mama dada -> RE: Tvrda stolica kod bebe (2.10.2011 9:53:20)
|
Pozdrav mame, evo mene sa svojim iskustvom, od prvog dana moj bebać je plakao, bukvalno u porodilištu, nisam dojila, pa je sa 7 dana ponovo završio u bolnici upravo sa stolicom, pomogla je zamjena mlijeka, znači nije mu godila formula( Humana 1) prešao je na Novalac, uz to sam mu davala vodu( 100 ml vode prokuhat sa 1 kašičicom šećera ili jednom kockom). Neko vrijeme je bilo ok, posle opet problemi, grčevi strašni, stolica zelena, tvrda i jednu veče krvava, ponovo bolnica, i nova formula. Tada sumnjajući na alergiju na mlijeko uvode nam antialergenu formulu( ALERNOVA) i tek tada hvala Bogu sve biva ok. Nakon testova, koje smo čekali 5 mjeseci (i za to vrijeme nadavali se novaca za Alernovu jer jedna kutija košta oko 35km), saznamo da bebać hvala Bogu, nije alergičan na mlijeko, ali mu je ta formula odlično sjela, super napredovao, prestali grčevi, stolica se uredila tako da toplo preporučujem svima koji imaju većih i ozbiljnijih problema, jer ova hrana je baš prilagođena najosjetljivijim bebama pa sigurno pomaže i u slučaju jakog zatvora. Inače u ovu grupu spada i formula Pregomin od Aptamila.
|
|
|
|