Manetova mama -> RE: Inseminacija (27.12.2011 11:15:03)
|
Bebu čekali 3 god. Kod Dr. Godinjaka bili 2 god. Kod mene hormoni i ginekološki nalaz OK - nisam radila prohodnost. Kod MM nešto niži broj pokretnhi i progresivno pokretnih. Uzimali proxeed i nakon 3 mj. prva inseminacija (ja uzimala Klomifen). Kontala probna, tek da se upoznam s postupkom, kad ono [sm=rozacrtici.gif]. Trudnoća uredna, porod carskim rezom, dječak danas 14 mjeseci. Kako smo ga dugo čekali, kontali ko zna hoće li i da li će se desiti drugo. Zatrudnila prorodnim putem "iz prve", sada u 8. mjesecu, kažu djevojčica. Od prvog dana čitala postove na forumu zatrudnjivanje, i iako su žene nepoznate, jedino su one kontale kako mi je, a i ja znala kako je njima. I danas se osjećam bliže "trudilicama" nego onim bez tih peripetija. Nisam se priključila forumi tada, mada sam se osjećala krivom jer su mi postovi bili velika utjeha, ali i dobar izvor informacija (na forumu saznala i za dr.Godinjaka, i šta se kad radi, i kako koji postupak izgleda i sl.), ali reko da se javim sada nešto kao podrška, iskrena želja za uspjehom svima koji se trude i ohrabrenje. Sa mog mjesta, dobro je naučiti prihvatiti sebe, svoj život i brak i bez djeteta i sa djetetom (koliko je moguće). Ne prestajat se truditi, nadati, radovati, nije nikad uzaludno,...dok sam čekala porod u priči sa ostalim ženama skontala da je 4-5 žena iz čekaonice dr. Godinjaka bilo i porodilo se mjesec dva prije mene. ABD na svakog će doći red, samo hrabro i SRETNO!!!
|
|
|
|