Amela V. -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (25.11.2008 2:02:46)
|
Pozdrav trudnice cekalice, kako ste mi? Evo tek sad nadjoh vremena da se malo javim. Od kako mi je mama dosla, uvijek neko ima u kuci, pa bas i ne stignem puno na RR. Ja sam danas bila na kontroli i jos uvijek nista novo. Doktorica me pregledala, jos uvijek se nisam pocela otvarati, nista..... Poslije toga sam bila na "monitoringu" kako oni to kazu, pratili su bebine otkucaje srca i hvala Bogu sve je ok sa bebom. Opet u petak idem na kontrolu, pa cemo vidjetei. Danas sam sa doktoricom razgovarala i ona mi je rekla da posto sam ja u trudnoci dobila gestacijski dijabetes, oni praktikuju da cekaju predvidjeni porod, pa ako se nista ne desi do tada, onda cu ici u bolnicu i indukovat / izazvat ce mi porod [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Ja se samo nadam da ce moja bebica do 04.12. odluciti da sama izadje, ako Bog da, a ako ne, onda slijedece sedmice idem u bolnicu.... pa cemo vidjeti kako ce sve to roci. Inace se dobro osjecam, tesko mi je hodati, ne mogu bas dugo da sam na nogama. Gledam da se sto vise odmaram i prikupljam snagu. Danas kad sam dosla kuci, zatekla sam goste, dosla mi rodica sa muzem i djetetom, i ona je trudna i termin joj je 4 sedmice poslije mene. Sreca pa mi je mama tu, pa ih je ona posluzila i oko njih se pobrinula, ja inca stvarno ne bih mogla. E sada.... draga moja bebbe, zelim da ti pozelim svu srecu svijeta za sutra, da znas da sam s tobom u mislima i zelim ti da se sto prije oporavis i da uzivas sa svojom malom bebicom. A svim ostalim trudnicama zelim mirnu noc, pa se cujemo sutra ako Bog da.
|
|
|
|