mynxlee -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (20.11.2008 12:42:38)
|
pozdrav svim mojim drugaricama cekalicama. cula sam se s Nanom_Ze. svaki cas ceka da ju pozovu na sekciju, pa je rekla da ce mi se po podne opet javiti. takodje kaze da je dobila sexy spavacicu bez ijednog dugmeta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] sto se tice ovih nasih bolova i ''trudova'', ne znam da li imati na RR aktiviran trudnicki kalendar, ali tu ima dosta toga pojasnjeno. npr. za 38. sedmicu pise: ''Mnoge trudnice pri kraju trudnoće u nogama i vagini povremeno osjećaju kao da ih blago trese struja ili ih peče duž nogu. To nije ništa opasno, već plod pritišće određene živce. Sada se mogu javiti i lažni trudovi koji mogu biti veoma snažni. Glavna razlika između pravih i lažnih trudova je u njihovom intervalu. Pravi trudovi slijede jedan za drugim u redovnim intervalima, a lažni ne. Druga razlika je u mjestu truda. Pravi trudovi uvijek počinju u vrhu maternice i zatim se šire po čitavoj maternici, a lažne možete osjetiti na različitim dijelovima tijela – leđima, krstima, karlici. Prave trudove prepoznat ćete i tako da postaju sve jači i duži. Trud mora trajati barem 50 sekundi da bi ga mogli definirati pravim.'' ili opet na drugom sajtu : ''Vi se vec nalazite u terminu za porodaj, koji se racuna +2 nedelje, -2 nedelje. Moguce je da cete dobijati 500 g nedeljno i uglavnom se dobijanje odnosi na povecano zadrzavanje tecnosti. Iz istog razloga nije retka pojava otoka. Druga bitna pojava u ovo vreme je pojava jos jedne vrste trudova. Nakon trudova spustanja javljaju se predtrudovi i lazni trudovi. Od pravih trudova se razlikuju svojim ritmom i intenzitetom - predtrudovi i lazni trudovi obicno su slabijeg intenziteta i nakon nekog vremena ukoliko mirujete, sasvim nestaju. Sada se verovatno osecate umorno i naduveno. Veoma je vazno da unosite hranjive sastojke i predlazemo Vam par «pametnih uzina»: - banane, voce bogato gvozdem, kalijumom i magnezijumom - parce sira za kalcijum i proteine - krekeri za vlakna - vocni shaike sa mlekom ili jogurtom za kalcijum, vitamine i minerale '' meni je ovo pomoglo da neke stvari sagledam, da bolovi koje mi osjecamo i nisu tako zabrinjavajuci, da je to normalna pojava. danas u 11,15 h osjetila sam u krstima kao da mi kuca srce, ali bolno. kuckalo je i prestalo. to mi je prvi put da osjetim. vjerovatno je i to neka priprema za porod. beba se dosta umirila. u principu nista me ne boli, u odnosu kako je bilo prethodnih dana. samo kad se beba pomjeri, pa valjda zbog nedostatka prostora, zna biti neugodno, ali drago mi je ipak sto ga osjecam.
|
|
|
|