RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

aazra -> RE: Prvačići (20.11.2015 13:19:48)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Meni je samo sreća da ga rijetko vodim u školu, to nana odrađuje, a ona je cool [sm=smiley14.gif], a kontam i ja da ga vodim svaki dan vjerovatno bi oguglala i dohavizala se [sm=smiley36.gif]

Evo samo da znaš bolje ti je da dolaziš češće dok ti nismo "ukrali" nanu... [sm=smiley2.gif]

Vjerujte kao što ne volim laznu ljubaznost tako mi to što se ona nekad naljuti na mene i izruzi prija, posebno zato što je uvijek u pravu [sm=smiley20.gif]

salmy -> RE: Prvačići (20.11.2015 16:07:07)

imali su dva kontrolna [sm=smiley36.gif] matematika i moja okolina...to se strebalo dva dana

Hanady RR -> RE: Prvačići (2.12.2015 20:14:17)

IZVORNA PORUKA: salmy

imali su dva kontrolna [sm=smiley36.gif] matematika i moja okolina...to se strebalo dva dana

ja večeras sa informacija[sm=smiley1.gif]

nisma ni znala da će imati kontrolne tj provjere znanja...
moja curka iz matematike od 14 poena svih 14 digla
od 9 poena iz moje okoline svih 9 je njenih bilo
pa baš fino je usvojila sve...

Moram Vam reći da mi je moja F veliko iznenadjenje....
[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (2.12.2015 20:24:03)

I ja večeras sa informacija.
Napreduje maleni mashallah[sm=bravo.gif]
Matematika i jezici mu najviše leze[sm=smiley36.gif]
Problem je što u školi priča ekavicom i ijekavicom[sm=jezicek.gif]
Pitala ga u učiteljica kako to..pa fino kad idem kod nane odmah počnem sandzacki pricati[sm=sad.gif]
U srijedu ponovo idu u kino.Zaboravih šta će gledati[sm=smiley36.gif]
[sm=sad.gif]

Edita1989 -> RE: Prvačići (3.12.2015 15:36:27)

Kod vas nema provjere stalno?Moj Ameen ima ispite svako malo,iz svih predmeta...Prosle sedmice je zavrsio,sad cekamo kad ce finalni...Uci dijete svaki dan...Popravio se hB,manje se zali uciteljica...il je oguglala[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (3.12.2015 16:15:26)

Svaki dan im je provjera znanja na dodatnoj nastavi iz svih predmeta
na 7 casu ponavljaju gradivo
Cijeli dan su u skoli i tamo rade zadacu
Svidja mi se taj sistem gdje dijete samo sjedne i odradjuje a uciteljice nadgledaju.Nema mame i babe, sjedi i radi[sm=smiley36.gif]

Danas su imali stomatologa u skoli, predavanje o higijeni. pokloncice sav sretan donio[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (3.12.2015 16:22:52)

IZVORNA PORUKA: Medić*

Svidja mi se taj sistem gdje dijete samo sjedne i odradjuje a uciteljice nadgledaju.Nema mame i babe, sjedi i radi[sm=smiley36.gif]

Danas su imali stomatologa u skoli, predavanje o higijeni. pokloncice sav sretan donio
[sm=smiley36.gif]

e da nama su sinoć najavili da dolozi 8.12 :)))
volim tu praksu totalno[sm=smiley1.gif]

Edita1989 -> RE: Prvačići (3.12.2015 16:28:10)

Danas su imali stomatologa u skoli, predavanje o higijeni. pokloncice sav sretan donio[sm=smiley36.gif]

I kod nas je to bilo...Dolazio stomatolog,policajac,svasta nesto je bilo[sm=bravo.gif]

maja78 RR -> RE: Prvačići (3.12.2015 17:53:45)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Danas su imali stomatologa u skoli, predavanje o higijeni. pokloncice sav sretan donio
[sm=smiley36.gif]

kod nas bio u ponedjeljak

škorpija -> RE: Prvačići (3.12.2015 18:46:27)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

[sm=smiley36.gif]

e ja bih voljela da su im i zube pregledali, a ne samo promotivni materijal da podijele [sm=smiley13.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (3.12.2015 18:51:16)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

[sm=smiley36.gif]

e ja bih voljela da su im i zube pregledali, a ne samo promotivni materijal da podijele [sm=smiley13.gif]

a ne gledaju[sm=zmeden.gif]

pa kad je moja H išla gledali su[sm=zmeden.gif]

doduše moje idu redovno na kontrole i preglede pa ne brinem o tome...ali mi je ok da su zbog toga tu...[sm=smiley13.gif]

škorpija -> RE: Prvačići (3.12.2015 19:13:51)

Ma održali su im predavanje o higijeni zuba, ali mi smo malca pripremili da će pregledati pa se on razočarao kad nisu, kaže prevarili nas [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (3.12.2015 21:03:40)

Ma održali su im predavanje o higijeni zuba, ali mi smo malca pripremili da će pregledati pa se on razočarao kad nisu, kaže prevarili nas [sm=smiley36.gif]

I nama su rekli bit ce pregled, kaze mi dijete nisu im gledali zubice
a trebali su [sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: Prvačići (3.12.2015 21:26:10)

mene djete danas provali kod uciteljice:kaze moja mama samo zna ptice crtat[sm=smiley36.gif] uciteljica mi to prica i zena se odvali od sege..malo je falilo da je pitam sta joj je smjesno..pa i ptica je za umjetnika[sm=smiley36.gif]

i kod njih ce doci stomatolog..jucer sam potpisala pristanak

kontam sto im je uciteljica radoznala..neki dan jedno po jedno pitala cime se bave roditelji...kaze moj A mama jel znas da ima dosta mama koje siju...a jedan tata je policajac[sm=smiley36.gif]

aazra -> RE: Prvačići (6.12.2015 18:58:37)

I meni je B iznenađenje bar što se tiče nastave, u predškolskom nije pokazivao neko zanimanje, čak je i trčao na nastavi, sad je puno bolje, kontrolni skoro sve tačno uradi, počeo se i javljati, ali ponekad mi se čini da mu je škola dosadna i evo sad je nedelja, a da kazem da se raduje i jedva čeka sutra da vidi svoje drugove i sjedne u klupu, i nije baš tako, ali šta je tu je, i mi smo ponekad takvi [sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (10.12.2015 0:00:47)

Moj se svaki dan raduje školi.
Voli drugare i uciteljice.
Dobar je. Nemamo problema. Inače je pitomije dijete[sm=smiley36.gif]

Danas su po drugi put išli u kino. Gledali Malog princa. Ovaj put su ih vodili trolom. Djeca bila posluša. Uciteljice ih počastile kokicama[sm=smiley36.gif]

aazra -> RE: Prvačići (10.12.2015 13:08:34)

Morat ću se raspitati o nekoj glumačkoj sekciji, imali su zadatak da nauče priču iz bosanskog djeca i zečići, gdje dječaci glume sebe, a djevojčice zečiće...[sm=smiley36.gif] Pa sam na kraju ja naučila napamet ovaj dio za curice koji je uz to i obimniji ne znam je li to namjerno [sm=smiley36.gif], a mog to ne popušta iako su jučer to glumili, ponavljali smo opet kući, mm nas snimao na mobitel...

Medić* -> RE: Prvačići (10.12.2015 16:34:33)

Danas su imali testic i propitivanje iz matematike.
Među 3 najboljih je[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]
Sve za 5[sm=smiley36.gif]

Sutra imaju test sve će preći od početka do jučerašnjeg dana.
Donjeta je teka kući da se ponavlja, inače im sve teže i knjige stoje u školi jer tamo rade zadacu [sm=smiley36.gif]

pocahontas -> RE: Prvačići (11.12.2015 8:15:11)

Azra, spomenula si glumu..pogledaj ovo, rade po skolama za vrijeme produzenog boravka sto je meni super, ne moras ga vodati i gubiti vrijeme i sve je na engl.jeziku, 1x sedmicno..
http://helenogradysarajevo.simplesite.com/

škorpija -> RE: Prvačići (11.12.2015 11:45:07)

Dajte mame kakvih dobrih linkova s gradivom za prvi razred, skontala sam da puno lakše sve savlada ako je na kompjuteru, papir i olovku mu nisu baš omiljeni.

Ja sam jutro na sastanku na poslu, povela se neka priča oko gradiva, stala u odbranu učitelja, stvarno nisu oni krivi što je program preobiman i neprilagođen, treba mijenjati sistem, a ne stalno učitelje i nastavnike napadati, doduše moja seka je učiteljica pa mi je ona malo otvorila oči kad je to u pitanju[sm=smiley1.gif]

R&T@ -> RE: Prvačići (11.12.2015 20:41:00)

http://www.artrea.com.hr/onlinepredskola.html

Mojima je nekada ovo bilo zabavno...

škorpija -> RE: Prvačići (28.1.2016 9:42:55)

Mame prvačića, jel vama dosadio ovaj raspust, nama jeste kolektivno, a najviše Ajdinu i nani, jedva čekamo da počne škola [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

salmy -> RE: Prvačići (28.1.2016 17:16:24)

Jel prvi dan škole treba nositi sve udžbenike za taj dan? Jel raspored iz prvog polugodista...

Angelica -> RE: Prvačići (28.1.2016 18:17:03)

Kod nas je po rasporedu iz prvog polugodišta

dambolina -> RE: Prvačići (28.1.2016 19:08:25)

naravno da nose sve po rasporedu za prvi dan skole i to po rasporedu iz prvog polugodista. jedino se u pojedinim skolama promjeni smjena, pa to provjerite

Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>