Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Punomoc za prelazak preko granice 13.2.2011 0:38:34
konjoja
uglavnom .. jel bi mogla moja stara da nam napravi oboma punomoc?? da njegovi potpisu pa da ona samo ovjeri kod javnog biljeznika?? ili bas moraju njegovi starciii???
RE: Punomoc za prelazak preko granice 18.7.2011 19:20:14
brian
ja imam 16 godina i zanima me jedna stvar moja mama je izvadila punomoc i ona se podpisala a otac nije moagao posto je terenac i nije uvjek tu pa sada me zanima jeli dovoljno podpis samo od mame ili trebaju oba roditelja??
RE: Punomoc za prelazak preko granice 5.8.2013 14:28:31
delfin
ima li neko svjež sa informacijom, da li mi treba ounomoć za djecu preko granice- EU, jer mm neće ići sad snama, djeca imaju pasoše. I gdje se vadi ta punomoć
RE: Punomoc za prelazak preko granice 5.8.2013 14:39:42
shpagica
IZVORNA PORUKA: delfin
ima li neko svjež sa informacijom, da li mi treba ounomoć za djecu preko granice- EU, jer mm neće ići sad snama, djeca imaju pasoše. I gdje se vadi ta punomoć
RE: Punomoc za prelazak preko granice 5.8.2013 14:44:23
hanabanana
Ako ideš u HR možeš otići i ovjeriti u opštinu. Hrvati ne prave problem i priznaju je. Inače, ovjerava se kod notara.
RE: Punomoc za prelazak preko granice 5.8.2013 14:49:26
ladyblue RR
meni nisu tražili. ja prošle sedmice išla sa 2 djece bez punomoći. ovo je samop ako ćeš u Hrvatsku...za dalje ti treba Apostille
RE: Punomoc za prelazak preko granice 5.8.2013 14:55:05
EEDITH
ja sam nedavno vadila za dijete,ako je za HR možeš dobiti u svojoj općini, a za njemačku je trebao apostille pečat
RE: Punomoc za prelazak preko granice 6.8.2013 12:47:02
Nenic@
Mogu ti tražii a i ne moraju. Uglavnom potrebno je da tm (sa njegovim ličnim podatcima - adresa, broj l. k ) napiše izjavu/saglasnost u kojoj je saglasan da ti kao njegova supruga i majka djece (pa tvoji podatci - adresa i broj l.k.) ideš u određenom vremenskom periodu u određenu državu sa djecom (pa njihovi lični podatci JMB i broj pasoša). Potpiše i ovjeri u opštini ili kod notara. Cijena ovjere 4 KM
RE: Punomoc za prelazak preko granice 25.8.2013 10:47:37
Derya
Jutro mame. Treba mi informacija vezano za Apostille pecat..da li potreban za prelazak slovenske granice? Bila sam u opstini, objasnila sve, gdje idem, i da idem sama sa djetetom! Kazu samo punomoc i to je to, nikakav Apostille pecat ne treba..a ne zelim rizikovati da me vrate sa granice..A vremena nemam