mynxlee -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (11.11.2008 13:12:35)
|
IZVORNA PORUKA: Nana_Ze cudi me mynexlee da ti nije propisao i vaginalete sa tim antibioticima, jer poslije antibiotika se dole obicno pojave gljivice?? uh i ti si svasta predeverala u trudnoci... ljekar opste prakse mi je propisao antibiotike dole u Brckom, znaci bez vaginaleta. kad sam se upalila i dole otekla sva, otisla sam ginekologu, a on me napao kako sam zbog gluposti dosla i kako ima gorih bolesti od moje. i preko one stvari me pregledao i propisao kansen vaginalete. to mi je pomoglo. ovdje u njemackoj, kad me spopalo to nesto kao prehlada, ne daju nikakve antibiotike. samo da se lijecis prirodno. pa sam se parila sa nekom soli. uz to sam pila i amoksicilin koji sam donijela iz Brckog. pijem ga dan - dva i odmah osjetim da mi je bolje. meni pomaze. paracetamol sam isto dobila, ali to da pijem u slucaju temperature. kako temperaturu nisam imala, paracetamol nisam ni pila. jesam vala svasta nesto prosla, ali hvala Bogu to se na dijete nista nije odrazilo, bar ne za sada. meni su ti problemi od onog dana kad sam zatrudnila. vjerovali ili ne, prije trudnoce nikad nisam bila bolesna, ma prava rijetkost neka prehladica, glavobolja ili tako nesto, a u trudnoci... malo, malo, pa nesto. dok sam radila svaki cas sam isla na bolovanje. radim 2 sedmice, pa odem na bolovanje. jos se ko biva cuvam, ali dzaba. samo nek je moj bebiron dobro, a njegova mama ce se boriti nekako.
|
|
|
|