|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
2.12.2012 19:14:12   
Full Moon
Pa citala sam, ako su redovni i traju barem jedan minut svaki, onda zavisi koliko daleko zivis od porodilista, ja bih se polako spremalauser posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 2801
2.12.2012 19:19:14   
Marija13
Vidjet cu jos sat-dva kako ce se odvijati, ja sve nesto ocekujem jace bolove...i ne mogu da vjerujem da je krenulo a toliko sam iscekivala user posted image i jos moram upratiti koliko traje kontrakcija..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 2802
2.12.2012 19:28:28   
Full Moon
Joj, zavidim ti pozitivno, mislim na tim bolovimauser posted image
Sretno u svakom slucajuuser posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 2803
2.12.2012 19:38:53   
Jeca_Perec

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Joj, zavidim ti pozitivno, mislim na tim bolovimauser posted image
Sretno u svakom slucajuuser posted image

potpisujemmmm.. blago tebi... jos malo i gotovauser posted image

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 2804
4.12.2012 15:07:07   
Full Moon
Marija nam je sigurno vec sa svojom bebicomuser posted image
Kod mene nema specijalnih promjena, malo me zigne po dnu stimaka i boli me karlica i to mi nekako udari u noge, drugo nista.

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 2805
30.12.2012 13:55:33   
kaye
Citam vase postove i mislim da mi je ako bog da docekati to :-). Ja sam jos na pocetku i imam strah, krivicu sto ne osjecam neku ekstremnu srecu jer jos valjda nisam svjesna, prva mi je trudnoca. Jedina razlika je izostanak menstruacije, s tim da se cesto uhvatim kako se smjesim gledajuci u stomak. Je li se vama desavalo i kada ste zaista osjetili da ste trudne :-)

(odgovor članu Amra k)
Neposredna veza do poruke: 2806
30.12.2012 15:47:49   
I love youu
I ja sam se tako osjecala na pocetku, i nesto sama puhala stomak kao lafo narastao mi, e jasta je narasto u 2mj,hahhaa.Al zato sad kad me sutne u stomaku,i kad me ujutro probudi kad se pomjeri u mom pupi, e onda budes svjesna da stvarno raste u tebi jedno divno malo bice za koje ces kasnije da zivis.

(odgovor članu kaye)
Neposredna veza do poruke: 2807
30.12.2012 17:48:23   
mamine oci
kod mene usitnilo ali da imam neke simptome nemam sve normalno ponekad malo ledja zabole ali po cjeli dan sam u pokretu pa kontam to je od toga.)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 2808
30.12.2012 18:06:23   
amrych
U mene je jedini simtom koji imam pitanje svakog ko me zna "jesil se porodila" user posted image user posted image

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 2809
30.12.2012 18:16:42   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: amrych

U mene je jedini simtom koji imam pitanje svakog ko me zna "jesil se porodila" user posted image user posted image

simptom"nije da me interesuje ali voljela bih da znam"user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu amrych)
Neposredna veza do poruke: 2810
30.12.2012 22:13:32   
amrych
EH eh to :D ja im pocela lagat da je u februaru termin da mi ne dosadjuju user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2811
30.12.2012 23:32:36   
SelmaK
Sutra ulazim u 37. sedmicu, znaci 36+1 i nadam se da ce jos malo potrajati ova moja trudnoca. Prema nekim preliminarnim dogovorima sa mojim doktorom, na komisiju u GAK bih trebala oko 14-15 Januara, a porod (carski) bi trebao biti zakazan za 21 ili 22 Januar. To je tacno sedmicu prije moga pravoga termina. Iskreno se nadam da ce sve biti kako je i planirano, jer me ovo ipak cini malo relaksiranijom (inace sam osoba koja voli sve isplanirati).
S obzirom da od skoro samog pocetka ima probleme sa ranim kontrakcijama, stvarno vise nisam sigurna kako cu prepoznati one prave ako slucajno krenu ranije (mada mi je moj doktoro rekao da je njima indikator prva trudnoca, a ja sam se sa prvim djetoteom porodila u 40+5 sedmica, znaci iza termina.

Sve u svemu, u zadnjih 10-tak dana ipak nesto intenzivnije osjecam pritisak u donjem dijelu stomaka, prema mokracnom mjehuru, a pokreti bebe su nekako veoma ostri (mala me nas udara)user posted image

Generalno sam malo nervoznija nego inace, sto je nadam se opravdanouser posted image . Stvari za bebu su spremne, a i ono sto je meni potrebno za bolnicu je danas kompletirano. Jos mi je sotalo da kupim pelene, ali to mogu i muza zamoliti da uradi!

Eto, toliko...cini mi se da sam generalno dosta pozitivna, te se nadam da ce tako i ostati. Misli najbitnije mi je da se sve kako treba zavrsi, da bebica i ja budemo dobro i sto prije stignemo kuci :)

Zelim vam svima srecu u narednom periodu!user posted image

Aladin zivot mamin, 26.07.08.

