mimi_2in1 -> RE: Trudnoća i diskus hernija (23.12.2014 14:35:07)
|
eh evo da ti se ja javnem. ja imam [sm=duda.gif] od 15 mjeseci[sm=smiley1.gif] od 2010 imam dijagnozu diskus hernija L4 L5 i L5 S1 , najvjerovatnije nastalu od udara automobila godinu ranije. ja nisam operisala, jer kao rece mi dr da nije toliko kriticna ta diskus hernija..jos [sm=smiley36.gif] trudnocu sam otkila jer sam na hitnu otsila da mi daju nesto protiv bolova, razvaljivalo me i ona me upita jesam li trudna. ma reko tek smo poceli..i haj da ne duzim ispadoh trudna. to mi je bio uzasan period jer sam se tog vikedna nakljukala svim mogucim lijekovima za bolove, apaurinima..ma haos..uzas me bilo strah za bebu. no hB sve oke. eh tebe interesuje ovo poslije, iskreno meni je dr zabranio da usisavam, dugo stojim, perem prozore, kacim zavjese, dizem bilo sta teze od kile...eh ja se iskreno toga ne mogu pridrzavati. to sto tebi dr kaze dize se iz koljena super jeste dok je bebi malo, al kad poraste imat ces 100 situacija kad reagujes instiktivno, trznes, nezgodno se sagnes itd. al ja nisam primjetila da me ista vise boli, tj da je bol jaci. jedno vrijeme me cesce boljelo, recimo jednom sedmicno sam imala dan-dva bol..ali mogla sam funkcionisati sa njim. do duse ja ne dojim, zbog nekih drugih zdravstvenih problema pa mogu popiti tabletu protiv bolova, neku jacu kad vise ne mogu da podnesem. jedino sto se promjenilo od poroda jeste da mi je prije bol udarala u desnu nogu a sada udari i u lijevu..kako kad. mada ruku na srce nisam nosala [sm=duda.gif] ono da je nosam bezveze...a ona je ranije prohodala i propuzala pa je nisam stalno nosala. bit ce to oke, vidjet ces. kad boli masiraj radi vjezbe koje su ti rekli, gledaj da se mnogo ne udebljas da ne opteretis ledja. maksimalno ukljuci mm da ti pomogne oko bebe, oko kuce, reci da ne mozes ne smijes..u tom ste zajedno. i sretno, nemojd a te bude strah ako je dr rekao da je oke slobodno [sm=smiley27.gif] p.s ja sam se porodila prirodno, carski je bio u igri samo kad je beba bila okrenuta naopako.
|
|
|
|