Vedica -> RE: Lekovito bilje (28.4.2009 22:21:30)
|
prijenos posta sa slicne teme IZVORNA PORUKA: ninki Evo ja sam našla jednu kuru, koja će možda pomoći trudilicama, pa želim da je podjelim s vama. Moram biti iskrena, ja je nisam probala, ali ne znači da neću. MM i ja tek 6 mjeseci pokušavamo dobiti , pa mi još nije frka, ali u svakom slučaju vrijedi pokušati i ovo! P.S. Za lazarku i idjirot nisam ranije čula, pa ako neko zna koje su to biljke i gdje ih ima za nabaviti neka napiše! Pusa Kura Osnovni preduslov da žena može da rodi je pretpostavka da su oba partnera zdrava i da nema smetnji ni kod muškarca ni kod žene . Ukoliko postoje smetnje u vidu manjeg broja pokretnih spermatozoida, kod muškarca (75%), slijedeća kura će sigurno pomoći. Ova kura se koristi i kod potpuno zdravih žena radi poboljšanja ovulacije reproduktivnog sistema. Sastav čaja: 240 g hajducke trave - kunice (što više cvetova) 60 g cvjetova zove 30 g listova maline 30 g listova i cvjetova kantariona 30 g listova pitome nane 20 g listova i cvjetova divlje nane 20 g stabljike lazarkinje 20 g stabljike majčine dušice 20 g idjirota Pripremanje i primena čaja: Trave jako usitniti i smješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine i kuhati poklopljeno 1 minut. Hladan čaj procjediti u tamnu bocu i jako začepljeno držati na tamnom mestu. Piti 3 puta dnevno po 1 dcl prije i poslije jela. Posle napitaka prije jela, uzeti srednju kašiku rafiniranog maslinovog ulja, a nakon napitaka poslije jela srednju kašiku meda. Nastojati da med bude jednoličan, tj. od žalfije, bagrema, kestena i sl. Miješani med nije preporučljiv. Umjesto vode piti lagani čaj od mješavine jednakih količina matičnjaka i listova i cvjetova hajdučke trave (kunice). Dnevno popiti najmanje 1/2 litre. Umotati u toplo krsta, slabine i ispod trbuha.
|
|
|
|