|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
25.1.2011 23:24:25   
gagach
Hej zenice moje...toliko sam se izmrcvarila danas da mi je bio mrsko na internet otici...al evo sad sam malo dahnula dusom pa da vam ispricam...
Bila sam na ctg-u opet i u principu je nalaz ok...ima nekih nejasnoca ali je sve u granicama normae za sada...Jos nista nisu odlucili i jos ce me ppratiti...sutra su mi rekli da odmorim pa u cetvrtak ponovo...
Bila sam na uz i bebica je ok, polozaj ok, mrducka se fino tako da sto se toga tice sve je uredu.
Jedna od opcija je da me posalje internisti na ginekologiji gore ali to je jos u fazi cekanja dok ne zavrsimo ova pracenja ctg-om. Najvjerovatnije ce mi ukljuciti izoptin...
Odlucila sam da se moram opustiti i vjeruem i nadam se da ce sve biti ok...ma mora:)
Vidim da nam je mina jos tu...:) sad ces i ti aBd brzo...
Ljubim vas sve i hvala sto brineteee

< Poruku je uredio gagach -- 25.1.2011 23:25:15 >

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 751
26.1.2011 0:06:15   
Neumorna
E drage moje, svaki dan šetkam se po forumima i saznajem nešto novo. danas sam bila na svom drugom pregledu. Trudna sam 6+3, tako kaže dr. Sretna sam presretna, sem male sitnice koja mi kvari raspoloženje. kao prvo, jedva je pronašao bebu zbog kako kaže "zavaljene maternice" OK, pročitala sam da je to u redu, ništa strašno, no beba je mala i oko nje je žumanjkasta vrećica preko koje se beba hrani. Dr. kaže da je beba premalena za sliku sa ultrazvuka. rekao mi je da dođem za 15 dana i da će beba biti veća i da ću dobiti fotkicu svoje user posted image . Nalazi su mi odlični, nemam nikakvog iscjedka, sve je ok osim jutarnje mučnine. kako sam po prirodi "paničar" bojim se za sve, pa me interesuje, ima li mjesta panici?? BTW, danas dr. kaže kako neke žene čak ne znaju da su trudne do 9 sedmice, i da sam ja poprilično rano krenula na preglede. Hvalllaaaaaa vam, možda zvuči kao nebulozaaaaa, ali podrška bi mi dobro došlaa!!!! Pozzzzz

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 752
26.1.2011 0:13:28   
idacha
Neumorna, bas me nasmija slatko...user posted image user posted image user posted image kao prvo, cestitam na trudnoci i zelim ti prelijepih 9 mjeseci... pretpostavljam da ti je prva trudnca, je li tako... nemas mila zasto da se sikiras, kada je sve hB u najboljem redu... ja sam u prvoj trudnoci otisla na pregled u 8oj nedjelji, a sada u 9oj i dobila sliku sa ultrazvuka na kojoj se jasno vidi mala tackicauser posted image user posted image user posted image e, to je bebauser posted image user posted image user posted image
strpi se, malko, imaces aBd dosta vremena da uzivas u svim slicicama, pokretima, udarcima i svemu lijepom sto trudnoca nosi sa sobom...
veliki poljbac i samo opusteno...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Neumorna)
Neposredna veza do poruke: 753
26.1.2011 0:39:10   
Neumorna
idacha...Hvala ti do neba(sad plačemuser posted image od olakšanja) toliko sam se prepala da ti ne mogu opisati :(!!! Prva mi je trudnoća i znam da sam svima oko sebe počela zvučati pomalo paranoično, ali ne mogu si pomoći!!! I ovo će zvučati pomalo smiješno, ali....već tri dana sam na bolovanju. na poslu me okružuju izuzetno divne osobe, ali mnogo starije od mene. Svaka od kolegica ima svoju teoriju :)), savjet, naravno dobronamjeran, ali ne mogu ih više slušati!!!!!hahahahahahahahahaha
Jučer sam bila na pregledu i vidim u ordinaciji obavijest da ukoliko želimo možemo dobiti snimak sa uzv na CD-u! Ja nisam ni otvorila vrata, a već sam tražila od dr CD!! user posted image Zaista se od srca nasmijao!!!!
Vjerovat ću ti na riječ i svim ovim divnim, budućim i sadašnjim mamama na forumu!!!! Odoh sad na spavanje, već danima se nisam on nervoze pošteno naspavala!!!!
Hvala još jednom od srca zaista!!!!!!

