dina_89 -> RE: porod na stolcicu (13.2.2011 13:44:27)
|
zdravo svima, podsjeti me ova tema na moj porod, jer i ja sam ovako prije poroda trazila lakse nacine , znam da nece biti ohrabrujuce za buduce mame ali ni jedan polozaj mi nije odgovarao kad pocnu bolovi...ja sam se cak i na stomak okretala, jer mi je izgledalo da ce mi tako biti lakse, onda one sestre dodju vracaju me , govore ne smijes tako, a ja samo vristim poradjajte me vise, ja ne mogu ovako, uspavajte me , hocu na carski...muza sam isprepadala kaze da vise nece prisustvovati porodu. Na svu srecu nije tako dugo trajalo mozda 15 minuta, nase prvo djete bilo je tesko 3600 g, a prosla sam bez pucanja, sjecenja...vjerovatno zahvaljujuci "masazama" koje mi je radila babica, i koje bole kao i sam porod... nadam se da ce do slijedeci put biti nesto... sve u svemu kad se porod zavrsi i kad dobijes svoju bebu u narucje ...ta srece se ne moze ni sa cim porediti , jednostavno zaboravis na sve drugo ..i svi bolovi nestanu nadam se da ce nam jedna mama napisati da je probala porod na stolicicu i da je bilo lakse, pa da se mogu i ja tome nadati slijedeci put :)[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
|
|
|
|