Malenaoduvijek -> RE: ESENCIJALNA LISTA LIJEKOVA ZA BEBE I DJECU (21.2.2011 11:31:27)
|
IZVORNA PORUKA: namkic hvala mala1994,ma evo vjeruj mi kad god pitama pulmologe do kada da kupujem granule i Saračevićku,i dr Džinović Amru ,kažu do 5 godine dok ne bude znao sam žvakati.Pitala sam i za to da koristim ove od 5 mg pa da otkinem 1/5 ,ma kažu da nije dobro kao za probavu. Gdje radi dr.Ćehajić.Jeli to ona poliklinika Suncokret?Otišla bih i do nje pa da vidim šta će mi reći jeste, a dr Saracevic radi kod nje sada posto je otisla u penziju.ja ne znam zasto onda u uputstvu pise da se moze dati i mladjoj djeci, moj maleni ima godinu i nema problema sa probavom tako da ne znam u cemu je fol!! evo sad sam opet citala i pise da djeca od 2-5 godina mogu uzimati 4 mg sto znaci da otkines jednu petinu i das djetetu.a dr cehajic je meni cak rekla da se moze pomijesati sa hapicom i dati djetetu. najlakse je reci kupi i to je to, znaci svi mi zelimo najbolje za svoje dijete, ali ako ima mogucnost da se dobije nesto preko zzo zasto ne iskoristiti!!!
|
|
|
|