Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:18:20
Anoniman
Teško da mogu s bilo kojom s posla popričati. Nismo u nekim odnosima bliskim. Gotovo je to nemoguće. Odmah bi mu rekla svaka s kojom bih pokušala popričat. Doduše nedavno mi je jedna (ona je jedna od tri na koje bih mogla sumnjati) pričala kako oni na tom poslu imaju bratski odnos, tu su uvijek jedni za druge. Rekla mi kako joj je moj muž ko brat, tako je on fin. Naravno to mi je rekla mimo njegova prisustva. Kad sam mu to rekla, on je to porekao, rekao kako je to samo profesionalan odnos. Ne, ne mogu ni s jednom. Razmišljala sam o toj opciji ali nemoguće. Da ga kako šta pitam. Znam neće priznati, uvijek me optužuje kako vazda sumnjam kad ga nešto pitam.
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:23:19
veeseelaa
Znam neće priznati, uvijek me optužuje kako vazda sumnjam kad ga nešto pitam.
ama draga ja mislim da si ti si umislila.... meni se po osnovu tvojih postova čini da je on ozbiljan čovjek, i sama kažeš da nigdje ne izlazi, pa kako će te varati onda? a to što je postao škrt nema veze s varanjem , sve dok pare koje zaradi ostavlja kući u seharu.... škrtost i varanje ja ne bi povezivala
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:27:01
Anoniman
Ebiga, ne zajebavam svega mi ,al znam da je teško razumit dok nisi u takvoj situaciji. U svakom slučaju hvala Vam svima na svemu. Ima Boga, valjda će sve doći na svoje. HVALA!
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:33:08
Blue rose RR
Nego draga, de se ti pozabavi malo svojom trudnoćom, brini o svom zdravlji i priušti sebi lijepe trenutke. Mislim da u tvom stanju ti nije baš najpametnije da se zamaraš sa time zašto ti nije kupio poklon ili te izveo. Da bi usrećila sebe ima milion načina, samo je važno htjeti i imati želju da u to uključim i svog partnera.
Ako on ne želi - ti se organizuj.
Ah da možda je postao cicija, jer je bebica na putu, pa želi da ima ušteđevine sa strane.
I na kraju - ako vi sa devet mjeseci braka ne možete sjesti i riješiti nedoumice (koje su banalne prirode), kako ćete tek se dogovoriti oko: odgoja djeteta, veće kupovine ili rješavanja krucijalnih pitanja.
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:34:35
balasgirl
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
Nego draga, de se ti pozabavi malo svojom trudnoćom, brini o svom zdravlji i priušti sebi lijepe trenutke. Mislim da u tvom stanju ti nije baš najpametnije da se zamaraš sa time zašto ti nije kupio poklon ili te izveo. Da bi usrećila sebe ima milion načina, samo je važno htjeti i imati želju da u to uključim i svog partnera.
Ako on ne želi - ti se organizuj.
Ah da možda je postao cicija, jer je bebica na putu, pa želi da ima ušteđevine sa strane.
I na kraju - ako vi sa devet mjeseci braka ne možete sjesti i riješiti nedoumice (koje su banalne prirode), kako ćete tek se dogovoriti oko: odgoja djeteta, veće kupovine ili rješavanja krucijalnih pitanja.
od riječi do riječi...
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:37:11
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Anoniman
Ebiga, ne zajebavam svega mi ,al znam da je teško razumit dok nisi u takvoj situaciji. U svakom slučaju hvala Vam svima na svemu. Ima Boga, valjda će sve doći na svoje. HVALA!
Ako ne zezaš, onda trebaš stručnu pomoć. Razgovor sa nekim ko je školovan, i ko je neutralan.
I jedan savjet, valjda ga mogu dati nakon 11 godina braka, neke stvari treba reći jasno, ne smije biti nedorečnosti. Jer onda ćete sve više i više ćutati. A ako jednom tišina stane izmedju vas, onda vam nema spasa. Nemoj joj to dopustiti, žena si, imaš pravo da znaš i zašto štedi, zašto te zapostavlja, imaš pravo mu reći o svojim strahovima...