(odgovor članu amrych)
Neposredna veza do poruke: 2812
30.12.2012 23:38:48   
mamine oci
samo da bude sa hairomuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu SelmaK)
Neposredna veza do poruke: 2813
30.12.2012 23:43:02   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: mamine oci

kod mene usitnilo ali da imam neke simptome nemam sve normalno ponekad malo ledja zabole ali po cjeli dan sam u pokretu pa kontam to je od toga.)

moradoh se ubaciti, znajuči tebe, kako si vrijedna žena Bogami, ne bi me čudilo da se negdje stoječi porodiš, hahahhaha,

hairli da sve prođe kod svih trudnica

ja samo kad se sjetim sebe i druge trudnoće nije mi dobro, najviše sam se bojala boli, jer mi je prag bola sa prvim porodom pregorio, a nove grijače nikako da nađem, i tako, sve prođe bolje nego sam i sanjala, stoga bez previše sikiriki

Neposredna veza do poruke: 2814
30.12.2012 23:46:34   
mamine oci
hvala mama alma,iz tvojih usta u Bozije usi, do sad je bilo tako prva dva poroda ekspresno brza, za ovaj videcemouser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2815
2.3.2013 22:14:42   
bubica2309
Drage mame,
Naše pilence je došlo potpuno neočekivano kada smo već skoro odustali, u 41-oj godini. Ušla sam u 36-tu sedmicu i dobro bi mi došao svaki savjet kako da se preguram još ovo što je ostalo. Bebica mi pritiska išijadikus tako da mi noge trnu :( pritisak je porastao i moram piti tablete. Uprkos tome trudim se da šetam koliko mogu i da sam aktivna ali ponekad zaboravim i koliko mi je godina.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2816
3.3.2013 17:59:56   
Sedina 30
Ima li neko iskustva sa porodom u 37 sedmici, prije 4 dana bila sam na kontroli i rekli mi 3 cm otvorena, sada sam 36+5, pa me strah da ne krene, i da se nisam još otvorila..

(odgovor članu bubica2309)
Neposredna veza do poruke: 2817
4.3.2013 9:07:53   
Anoniman
porodila se u 37 sed. puko mi vodenjak. sve ok proslo, beba teska 3 i 250 duga 51cm.... pisalo mi je na otpusnom porod u terminu i apgar bio 9/10... sve super proslo.... s obzirom da sam jako nisko nosila i predvidjeli su mi dok malo raniji porod

(odgovor članu Sedina 30)
  Neposredna veza do poruke: 2818
4.3.2013 9:33:49   
Sedina 30
Hvala na pozitivnom odgovoru user posted image ,i kod mene je jako nisko pa sam se vjerovatno i zato počela otvarati već 3 cm, još danas gynipral, pa ćemo vidjeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2819
4.3.2013 11:29:05   
MaminaBeba
Neurozna sam... user posted image Termin mi je 06.03. sva sam teška, a ishijas me u desnoj nozi ubija. Ovo mi je druga beba, strah me, baš me strah, pošto mi je prvi porođaj bio baš težak.. user posted image

*07.08.2010*
Mamin i tatin princ, blagoslov, život!

*16.03.2013*
Mamina, tatina, bracina princeza, naša druga radost!

Neposredna veza do poruke: 2820
4.3.2013 12:44:25   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sedina 30

Hvala na pozitivnom odgovoru user posted image ,i kod mene je jako nisko pa sam se vjerovatno i zato počela otvarati već 3 cm, još danas gynipral, pa ćemo vidjeti.

cudi me da ti je dok. produzio ginipral kad si se vec pocela otvarat, kosristila sam i ja ali cim sam se pocela otvarat ukino mi je i pustio da ide sve svojim tokom.... u svako slucaju sretno , nije to nista rano cim udjes u 9-ti sve je to na vrijemeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2821
4.3.2013 12:52:50   
Sedina 30
Ma ovi doktori, svaki različito govori, ko će im znati...nisam ja veliku dozu pila 4x1/2...još mi prošlu sedmicu radili amnioskopiju, za koju mislim da nije bilo potrebe....kao beba se umirila..kada me Nikulin poslao u ambulantu na taj pregled dr.mislila da nisam dobro razumjela,i nazvala ga i on joj rekao da tako uradi, kaže ona pa žena još nije prešla termin...ona mi govori beba sigurno spava, vidjet ćeš kada ponovimo ctg da će biti uredu, tako je i bilo, bezveze me mučili, oči mi ispale user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2822
4.3.2013 13:17:11   
Anoniman
ej izvini ali sam zoboravila napisat glavnouser posted image , presto mi je davat ginipral zato sto mi je voda pomalo isla... vodenjak mi je pukao ali ne ono u mlazu vec curkao pomalo.... mozda zato mi je i ukino...

Neposredna veza do poruke: 2823
4.3.2013 14:45:13   
Sedina 30
A kako si znala da je vodenjak....jer meni pomalo nešto curka al mislim da je iscjedak, jer je bjelkasto.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2824
4.3.2013 15:03:01   
Anoniman
voda isla bukvalno, ne u malzu ali nisam mogla bez ulozka ... jedno je iscjedak i bijelo pranje... meni je u petak pocelo da suri i ostavili me u bolnici u nedelju se porodila

Neposredna veza do poruke: 2825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *