Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo da se i ja pridruzim klubu nenaspavanih mama... malac od 20 dana jedva da nocu odspava 3+2+1 sat, a danju mozda jednom ili dvaput po 2 sata. izmedju toga stalno je na siki i vidim da ga pati stomacic. Sika ga jedino smiruje. Da li vam to zvuci poznato i da li stvarno prolaze ove probavne muke do 4 mjeseca? Vidim da ima mama kojima je pomoglo uvodjenje dohrane? I jos nesto - imate li savjet kako da zaspem ono malo sto on spava preko dana??? Legnem ja ali oci ko fildzani :) Prilicno lose se osjecam zbog svega toga...
e ada pa jel spava na siki??? ih, on je još mali i koristi vrijeme da navuče sebi mlijeko,mislim da je to normalno, a dohranu ne uvodi ako beba fino napreduje nema potrebe, brzo će se to ustabiliti, izdrži još malo
a na probavne muke vjerovatno misliš na grčeve, ako beba ima grčeve kupi espumisam kapi is tavljaj tople obloge na stomačić da mu olakšaša i neka siki što više to mu je utjeha i hrana. i da grčevi u 99 posto slučajeva prolaze kad beba navštoi 3 mjeseca
šta mislite kolko bi puta na dan trebalo spavati dite od god ipo? znam da neka djeca spavaju 2 ili 3 puta na dan.ili 2 puta po tri sata.ili jednom 4 sata.a moj spava jednom 1,5 (sat ipo)2maksimalno,i to ne bude točno ni dva.
Tu ti nema pravila, kao ni kod drugih stvari kad su djeca u pitanju. Ja sam se nervirala dok nisam skontala da je takav. Nekad jednom, nekad dva puta, zavisno kad je bilo prvo spavanje ali maksimalno sat i po u komadu, 2-3h u komadu je spavao mozda 5 puta svega otkako se rodio . Ali zato svako vece u 8 ide u besu i ja sretna
I kad ti je prosao taj period delilah? Jel se i tvoja beba patila s grcevima?
jest i mi smo se patili pa odma nakon sto su grcevi prestali ,jer tako mi je na siki poslije plakanja i izmorenosti zaspala oko 3. mj su prestali mozda koju sedmicu prije ..
moja po danu spava 4 puta po 30 min 2x a po sat sat ipo 2x i navece sad zaspe u 22 sata i spava do jutra oko 6 jede nekad oko 5 i zaspe i spava do pola 9 nekad do pola 8 ko jutros ... i onda jede i opet spava, ustane jede i spava, onda se mazi samnom i zaspe opet ...
ada033, mala ti je jos bebica, pusti je, ne moze se ona na to naviknuti jos. To je smiruje, kako rekose ostale forumasice. Vidis koliki je moj pa se i sad na siki uspavljuje , samo sto njega sad sika slabo moze uspavati, a nece nikako drugacije. Tu naviku sam naravno ja njemu stvorila, ali to je kad je beba veca. A grcevi su kod nas prosli relativno brzo, negdje s mjesec i po, otprilike. Ima li veze to sto smo ga poceli stavljati na stomacic da spava, ne znam. Znam da se ne savjetuje to bas danas, ali moj bebac i sad tako spava.
Pa hajde, nije ni to tako kasno kako neke bebe lijezu. Sigurno ustane kasnije ujutro. Moj ustaje zato oko 7, nekad kasnije a nekad Boga mi i ranije, jutros se ustao u 6.30. Sta ce dijete, naspava se. I moj se budi tako nekad, nema nikakvog pravila, sad smo kao malo bolji pa ne smijem reci nista da ne ureknem .
aha mislim na kasice mrkvu i brokule ili mrkvu i jabuku mu ispasiram ili bananu i mlijeko itd... stavim ga u auto-sjedalicu i jede kao veliki i mlijeko iz flasice mu dajem svakako, ne dojim ima 15 dana... a jos po danu odspava 3-4 puta po sat vremena, spavalica od kako se rodio
Mama2009 ja mislim da to nije puno. Keno je spavao od 21:30 do 6:30 h i meni je to bilo puno, pa sam uvela jos jedno dojenje oko 3:30. Sada ga nahranim u 8:30, okupam ga i spavanje je u 9:30; onda ga nahranim oko 22:30 h, onda oko 3:30, pa oko 7:30, kada se i budi. Ljubi nam drugaricu
Mama2009 ja mislim da to nije puno. Keno je spavao od 21:30 do 6:30 h i meni je to bilo puno, pa sam uvela jos jedno dojenje oko 3:30. Sada ga nahranim u 8:30, okupam ga i spavanje je u 9:30; onda ga nahranim oko 22:30 h, onda oko 3:30, pa oko 7:30, kada se i budi. Ljubi nam drugaricu
hvala drage moje na odgovoru ljubimo mi naseg druga Kenu a tebi veliki
Moja Nasrin je sad 2,5 mjeseci i zaspi oko 22h, pa jede oko 3, pa oko 6 a onda je ja prebacim kod sebe pa spavamo zajedno do 10 ali jede opet oko 8-9. Znamo nekada zaglaviti i do 11h.
mojoj bebi je danas 4 mjeseca, dojio je 3 i po mjeseca i sa tri puna sam uvela mlijeko i keks i ubrzo mi je nestajalo mlijeka jer sam to uvela i nedavno mu dajem ispasirano povrce i od tad spava 10 sati u komadu i ja ga pustim jer je masallah napredan oko 7 i po kila tako da se nista ne bojim jer se deblja svakako hehehe