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 754
26.1.2011 0:51:34   
idacha
user posted image user posted image user posted image e, bas si mi slatka.... idi, odmori se i naspavaj se... ne razmisljaj puno i nemoj se bespotrebno opterecavati...sve je to, hvala Bogu u najboljem redu... uzivaaaaaaaaaaaaaaaaas, draga...
laku noc zelimo tebi i tvojoj bebici....

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Neumorna)
Neposredna veza do poruke: 755
26.1.2011 6:51:42   
sunce27
Jutro, jutro moje bembele, eh da i ja jednom ugrabim da se javim prva, ja jutros od 4 nikako ne mogu da spavam, uhvatila me neka nervoza i odlasci na wc ja ne znam kako ovaj tempo izdrzati...

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 756
26.1.2011 7:16:48   
Medi_87
Jutro, Sunce moje sto to ne pajkis, hauser posted image
Mene ponovo ufatili grcevi pa me svako malo probudi, a i prstici mi vec poceli trnutiuser posted image
Gagach nadam se da ce sve biti ok, nemoj da se brines i budes neurozna, ljubimuser posted image Laro sretno nadam se da ce urinok. biti ok, stigao ej krevetic stvarcice za bebu jos nisu bas skroz sve tu ali cekamo slobodan dan da mi muz dobije pa da idemo u šopinguser posted image user posted image user posted image a spisak ha ha, moj je 2 kucane strane A4 i sve se bojim da ce se jos prosiriti, user posted image user posted image user posted image ali bas me bliga uzivam u kupovini, uglavnom skontala sam da sam sebi sve kupila osim papuca plastičnih ne znam kako sam to zaboravilauser posted image i vidjela sam jednu preprepredivnu torbu u mamcetu koju bih mogla uzeti da u nju potrpam stvari, samo moram otici da vidim cijenuuser posted image user posted image user posted image
Mincek, Vilice  kako ste viuser posted image
Neumorna dobrodošla, zelim ti predivnih user posted image i školsku trudnoću. Nemoj previse da nam se brines sve to utice na bebu. Iz iskustva znam da si prerano otisla, i ja sam tako samo se tackica malena vidjela na uzv ali meni je to bilo dovoljno, kako kaze Gagach tih dana sam htjela 54h na dan biti prikopcana na uzvuser posted image user posted image user posted image
Idacha kako ti s ovom trudnoćom, ima li mucnina

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 757
26.1.2011 7:28:07   
sunce27
Medolino jutros samo trcim na wc od 4h sam 100x isla i dalje me ziga ovo i ne znam kada ce popustiti bas me puno brine, probat cu danas nazvati dr da mu se zalim pa cu vidjeti sta mi savjetuje.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 758
26.1.2011 7:40:54   
Medi_87
Ma nazovi najbolje je tako da se smiris, nemoj da se brinesuser posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 759
26.1.2011 7:44:17   
sunce27
Bas se brinem, jedino sto mi olaksava ovu bol je sto se beba javlja i sto znam da je sa njom sve ok.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 760
26.1.2011 7:53:18   
Nellica
Jutro svim budućim mamama.... nas tri se još valjamo po krevetiću, bebara se gura opasno, a velika seka
gleda baby Einstein ( Bog blagoslovio onog ko ga je izmislio ), Neumorna samo se opusti i uzivaj polako, beba je još mala, važno da je sve u najboljem redu, uživaj vidjet ćeš kako vrijeme brzo leti, ja sam ponekad i tuzna pri pomisli da imam samo još 14 nedjelja do kraja drugog najcarobnijeg putovanja.
Malo ćemo viriti sta ste pisale, inace se osjecam kao padobranac upadam na teme kao s'marsa, na poslu su nam zabranili sve sto ima poveznicu sa FB, pa nemogu ni na RR user posted image user posted image user posted image , a od kuće ne stižem...

