kad pomislim kako su divni ovi trenuci kroz koje sad prolazis...toliko srece i iscekivanja...Sve drugo je nebitno...
Samo da vas obavijestim - nista jos od mene! Cijelu noc bolovi su bili svakih 10 min. Od 2 sata su postali jaci, oko 5 trci na wc, tad su poceli bas jaki bolovi ali isto svakih 10 min i trajalo do 7. Ja sve sredila (onako izmedu bolova), doruckovala i racunam ako ovako nastavi do 10 cu roditi, kad ono od 7 truovi poceli svakih 30 min, pa sve rijede i rijede. Sukrvica i dalje ide. Jutros vise nisam znala sta bi pa sam otisla kod svoje doktorice. Kaze ona skroz si zatvorena, plodna voda jos nije zrela i to su ti bili lazni trudovi!!! Tebi je krivo izracunat termin! A majko mila, cijelu noc nisam spavala od bolova, a za nista! Sad lezim jer dok lezim trud naleti svakih pola sata, a ako se pokusam ustati umirem od bolova. Ne mogu ni do wc-a! Molim Boga da lazni uskoro postanu pravi trudovi! Hvala vam svima na savjetima i podrsci!!!
ja sam mislila da se vec druzis sa bebicom.....samo polako i pravi ce doci.....sretno sa otvaranjem i trudovima....zelim ti da porod prodje hairli i da sve bude za 5
Samo da vas obavijestim - nista jos od mene! Cijelu noc bolovi su bili svakih 10 min. Od 2 sata su postali jaci, oko 5 trci na wc, tad su poceli bas jaki bolovi ali isto svakih 10 min i trajalo do 7. Ja sve sredila (onako izmedu bolova), doruckovala i racunam ako ovako nastavi do 10 cu roditi, kad ono od 7 truovi poceli svakih 30 min, pa sve rijede i rijede. Sukrvica i dalje ide. Jutros vise nisam znala sta bi pa sam otisla kod svoje doktorice. Kaze ona skroz si zatvorena, plodna voda jos nije zrela i to su ti bili lazni trudovi!!! Tebi je krivo izracunat termin! A majko mila, cijelu noc nisam spavala od bolova, a za nista! Sad lezim jer dok lezim trud naleti svakih pola sata, a ako se pokusam ustati umirem od bolova. Ne mogu ni do wc-a! Molim Boga da lazni uskoro postanu pravi trudovi! Hvala vam svima na savjetima i podrsci!!!
sreca pa nisi otisla u bolnicu jer meni su trudovi trajali do podne i onda stali..pa mi ukljucili drip neka tebe kuci dok ne prigusti al ja mislim da ces ti roditi do veceras
IZVORNA PORUKA: noa sreca pa nisi otisla u bolnicu jer meni su trudovi trajali do podne i onda stali..pa mi ukljucili drip neka tebe kuci dok ne prigusti al ja mislim da ces ti roditi do veceras
Zato i nisam htjela u bolnicu, neka mene kuci, rade cu ja to ovdije istrpiti i docekati pocetak poroda!
Drage moje mislim da mi je upravo ispao taj famozni sluzni cep, onako nesto ljigavo zuto/zelene boje a ima malo krvi onak sam malo, ne previse, medzutim nista me neboli. Evo odoh kucu uredit , ako bude akobogda nek je bar sredzeno.Sad me tek prpa hvata.
Malena_A i kod mene je tako izgledalo. Meni je sluzni cep ispao oko 12 h, a tek me pocelo boliti oko 19 h. A citala sam da ti sluzni cep moze ispasti cak i 7 dana prije porodjaja. U svakom slucaju sretno i zelim ti brz i lagan porod
Jutros kad sam bila na WC-u, izasla mi je sluz roskaste boje, kao sukrvica. Da li je to sluzni cep? Sinoc sam bila u bolnici na nekom specijalnom pregledu, pa su me caprkali i da li je to moguce da je izazvalo ispadanje sluznog cepa. Inace presla sam preko termina evo 2 dan. Molim Boga da je to - to, da bolovi krenu sami od sebe, jer ako ne bude u ponedeljak mi ne gine indukovani porod, a to je zadnje sto zelim.
po tvom opisu to bi trebao da bude sluzni čep jer ne zan mšta bi drugo moglo da bude a ginekološki pregled je sigurno izazvao izlazak sluzi, a to bi moglo značiti skori porod, jer čep ispadne kada se grlić počne otvarat sretno
Bas u donjem djelu ledja osjecam neke promjene. Daleko od toga da bi se moglo nazvati bolom, ali nesto kao pred menstruaciju, ona nelagoda. Valjda ce Bog dragi dati da sve ide svojim tokom.
to je to tako je i kod mene počelo menstrualna bol, pritisak u preponama, nisma mogla sjediti i porodila sam se dan nakon početka simptoma samo hodaj, hodaj i hodaj biće to sve ok ako Bog da jedva čekam da nam javiš radosne vijesti
Svi su ti tu simptomi, sad će to. Ja sam se porodila posle 12 sati od prvih simptoma. Samo polako, slušaj babice šta pričaju. Sretno, želim ti brz i lak porod
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
ode ti nama roditi bebu...koliko večeras. sve ulazuje na to neka je sa srećom i hairli sve da prođe. javi nam se odmah kad rodiš ženo.... mašallah jeste lijep odjećaj kad nam koja na porod krene.