mamma mumi -> RE: vrtić i imunitet (17.12.2011 9:41:20)
|
Ja sa svojim sinom imam isti problem. Od septembra kako je krenuo u vrtic dijete mi je non stop bolesno, stalno isto nos, pa kašalj. Nisam ga vodila do nedavno pedijatru, ona mu dala antiobiotske kapi( bez prethodno uzetog brisa i nosa) i preporučila inhalacije i to bas u periodu onih magli. Nisam ga vodila na inhalacije dexametasonom jer nisam vidjela svrhu, ponovo sam ga sama lijecila i vratila u vrtic. Sada bio dobar 5 dana i od juce ponovo kašalj, meni se cini tezi i gori od prethodnih , a iz nosa voda curi. Ljuta sam i na vrtic, tamo su uslovi grozni, vaspitacice ne vode bas brigu o njima. U njegovoj grupi ima oko 20-ak djece, ali svaki put nadjem sina istrpane majice, golih ledja, pa zar je tesko utrpati dijete., same ih salju u wc. Slinave djece koliko hoces, i to mi smeta, ja svoga tarika kad je bolestan ne saljem u vrtic, ali dosta roditelja da, ja znam tesko je nemoze se non stop bolovanje uzimati, ali nije ni to u redu. Sada ocekujem na proljece novog clana aBd, i plasim se sta sa malom bebom raditi ako on bude donosio viruse. Sada sam nabavila i guscije salo pa sam ga pomijesala sa medom i to mu dajem 3x na dan, popijo je milion sirupa za imunitet, C vitamina, ali nista. Vidim spominjete prepelicina jaja, moze te li reci gdje ih u sarajevu, a da nije prodavnica, mogu nabaviti?. Hvala
|
|
|
|