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 761
26.1.2011 10:10:50   
taurus
jutro user posted image

laro sretno danas, biće to sve ok ako Bog da

sunce je si li zvala dr. i javi nam se

medi ne pretjeruj sa kupovinom, poslije ćeš skontati da ti pola tih stvari ne treba, ali razumijem te i ja sam tako u prošloj trudnoći

vilo jesi li bolje danas

nellica nisi padobranac, ovdje su se sve user posted image dobrodošle, a i one koje nisu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

rimljanka
se ne javlja user posted image user posted image user posted image

gagach
kakav je puls ovih dana

viola čekamo izvještaj sa pregleda danas

mina ja i ti smo slijedećeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja sutra ide na kliniku kod svoje dr. pa ćemo vidjeti šta će mi reći, povremeno me zaboli stomak i krsta i to je sve

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 762
26.1.2011 10:14:22   
belmica
Tauris sretno sutra!!!!
koliko godina ima tvoje prvo dijete i jeli spremno za docek seke ili brace?

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 763
26.1.2011 10:19:25   
taurus
moj dječak ima 5 godina
e sad da li je spreman za sestru ne znamuser posted image user posted image user posted image user posted image
ja sam se trudila maksimalno da ga pripremim, da razgovaramo, pa vidjećemo...
znam da je normalno da bude i ljubomore pa ja sam bila ljubomorna na svog mlađeg bratauser posted image user posted image user posted image user posted image

kako si ti
kada ideš kod dr.

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 764
26.1.2011 10:46:41   
neda 30
Dobar jutar :))

evo kod mene kafa pa ko voli nek izvoli :))

Jutros sam radila nalaz HbA1C, kako rekoše to je tromjesečni prikaz šećera u krvi! Rezultat je 6,7 a granica je 6, pa sam se zapitala šta li je to, početak trudničkog dijabetesauser posted image
Uh mora nas nešto mučiti, samo da nismo mirneuser posted image
Šta vi mislite? Sutra radim opterećenje, mislim OGGT pa ćemo vidjeti!

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 765
26.1.2011 11:11:33   
belmica
ici su opet za 3 sedmice, bila sam u cetvrtak... sve je ok samo mi je zadala brigu oko aminocinteze...
kao imam 35 god.....
radila sam double test i on je ok, pa bas i ne bih amniocintezu.

a sto se tice pripremanja djece za ulogu starijeg brata ili seke, slazem se... nikad ih ne mozes 100 % pripremiti.
Moja curica ce imati Akobogda 2,5 god kada rodim...

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 766
26.1.2011 11:16:37   
gagach
Hello trudnjacice moje!

Evo sam si napravila dorucak i iscjedila kilu voca...danas krecem sa zdravim zivotom hahahaha
Cula sam da na bebine visoke otkucaje moze uticati to kad prvise unosis slatkog u organizam ( ja unosim) i kada pijes malo vode ( ja skoro nista ne pijem ) helem ispade da sve naopako radim pa rekoh da ispravim...i kafu sam si ukinula i zato sam sinoc imala strahoticnu migrenu cijelu noc al prezivjeli smo to i danas smo veseli....
Sutra ponovo na ctg i nadam se da nece biti cudnih situacija jer sam se umorila psihicki iskreno da vam kazem....
Ah da danas ce mi biti gotovi brisevi u starom gradu...Zna li neko od kada se mogu podici? Jel od 13 sati????

Neda30 e draga moja kao sto si i sama rekla...nikad mira...jedva cekam da se porodim...umorna sam od komplikacija....

Neumorna dobro dosla...i iz svog iskustva velikog panicara ti savjetujem da se probas sto vise opustiti jer ako sada krenes sa panikom a tek si 6 sedmica poslije ces kao i ja luda hodati hehehhe
Samo hrabro sve ce aBd biti uredu!

Sunasce ajoj sta sad to tebe muci? Jel to ono isto kao i prije? Nemoj cekati idi dr odmah da se smiris...ljubim puno punooooo i javi situaciju...

