Rimljankaa -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) (21.1.2011 15:22:09)
|
Bint draga,hvala Bogu da se brzo oporavljas.. Ti svoju bebicu drzis u rukama a vidi mene 10 mjeseci truna!!! Isti dan nam terimin,uh....Ubi ov iscekivanje... Nemam ja nista protiv ubrzavanja poroda,ali kad pord krene,ne prije. Dakle kad mi pukne vodenjak,ili pocnu bolovi,pa ako se slabo otvaram bolje da oni malo pripomognu nego da se patim 10 sati. Ali moj doktor insistira na tome da me porodi ranije,bez obzira da li je pord poceo. Jer sam vec zrela za porod. A ja to necu! jer se dobro osjecam,CTG uredu,pritisak uredu,beba uredu..I necu da provociram prije nego krene.. A on bas insistira d aon to uradi. Hocu da sacekam jos koji dan,sve dokle nije opasno po bebu ili mene,pa ce ako Bog da smao krenuti.... Eto imam i te sluzave iscjetke,pa se nadam da je to sluzni cep,i sve kontam trebalo bi krenuti.... Felix,jos sam ovdje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!! Bas kao sto kazes,navalio je pravo.. danas sam u rekla,d anecu ako nemoram da bi voljela da ide sve normalnim tokom. Rekao je d ame u nedjelju pregleda,pa cemo vidjeti,a ako bas hocu da mozemo sacekati jos 2-3 dana. Ja bi voljela da cekam da me zaboli,ili da pukne vodenjak. Ipak danas je tek treci dan kako sam presla termin,tako da mislim d anije puno opasno.... Mozda grijesim,ali smatram da je drugacije,kad ti daju indukciju,bio to drip,gel ili tableta,kad je vec pord krenuo,a drugacije je ovako "na suho" da legnem da mi izazivaju pord... Dva prsta sam otvorena,ako Bog da valjda ce krenuti ovih dana.... Hvala vam! Bint jos jendom brz oporavak,veliki poljubac bebici... Falis mi,a napustila si me,hehehe... Salim se! Neka ti je zivo i zdravo... Felix poljubac djecaku! :))))
|
|
|
|