Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
E jbg....jest ti odgovor. Porediti morfij i ventolin. E svaka čast.
Hvala sveznajuca
Šta se ljutiš, nisam ti ja kriva što si izgovorila glupost.
hanabana ja nisam napisala glupost i ne ljutim se, govorim kao kompetntna osoba, a ne neko ko je cuo tek tako za nesto, ja kazem ako moze da se rijesi nesto bez ventolina da je to super, a opet kad je nekome neophodan hvala Bogu da postoji.
I i dalje kazem ne do dragi Bog da neko postane hronicni korisnik ventolina
mi smo napokon dobili posiljku tj inhalator Pulmostar narucili smo ga zlu ne trebalo al kako vidim iz postova, bolje je fizioloskom da je ja inhaliram nego da idemo u DZ ne do Bog na ventolin
hvala Bogu pa postoji ventolin, a i morfij kome treba a poredjenje bas nije na mjestu
mi smo naručili iz banjaluke MICO inhalato, košta je smao 70 KM
ali ne znam tačno kako se koristi, nije došlo uputstvo i za što se koristi inhalacija bislovonom
odnesi u dom zdrvlja kod medicinskih sestara tamo gdje ti se dijete lijeći, zamoli sestreone će ti objasniti najbolje, ja sam tako uradila,bile su jako ljubazne u OM
mi smo naručili iz banjaluke MICO inhalato, košta je smao 70 KM
ali ne znam tačno kako se koristi, nije došlo uputstvo i za što se koristi inhalacija bislovonom
inhaliras onim sto ti je dr prepisala, na svoju ruku smijes uzeti samo fiziolosku otopinu i nista drugo. moj sin je bisolvon inhalirao u komb sa ventolinom i fiziolosokom ali samo ujutro po preporuci dr.
a kakav je inhalator, kompresijski ili znas li ga sastaviti.
znaci u onu kao casicu stavis oko 2 ml fizioloske+ono sto je dr rekla i sklopis sve i pustis ga da radi nekih 10 mni dok ti se otopina ne potrosi
Inhalator je aparat s kojim mozemo uzimati lijekove u sitnim česticama, raspršenim poput magle. Što to znači za pacijenta? Uzimanjem lijeka u raspršenom obliku omogućuje se ulazak lijeka u dublje dijelove pluća. Ovo je najlakši način uzimanja lijeka i ujedno ste najsigurniji da je doza koju trebate uzeti potpuno iskorištena. Iz toga proizlazi da potrebu za uporabom inhalatora uglavnom imaju: djeca do 5 godina starosti, pacijenti koji imaju teskoća pri uzimanju lijeka u bočicama s aerosolom, ili diskhalera, pacijenti koji imaju teže oblike astme. Vama važni dijelovi inhalatora su posuda za lijek, nastavak za usta ili maska za lice, te cjevčica koja ta dva dijela povezuje.
Uporaba inhalatora je jednostavna: 1. U posudu inhalatora stavlja se fiziološka otopina koja ima svrhu razrijediti lijek; 2. Zatim se ukapava lijek (dozu lijeka propisuje liječnik!). Ukoliko imate već priređenu "mješavinu" lijeka onda preskačete točku 1 i počinjete sa točkom 2; 3. Priključite nastavak za usta ili masku na posudu s lijekom; 4. Obujmite nastavak za usta tako da usnice budu dobro priljubljene, ili stavite masku za lice tako da dobro prijanja uz lice; 5. Uključite inhalator; 6. Udišete polako kroz usta; 7. Zadržite dah 1-2 sekunde prije svakog izdaha; 8. Nastavite disati dok lijek iz posude ne nestane (oko 10 minuta); 9. Isključite aparat, spremite lijek.
Održavanje inhalatora: Redovnim čišćenjem spriječit ćete začepljenje cjevčica i spriječiti infekcije, te produljiti vijek trajanja svog inhalatora. Najbolje ga je čistiti poslije svake uporabe. To nije teško - istreset_e preostalu tekućinu iz spremnika i obrišete ga papirnatom maramicom, a nastavak za usta ili masku operete mlakom vodom. Povremeno je dobro u spremnik uliti destilirane vode i pustiti aparat da radi "u prazno" oko pola minute kako bi se pročistili svi dijelovi kroz koje prolazi lijek do usta.
Na tržištu postoje mnogi različiti proizvodi, a izreka "koliko para, toliko muzike" će vam pomoći kad odlučite kupiti svoj inhalator. Iskustvo liječnika i pacijenata govori da oni jeftini inhalatori proizvode grublje čestice, dok oni nešto skuplji fino raspršuju lijek u sitnije čestice. Što time dobivate? Lijek ulazi u najudaljenije dijelove pluća, terapija traje kraće, a nije zanemariv detalj da skuplji aparati traju duže.
Prije par dana sam u Bingu vidjela inhalatore, neke talijanske po 50 km. Sretnem komšinicu koja je doktorka i pitam je za mišljenje, kaže ona da je sasvim ok, da ni kod njih u ambulanti nije ništa bolji. Pa eto, ja da javim! Pozz
Mai mi je pred Bronhitisom ...moram svaki dan 2x na inhalacije ...doktorica mi je rekla da moze i kuci ako ima inhalator(elektronski) pa da Vas pitam da li ima neko da prodaje polovan ? i da li je neko imao iskustva sa rucnim inhalatorom ? Molim Vas ,,hitno je