Blue rose RR -> RE: koliko bebe spavaju?? (24.7.2008 12:06:53)
|
IZVORNA PORUKA: maryam amina Što se tiče noćnog buđenja..žao mi je što ću te razočarati, mene je moja kikica budila do dvije i pol godine. U tom vremenskom periodu, mislim da nisam satavila mjesec dana (da zaokužim), da nisam ustajala da je uzmem u naručje 2-3 puta. Jedino što ti mogu savjetovati jeste, da sat-dva prije spavanja joj ne dopustiš pretejrano izlaganje uzbuđenju (smijanju, pretjeranom ispoljavanju osjećanja u igri, ...), jer sam i sama iste izbjegavala, pa sam u najgoru ruku ustajala jednom tokom noći. Bila sam se haman u zombija pretvorila. Sretno. Helem, nejse što se tiče tečnosti, to smo riješili prije mislim nekoliko mjeseci. Lijepo sam sjela pred nju prije spavanja i objasnila joj kako nije lijepo da pije flašicu kada spava, jer se može ukapati, i uprljati svoju spavaćicu, kao i da će biti ujutro nenaspavana...i za divno čudo ona me je slušala. Da li je šta shvatila ne znam, ali znam da sada prije spavanja popije malo vode, i to je to... Eventualno, ako je jela dobro prije spavanja, možda se probudi jednom tokom noći, ali rijetko.
|
|
|
|