Jbt meni je muž sušio ranu od epiziotomeije....a ne da me ne bi pitao: šta si se stisla?
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:41:07
Mirkica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
a joj teško je donijeti zaključak na osnovu tvojih postova ima li neku ili ne Ko su te s posla??? udate??? ozbiljne??? slobodne???? postoji li neka od njih za koju smatraš da bi mogla biti ta??? moraš se fokusirati na jednu dvije, ne možemo sad sve redom trkeljati
hahhahahah zeno ti mi i dan zasladis :))))
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:43:22
Mirkica
i moj muz odmah osjeti kad se usutim i to mu je gore nego ista jer ja inace punoo pricam i oko njega i cim se ja povucem on se oko mene nekada radim to namjerno nekada slucajno :)))) ali uvijek primejti i reaguje .
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:44:09
Anoniman
A recite mi drage moje kako bi se vi osjećale da ste milion puta pokušale oziljno pričati sa svojim mužem, još mu kažete otvoreno da želite ozbiljan razgovor, a on to i ne shvati tako ozbiljno, nego i šta kažete jedino što kaže je da nije to tako. A pored toga stalno morate birati riječi i izjave kojim ćete mu se obratiti kako on nebi nešto pogrešno shvatio i kako nebi nastala svađa. Blokira me da budem 100% iskrena. Jer ne mogu podnosit napetu atmosferu nakon svađe koja zna trajati danima. Kako s takvim tipom pričat onda. Pokušaš i kažeš da želiš ozbiljno a on neće pa neće. Hoće, al ustvari mu je to nebitno.
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:49:52
safran
IZVORNA PORUKA: dadada
meni je najromanticnije kada me muz odvede u obi ...al' ne fakat..ja se tamo izgubim ..ja bih svaku onu masinu... hoblaricu, ubodnu, frezu ...samo sto imam skup ukus...pa necu one najjeftinije...samo poluprofesionalne dolaze u obzir
Pitaj mamu da ti nije negdje sestru usput izgubila Mi nama kupili, jedva čekam proljeće da isprobam - a beba stiže krajem februara.
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:50:07
Anoniman
draga anonimna i ja sam u trudnoci imala kojekakve paranoicne ispade hvala mm sto je to stoicki podnio ja nisam romanticna a mm kaze da sam ''ubila'' i njegovu romanticnu stranu al sta cu takva sam..ja volim poklone al one malo skuplje ako se moze a ako ne moze biti ce kad mogne..zaista se jezim na poklone u vidu gaca i potkosulja radije mi nemoj nista kupiti.nisam skromna al ne smatram to manom sama sebe iznenadim poklonom jer je mm do sad par puta bacio pare u vjetar a tim poklonom bi ga najradije zviznula u glavu moj ti je savjet da popustis malo,pitas ga jel nesto nije u redu i insistiras na odgovoru danima ako treba a kad budete imali love odes i kupis sebi sta ti se sviđa i kazes ''e ovo si mi ti kupio za prosli rođendan''
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:50:12
hanabanana
Anonimna, uz dužno poštovanje, o tome se misli prije nego se kaže DA.
AKo ovako nastavite ili ćete živjeti ko dva stranca vrlo skoro, koja će se medjusobno ujedati....a ti ćeš mu za 10-15 godina početi piti krv na cjevčicu kako ti je protratio najbolje godine života... Ili ćete stisnuti petlju pa se na vrijeme razvesti prije nego se počnete mrziti.
Ili ćete konačno početi komunicirati kao dvije zrele osobe koje se vole.
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:52:57
Mirkica
A recite mi drage moje kako bi se vi osjećale da ste milion puta pokušale oziljno pričati sa svojim mužem, još mu kažete otvoreno da želite ozbiljan razgovor, a on to i ne shvati tako ozbiljno, nego i šta kažete jedino što kaže je da nije to tako. A pored toga stalno morate birati riječi i izjave kojim ćete mu se obratiti kako on nebi nešto pogrešno shvatio i kako nebi nastala svađa. Blokira me da budem 100% iskrena. Jer ne mogu podnosit napetu atmosferu nakon svađe koja zna trajati danima. Kako s takvim tipom pričat onda. Pokušaš i kažeš da želiš ozbiljno a on neće pa neće. Hoće, al ustvari mu je to nebitno.
pa ovako ne znam kakv ti je muz i sta ti sve moze proci kod njega to ti trebas da znas ako ti kazem neku moju metodu mozda vam krene po zlu ne bih da odgovaram ni za ciji brak ti treba sprvo da sagledas je li to problem uopste sto imas ili si ti samo malko razmazena i umisljena .
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 14:56:27
Blue rose RR
Izvini, ali jeste li vas dvoje imali "ugovoren brak" od strane trećih lica, ili ste se zabavljali makar 10 dana? Kako ste onda pričali, i jeste li uopšte razgovarali? Fakat ne kontam da nakon 9 mjeseci braka ne znate kako pričati?
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 15:00:12
Dida79
IZVORNA PORUKA: safran
IZVORNA PORUKA: dadada
meni je najromanticnije kada me muz odvede u obi ...al' ne fakat..ja se tamo izgubim ..ja bih svaku onu masinu... hoblaricu, ubodnu, frezu ...samo sto imam skup ukus...pa necu one najjeftinije...samo poluprofesionalne dolaze u obzir
Pitaj mamu da ti nije negdje sestru usput izgubila Mi nama kupili, jedva čekam proljeće da isprobam - a beba stiže krajem februara.
AAAAAAAAA freza to meni treba ne zezam se majke mi Trenutno sam u potrazi za istom,bez alata nema zanata Sory na OT
Anonimna draga sta reci sve mi se cini da vi u vasoj vezi najmanje razgovarate...ti sama sa sobom pricas i sve mi se cini donosis pogrsne zakljucke..ali opet ti najbolje znas zbog cega se tako osjecas...rjesenje tvog problema neces naci ni na 200 ispisanih stranica Rjesenje je u tebi i tvom muzu jer samo sa otvorenim razgovorom mozete doci do cilja kojeg zelite
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 15:00:24
veeseelaa
pa nemojte je sad napadati neki muškarci kao i žene se promjene kad udju u brak, u vezi budu sasvim drugačiji, osim toga u vezi malo koja priča o nekim situacijama koje će nas čekati u braku Ja sam sa mm bila 11 godina u vezi pa tek udajom sam spoznala neke stvari o njemu a on i on o meni.... hB pa je to sve ok al moglo je biti loše.... da se ponovo udajem znala bi kako bi al opet bi čovjek nešto tek skužio u braku
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 15:00:26
Srculence
Draga moja de se ti lijepo malo smiri i ne razmišljaj o najgorem.Ja iz tvojih postova zaključujem da se on ponaša kao da ga ti svojim pitanjima gušiš .Prestani malo misliti na sve to tipa jel ti kupio poklon...jel te poljubio...da li te vara.Uživaj draga u trudnoći i ugodi sebi...popusti jedno vrijeme njega s tim zamjerjkama i pitanjima...sad ti je bebica najvažnija,ne trba ti dodatni stres i svađe To što čovjek štedi pare ili kako ti kažeš škrtari,pitaj ga u šali :"a jel frajeru a gdje su tvoje markice..ha?" Ha ja hebo ga ti.Opusti se malo.
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 15:01:01
emma.L
Paranojaaaaaa uzela mi dušu . Ja zaista ne vidim veliki problem u ovim datumima, malo veći vidim u ovoj sumnji na prevaru (iako sudeći po onome što je rekla za čovjeka, sumnjam da bi moglo biti moguće), a najveći je u vašoj komunikaciji, i ja bih se prvo time pozabavila. Ode sve u vraga ako to odmah ne riješite. Kako netko reče ide dijete, odluke o liječnicima, hranjenju, čuvanju, odgoju, financijskim problemima koji će se samo više komplicirati (osim ako ne dobijete premiju). A mi smo uveli pravilo kod prepirki: Nema spavanja dok se ne riješi. Pa ako je normalno, sjest ćemo odmah i razgovarati, a ako ćemo težim putem, neka traje danima, ali nitko oka sklopiti neće dok se ne riješi. Neću ja nasekirana spavati .
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 15:02:50
hanabanana
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
pa nemojte je sad napadati neki muškarci kao i žene se promjene kad udju u brak, u vezi budu sasvim drugačiji, osim toga u vezi malo koja priča o nekim situacijama koje će nas čekati u braku Ja sam sa mm bila 11 godina u vezi pa tek udajom sam spoznala neke stvari o njemu a on i on o meni.... hB pa je to sve ok al moglo je biti loše.... da se ponovo udajem znala bi kako bi al opet bi čovjek nešto tek skužio u braku
Naravno da je jedno hodati, a nešto sasvim drugo živjeti s nekim. Ali ako si s nekim razgovaro prije braka, razgovaraš i u braku.
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 15:04:45
Anoniman
moja poznanica je svog muža varala na poslu... u roku radnog vremena.... nekad bi s vremena na vrijeme negdje odfurala na ručak opet u toku radnog vremena, sve pod izgovorom "službeno" nisu se vidjali naveče, jer i realno nisu mogli i to je trajalo jako dugo.... ne kažem da je slučaj kod anonimne ovakav al ja ništa isključila ne bi! definitivno bi ga provjerila
RE: Važni datumi mu više nisu važni 10.2.2011 15:09:58
sabinos
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Ako ne zezaš, onda trebaš stručnu pomoć. Razgovor sa nekim ko je školovan, i ko je neutralan.
I jedan savjet, valjda ga mogu dati nakon 11 godina braka, neke stvari treba reći jasno, ne smije biti nedorečnosti. Jer onda ćete sve više i više ćutati. A ako jednom tišina stane izmedju vas, onda vam nema spasa. Nemoj joj to dopustiti, žena si, imaš pravo da znaš i zašto štedi, zašto te zapostavlja, imaš pravo mu reći o svojim strahovima...
Jbt meni je muž sušio ranu od epiziotomeije....a ne da me ne bi pitao: šta si se stisla?
i kod mene vako bilo,onda ne znam sta to nas dvoje imamo jos da krijemo ovdje se pravo zakuhalo,juce bilo to oko 9 mjeseci braka,te pokloni,ovo ono kad sad u pitanju ljubomora i nepovjerenje???? ovo fakat ima neke dublje korijene a draga anonimna MM je isto cutljiv,nema puno price kod njega i filozofiranja.neke stvari kaze jasno i glasno i tacka,mozda je i tvoj takav.al ja citam između redova.i da ti kazem sto vise ga ti terorises da razgovarate on je sve gori.popusti! a ovo sto sumnjas da te vara?to niko ne moze sa sigurnoscu da kaze kako da provjeris evo ti primjer:cura i momak u vezi 6 godinaa,ona misli sve ok,normala i desi neki problem i raziđu se.dobro i to je normalno.kad nakon nekog vremena saznaje da je on istovremeno imao curu nekoliko mjeseci pored nje,niko znao nije,nisu radili zajedno,nisu u javnosti bili zajedno,mala carsija a opet se nije znalo...itd.itd. sta vise da ti pricam? a jos da ti kazem kako jedna moja prijateljica bliska kaze(inace magistar filozofije i radila sa bracnim parovima):muskarci (mislim vecina njih)svu svoju romantiku dokažu cinom vjencanja,za njih je to nesto najvece i najvaznije...