Lulu_08
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Da, previše sam osjetljiva, a i trudna, to je istina Ali nije stvar u tome da dobijem poklon, ja uopšte ne bolujem za tim. Toliko sam skromna da mislim da mi je to pomalo i mahana. Stvar je u njegovom osjećaju za mene, za moje potrebe. Toliko puta sam razgovarala sa njim i u početku su se dešavali takvi momenti s njegove strane za važan dan, ali sada više ne. Zar je trebalo samo 9 mjeseci da sve ohladi. Tako malo. Šta će biti za nekoliko godina, bićemo stranci? U životu uvijek radim za druge, pružila bi im i dušu da bi bili sretni i što sam više tkva sve više sam svjesna da druge, iste te, zaboli briga za mnom u tom smislu, kao da ja nemam potrebu da neko nešto, tačnije, moj muž, na te dane za koje zna da mi znače, napravi za mene sitnicu, bar ambijent u kući učini drugačijim u odnosu na druge dane. Još nikad mi nije poklonio buket cvijeća, a ja se nadam ponekad samo običnom cvjetiću iz avlije, samo da znam da je u tom momentu pomislio na mene. Tupim i govorim mu, a opet ništa. Ne dopire do njeg čini mi se. Iskrena ću biti, ponekad, tačnije često, pomislim da ima neku drugu zbog koje su mu misli zaokupljene pa o meni više ne misli na taj način. I to bih vam voljela povjeriti, možda i hoću. A oboje radimo, oboje zarađujemo i dijelimo budžet, tako da su svi troškovi zajednička briga. Mila, vjeruj mi da je do gore boldiranog dijela! Ne kažem da ne treba posvetiti pažnju određenim datumima. Ali ukoliko si sigurna u vašu ljubav, moraš imati malo vjere u vaš brak i vašu vezu. Vjeruj jednoj ženi koja je isto bila strašljiva i mislila sam da će nas to rastaviti itd itd. Ali ukoliko postoji ljubav i međusobno poštovanje, razumijevanje i povjerenje, možeš biti sigurna da vas povremeno zaboravljanje/zanemarivanje datuma sigurno neće učiniti strancima.