Lara e moju laru kao i mene znaju u svakoj ambulanti...mi isto dio inventara:) Sretno danas i nedaj da te iznerviraju...i maskicu na lice nabaci ...ja sam jucer isto luda hodala po ambulanti sa zamotanim salom oko nosa hahahha

Medi joj kad smo kod spiska...aaaaaaaaa ja sam kupila garderobicu i kolica a sve ostalo je na cekanju...i krevetic i komodice i sve....vidjet ces kad me panika safata kad udjem u osmi mjesec:) Imas li spisak za bolnicu sta treba ponjeti?

Vilo joj zeno dogura ti do devetog...mogu misliti kako ti je prigustilo kad je meni vec prigustilo...ides li jos na vjezbice?

Viola dobro dosla i nadam se da ce to brzo kod tebe:)

Mina minoooooooooooooooooo kakva je situacija....? Ima li naznaka?:)

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 767
26.1.2011 11:26:12   
taurus
IZVORNA PORUKA: belmica

ici su opet za 3 sedmice, bila sam u cetvrtak... sve je ok samo mi je zadala brigu oko aminocinteze...
kao imam 35 god.....
radila sam double test i on je ok, pa bas i ne bih amniocintezu.

a sto se tice pripremanja djece za ulogu starijeg brata ili seke, slazem se... nikad ih ne mozes 100 % pripremiti.
Moja curica ce imati Akobogda 2,5 god kada rodim...

pa ne znam šta bih ti rekla
danas svakoj trudnici iznad 35. preporučuju amniocintezu
meni su 32. i nisam htjela da radim ni double ni triple test, jer su moju prijateljicu tako isprepadali sa tim testovima i na kraju amniocinteza pokaže da je sve ok, a žena samo što nije umrla od brige
ja sam samo mjerila nuhalni nabor i to je sve

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 768
26.1.2011 11:45:42   
vila.vilica
Uranile drage moje user posted image ,

hvala sto pitate kako sam...temp. sam se rijesila hvala Bogu, ali kasalj evo jednak vec 6 dana...nocas sam se pitala da li rebra mogu puknuti od silnog kasljanja sa pokojim kihanjem user posted image i vjerovatno mi pola stanara spominje sve po spisku jer se sve ori od mog kasljauser posted image

Maloprije dadoh krv da vidimo saso mange...nisam 12 i kusur sati nista jela samo da mi nalazi budi "validni", pa cu poslije po njih.

Nedo taj sam nalaz radila prije 15 dana...jedva ugrabila reagens koji su imali jos tog dana...meni ispalo 5,2..a u biti ni sam ne znam sto sam ga radila...mislim da sam sam kriva sto sam spominjala kako mi je beba deblja (prema UZ) nego sto bi trebala biti pa kao hajd uradi i eto...sve mi je to nekako u magli...ali sta ces ako ti niko ovdje ne bude znao rec, imas doktora koji te uputio na to Ja se nadam da to nije strašno

taurus...kad procitah ovu tvoju razliku u godinama medju djecicom..naumpade mi situacija kod mm. On je 5 godina stariji od seke i ja mislim da su ga sekunde dijelile od toga da ima danas čedomorstvo za vratom user posted image Genijalac ju je onako malenu pokusao jastukom ugusitiuser posted image Sva sreca mama je usla na vrijeme u sobu! Pa pripazi user posted image

medi..javi mi gdje da kupim te papuce a da ne moram jos i za njih dati 80 KM!!!user posted image

sunce..ti si nesto malo iza mene...vidim isti simptomi...meni je taman u tom periodu pocelo bivati sve teze i teze...i uvijek se sjetim necijeg davnog komentara na forumu..koji me dobro nasmijao a evo i stiglo me sad...kad hocu da se ustanem u noci u wc..moram se prvo zaljuljati par puta na ledjima tamo vamo ko bubasvaba da uhvatim zalet da se dignem...a piskim toliko puta po noci da vise nema smisla brojati
primijetila sam da beba kad se mrdne...makar gore pod rebrima ili negdje sa strane ja automatski dobijem nagon za pi-pi

neumorna...dobrodosla i puno srece sa narednim UZ...ja sam otkrila trudnocu u petoj sedmici, ali sam cekala  osmu da odem na prvi pregled da vec imam sta "konkretno" vidjeti i cuti srculence...i moja mica mala je bila duga 1.9 cm... srculence je lupalo ko ludo...eh eto...tako ce i tebi aBd biti kad odes ponovo na kontroluuser posted image

gagach...i ja cu sutra gore na ctg i da nosim ove svoje nalaze silne, malo cu ranije pa mozda se sretnemo user posted image
nisam bila na vjezbama od onda kad sam mm dovodila..eto zamisli..kad je to bilo...daj Boze da odem vise ikad kako me krenulo user posted image

ostale zenice...user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 769
26.1.2011 11:49:35   
vila.vilica
gagach..samo ti jedi slatkise poguzijo...tako sam i ja...a sad mi nemaju vise gdje stat u stomak user posted image user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 770
26.1.2011 11:56:46   
gagach

