Lalana -> RE: Zdrava/nezdrava ishrana (1.2.2011 10:42:18)
|
Ne znam da li se hranim zdravo ili nezdravo, ali salame i hrenovke jedemo, slatkise i grickalice isto tako, ne pretjerujemo ni sa cim, ali kad se nadje pod ruku ne izbjegavamo. Gazirano smo smanjili na jednom ili nijednom mjesecno, sto je veliki napredak jer smo prije pili svaki dan[sm=smiley19.gif]. Trudim se da u kuci uvijek ima bar 2 vrste voca, jer djecica jako vole i traze po par puta dnevno. Sokove pijemo i domace, ali vecinom kupovne.[sm=smiley13.gif] Brzu hranu polahko, ali sigurno izbacujemo, posebno przeno na ulju, sa tim sam se posvadjala, ma smisliti ne mogu. I u kuci odnedavno koristim maslinovo ulje, u minimalnim kolicinama, pomfrit skroz slabo pravim, preferiram kuhano povrce i hranu. Ma ne znam, s jedne strane pazim kad kuham, s druge strane ne, kad mi se jede salama ili djeci dam bez razmisljanja[sm=smiley13.gif] jer nekad mi je bitno samo da jedu, posebno kad odbijaju hranu. Zaboravih reci da vegetu stavljam u sve osim jaja, i salate... Mislim da je danas jako tesko ustrajati na zdravoj prehrani, ako je uopste ima[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|