SelmaK -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (30.12.2012 23:32:36)
|
Sutra ulazim u 37. sedmicu, znaci 36+1 i nadam se da ce jos malo potrajati ova moja trudnoca. Prema nekim preliminarnim dogovorima sa mojim doktorom, na komisiju u GAK bih trebala oko 14-15 Januara, a porod (carski) bi trebao biti zakazan za 21 ili 22 Januar. To je tacno sedmicu prije moga pravoga termina. Iskreno se nadam da ce sve biti kako je i planirano, jer me ovo ipak cini malo relaksiranijom (inace sam osoba koja voli sve isplanirati). S obzirom da od skoro samog pocetka ima probleme sa ranim kontrakcijama, stvarno vise nisam sigurna kako cu prepoznati one prave ako slucajno krenu ranije (mada mi je moj doktoro rekao da je njima indikator prva trudnoca, a ja sam se sa prvim djetoteom porodila u 40+5 sedmica, znaci iza termina. Sve u svemu, u zadnjih 10-tak dana ipak nesto intenzivnije osjecam pritisak u donjem dijelu stomaka, prema mokracnom mjehuru, a pokreti bebe su nekako veoma ostri (mala me nas udara)[sm=smiley1.gif] Generalno sam malo nervoznija nego inace, sto je nadam se opravdano[sm=smiley36.gif]. Stvari za bebu su spremne, a i ono sto je meni potrebno za bolnicu je danas kompletirano. Jos mi je sotalo da kupim pelene, ali to mogu i muza zamoliti da uradi! Eto, toliko...cini mi se da sam generalno dosta pozitivna, te se nadam da ce tako i ostati. Misli najbitnije mi je da se sve kako treba zavrsi, da bebica i ja budemo dobro i sto prije stignemo kuci :) Zelim vam svima srecu u narednom periodu![sm=bravo.gif]
|
|
|
|