choirgirl -> RE: Inseminacija (8.12.2011 12:44:24)
|
Evo i mene:) [sm=hudicek1.gif] stigla danas pa ce ako Bog da inseminacija u ponedeljak 19.12. po mojoj racunici. Ferrero, jeste zadnja kod mene, cetvrta, dalje ne rade..sretno nam bila ova zadnja i meni i tebi da bude dobitna:) Gerberka/Vjestice, imam jedno laicko pitanje vezano za ultrazvuk. Procitala sam na vise mjesta da se ultrazvuk na dan inseminacije ne radi da gel ne bi nastetio spermatozoidima. Ali citam vas pa kontam: ako je gel ispod kondoma, trebalo bi da nista ne izadje ili vrlo malo. A spermatozoidi svakako prolaze kroz vaginu u onom kateteru i ubrizgavaju se direktno u matericu? Pa ne kontam nikako kad i kako se mogu susresti sa gelom? Pingvina pravo mi je zao sto moras jos jedna mjesec cekati. Najgori je taj osjecaj kad ti se cini da ne radis nista. Kod nas slicna situacija, ako ova zadnja ne uspije ja sam kontala odmah u januaru startati s IVFom ali izgleda da nece moci zbog godisnjih odmora itd. Uglavnom ako ne uspije sad inseminacija u januaru je i kod mene pauza. Pa znamo sta nam je ciniti u januaru:) Nikad se bona ne zna, mozda to ipak priroda najbolje uradi na kraju. Benu sretno, i mi cemo nekako u isto vrijeme izgleda! Ajla ja nisam nista osjecala poslije inseminacije, inace kod mene nakon ovulacije nema sta se u tijelu ne desava.. ali otkako sam na ovim progesteronima sve osluskujem ali nema nikako nicega; ja sam to s progesteronom povezujem, jer prije me vazda nesto u stomaku te zigalo te vako te nako jajnici a sad ko da sam pod nekakvom anestezijom, cudno...
|
|
|
|