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

gagach..samo ti jedi slatkise poguzijo...tako sam i ja...a sad mi nemaju vise gdje stat u stomak user posted image user posted image

ma uvijek se nadje neki prazan prostor za koju cokoladicu:))))

Neposredna veza do poruke: 771
26.1.2011 12:02:22   
Medi_87
Gagach ja sam za bolnicu vec sve pripremila, osim papucauser posted image user posted image i torbe.Vidjela sam tu u Mamcetu gore iznad parka i bas mi se svidjela, ali nisam ulazila da pitam, pa moram maksuz otici da vidim koliko je para, lakovana je poput manjeg kofercica, a to ce mi uvijek trebati za putovanja i sl, evo ja i mm vec skontali ha ha da ove godine necemo nigdje na ljetovanje beba ce biti mala aBd pa cemo sljedece godine aBd negdje na neku finu destinaciju van Evropeuser posted image o cemu ljudi vec razmišljaju jel'deuser posted image user posted image user posted image
Taurus ja sve mislim fali mi nesto, jutros kazem muzu ja cu na spisak i janje staviti, user posted image user posted image user posted image user posted image i to treba za bebuuser posted image user posted image user posted image user posted image
Vilice ma ne dam ja tolike pare za papuce koje cu najvjerovatnije baciti ako ima sta za 5 km nek neko javiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Rimljanka vas sve pozdravlja cule smo se, rana je boli pa ne moze da sjedi za stolicom, nadamo se da ce se brzo oporaviti
Ljubac za sve debeliceuser posted image od mene mrsavkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 772
26.1.2011 12:15:32   
taurus
medi što se tiče putovanja s bebom
ova godina ti je najidealnija, jer je beba mala, samo je u kolica ubaci i uspavaj a ti radi šta želiš
slijedeće godine kad bude hodala biće mnogo teže
vjeruj mi-isprobala na vlastitoj koži
naravno nećeš ići u julu kada su najveće vrućine ali je septembra idealan
beba se svakako ne kupa u moru a sigurno će joj prijati morski zrak a vama šetnja

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 773
26.1.2011 12:18:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: taurus

medi što se tiče putovanja s bebom
ova godina ti je najidealnija, jer je beba mala, samo je u kolica ubaci i uspavaj a ti radi šta želiš
slijedeće godine kad bude hodala biće mnogo teže
vjeruj mi-isprobala na vlastitoj koži
naravno nećeš ići u julu kada su najveće vrućine ali je septembra idealan
beba se svakako ne kupa u moru a sigurno će joj prijati morski zrak a vama šetnja

nije ti mogla bolje reciuser posted image slazem se sa tobom.Ja sam sa anelom isla ove god imao je 12mjes. uzas zivi bolje dok su manji ove god.necu ici 100% dok dobro neopametni user posted image necu da se umaramo/vise mi je bio umor nego odmor.
Sa malom bebom je punoooooooooooooooo lakse .....Vidjala sam na plazi bebu od 2mjes.samo lezi citav dan u hladu mama uziva nahrani je i tako citav dan
Dok sam se ja sa anelom slomila

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 774
26.1.2011 12:19:48   
Medi_87
Ma joj ja nekako en bih ove godine to sam i muzu rekla, bolje mi skupiti pare za sljedecu godinu i negdje otici gdje nismo bili nikad, ovako ove godine ne bi nam promasio Jadran opet, a vise mi je na vrh glave, a prodali smo i auto mislili sta novije kupiti pa bolje skupiti pare i fino se otici odmoriti u Kambodzu recimouser posted image user posted image user posted image sala

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *