Okarica -> RE: Neslana dijeta zbog visokog tlaka (11.7.2008 11:18:10)
|
Od samog početka trudnoće ja imam taj problem. Na više mjesta sam o tome pisala, ali evo opet ću. Prvo sam na preglede išla kod privatnika koji mi je ustanovio visok tlak i insistirao je na terapiji. Ja sam to odbila jer kad sam kod kuće, u apoteci i ambulanti porodične medicine mjerila tlak, uvijek su vrijednosti bile u granicama normale. Dr. iz porodične mi je dala uputnicu za internistu, međutim nešto mi se nije dalo da hodam od dr. do dr. Tražila sam uputnicu za gin. u Općoj bolnici i sada idem tamo na redovne preglede. Dr. kod kojeg sad idem je zaključio da je kod mene to povremo povećanje tlaka psihogenog karaktera i da je bitno samo da ga redovno mjerim i to je to. Kod njega redovno mjerim i bilo je sve ok do zadnjeg pregleda kad su mi izmjerili 150/90. Tada je i on predložio terapiju. Kad sam došla kući, ponovo sam izmjerila tlak i bio je normalan. Otišla sam i u ambulantu porodične medicine i oni su mi izmjerili normalan tlak. Čak sam i na vježbama za trudnice zamolila sestru da mi izmjeri i sve je bilo ok. Zaključila sam da mi je tlak skočio jer me je jedna žena u čekaonici iznervirala. Uglavnom, budući da mi je dr. zakazao kontrolu za tri dana, otišla sam i rekla mu da mi je tlak ok, da sam ga mjerila redovno i on je rekao da je sve ok, da nema potrebe za terapijom, da ne izlazim ako ne moram po ovim vrućinama i da smanjim unos soli u organizam. U slučaju da primijetim da nešto nije u redu, da mi je tlak značajno porastao, rekao je da mu se odmah javim. Sada je ljeto, izbor hrane je svarno raznovrstan. Ja uglavnom jedem salate i voće. Vjerujem da i kod tebe to s tlakom nije ništa ozbiljno. Pozdrav!
|
|
|
|