Promuklost kod djece (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

Natty -> Promuklost kod djece (10.2.2011 11:30:25)

M mi već par dana promukla i to svaki dan sve jace i jace,ne kašlje,ne curi joj nos,osim sto malo "krči" u nosu,nije pila nista hladno...od cega bi to moglo biti i dal ima nesto da se to ublazi?? Nebi ju vodila kod dr samo zbog toga... ima li neko nekakav savjet ?

emma.L -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 11:34:36)

Savjet koji smo mi dobili od liječnika (doduše, nas je i grlo boljelo) je da se štede glasnice (kod nas to nije bilo moguće [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) i stalno, ali stalno toplu (NE pretoplu) tekućinu spuštati niz grlo. Ja sam onda pravila čajeve s medom ili kompote i bukvalno hodala i kad god se sjetim davala joj u letu špricu nečeg toplog. A ako je od djece koja vole nosati flašice ili čaše, to je bar lako, uspeš joj u jednu neka nosa i cijedi.
Problem s ovim je što se osjeti malo na apetitu, jer tko bi jeo kad cijeli dan nešto pije?

Anoniman -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 11:39:59)

a dr. vani...tacnije u njem. kod upale grla nikako ne preporucuju toplo vec hladno...bas da se upala smiri...sto je meni i logicno...cak i colu daju kao "lijek"

Anoniman -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 11:42:15)

probaj s karamelom...zaprzenim secerom i mlijekom...to je meni mama pravila kod kaslja i promuklosti...ili stavi u vrelo mlijeko da se otopi bronhi bombona

emma.L -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 11:44:09)

Kola ne ide na promuklost, nego za razbijanje gnojnih čepova na krajnicima kod gnojne angine, to i ovdje preporučuju.
I promuklost ne mora biti posljedica upale. A sjećam se i u Mostaru da sam kao dijete dobijala kuglu ledenog šlaga uvečer kad bih imala upalu grla. Nije bilo kupiti sladoled zimi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Anoniman -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 11:48:34)

IZVORNA PORUKA: emma.L

Kola ne ide na promuklost, nego za razbijanje gnojnih čepova na krajnicima kod gnojne angine, to i ovdje preporučuju.
I promuklost ne mora biti posljedica upale. A sjećam se i u Mostaru da sam kao dijete dobijala kuglu ledenog šlaga uvečer kad bih imala upalu grla. Nije bilo kupiti sladoled zimi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .
ja znam da su nas ko male vazda tjerali kod upale da pijemo vrele cajeve..pa kad smo u svabiju otisli sve naopako...moji roditelji su se cudom cudili...a nama djeci bi naravno drago...a kolu smo i kod obcne pale pili...ne pitaj me zasto...tako su nam savjetovali...vjerovatno radi slajma...

Natty -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 11:53:51)

IZVORNA PORUKA: dadada

probaj s karamelom...zaprzenim secerom i mlijekom...to je meni mama pravila kod kaslja i promuklosti...ili stavi u vrelo mlijeko da se otopi bronhi bombona

dala bi ja njoj to,nego ona od juce ima i proliv pa se bas ne usudim ovo da joj dam da se ne ulita još više [sm=smiley36.gif]

Natty -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 11:54:55)

probaću sa tim toplim čajem,a za kolu i ja mislim da ide kod gnojnog grla [sm=zmeden.gif]

emma.L -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 11:56:51)

Natty, onda ne stavljaj med, a budući da je bitno samo da bude topla tekućina, čaj od šipka će pomoći za oboje.

N_N -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 12:01:07)

IZVORNA PORUKA: Natty

probaću sa tim toplim čajem,a za kolu i ja mislim da ide kod gnojnog grla [sm=zmeden.gif]

Da, definitivno.
Ovo znam jer je S do 5-te godine imala stalno gnojnu anginu.
Složila bih se i sa dadada-om da se kod upala grla, narodnim liječenjem, preporučuju hladni preparati tipa sladoleda i sl. što je i meni logično, jer sa toplim napitcima bakterije se šire, hladno ih suzbija, zar ne? Makar je kod nas ovo palilo, jer kako rekoh S je jako često imala problema sa grlom.

Natty -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 12:06:43)

IZVORNA PORUKA: emma.L

Natty, onda ne stavljaj med, a budući da je bitno samo da bude topla tekućina, čaj od šipka će pomoći za oboje.

[sm=smiley20.gif] vidiš na to se nisam sjetila [sm=smiley1.gif]

Natty -> RE: Promuklost kod djece (10.2.2011 12:08:27)

IZVORNA PORUKA: N_N

IZVORNA PORUKA: Natty

Da, definitivno.
Ovo znam jer je S do 5-te godine imala stalno gnojnu anginu.
Složila bih se i sa dadada-om da se kod upala grla, narodnim liječenjem, preporučuju hladni preparati tipa sladoleda i sl. što je i meni logično, jer sa toplim napitcima bakterije se šire, hladno ih suzbija, zar ne? Makar je kod nas ovo palilo, jer kako rekoh S je jako često imala problema sa grlom.

ja se sjecam da me je mama terala vreo caj da pijem ,kao sto toplije to bolje [sm=zmeden.gif] isto sam imala gnojene angine stalno,al se bas i sjecam da mi je ista pomagao osim trenutnog olaksanja dok ga pijem,a poslje opet boli ko vrag i ne mogu gutati...

Stranica: [1]