RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Mikaela -> RE: Inseminacija (15.11.2011 9:58:36)

Nazalost, nasa prva inseminacija nije uspela, ali doci ce i nase vreme...
Srecno svima vama...

AAvalon -> RE: Inseminacija (15.11.2011 11:07:17)

Mikaela, zao mi je, znam tacno kako ti je.... i ja sam toliko nade polagala u prvu inseminaciju, i bas sam se bila razocarala kad nije uspjela, a imala sam 5 folikula, toliko sam osjecala da me je moje tijelo iznevjerilo, tako da kazem... onda drugu nisam uspjela ni dovrsiti jer su mi folikule jednostavno stale sa rastom na pola ciklusa... ali onda hvala dragom Bogu sljedeca bila uspjesna (i to sa samo jednom folikulom) i sad smo evo dogurali hvala Bogu do osmog mjeseca. samo nemoj gubiti nadu, razmisljaj pozitivno, ucini zivot sto ljepsim za sebe i muza, a ja vjerujem da cemo sve mi jednog dana biti mame [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ivanai -> RE: Inseminacija (15.11.2011 11:17:58)

Mikaela i meni je zao sto nije uspjela znam koliko sam i ja bila razocarana posle prve inseminacije. prije 4 dana sam radila drugu pa sad cekam da vidim kakav ce rezultat biti. nadam se najboljem al sta bog da tako ce i biti ako uspije super ako neuspije idem na trecu i tako do [sm=duda.gif].

Leva -> RE: Inseminacija (15.11.2011 12:51:01)

Hvala AAvalon na objasnjenju.
Donaa gdje namjeravas raditi postupak? Pretpostavljam da se lijecis negdje vani kod nas je ovo cudo jos misaona imenica...
Mikaela samo polako i vez odustajanja.
Ivanai sretno!!

Donaa -> RE: Inseminacija (16.11.2011 22:47:50)

Aavalon je dobro objasnila.U biti ovo je malo naprednije od ICSI zato sto se kod IMSI koristi mikroskop (pri gledanju sperme) koji uvecava i do 1000x dok kod ICSI uvecanje je 400x.Sto znaci da ovako mogu izabrati najbolje sperm.Jest,mi radimo vani u Svicarskoj jer tu i zivim.Ja mislim da ti rade isto to u Cito klinici u Splitu i u Leskovcu.U Leskovcu je doktor Stojkovic i njegova zena su otvorili kliniku.Svi ih hvale i dosta su uspjesni.Zivjeli su vani i onda su se idlucili vratiti u Srbiju i otvorili su kliniku.Ima na internetu mozes pogledati.
Mikaela zao mi je sto nije uspjelo,drugi put bit ce sigurno uspjesnije.

choirgirl -> RE: Inseminacija (17.11.2011 17:15:09)

Drage moje, sretno vam svima u slijedecem pokusaju! Jednom ce da upali! Nemojte biti puno tuzne ako prvi put ne bude odmah. Meni je doktor prije prve IUI pokazao neke statisticke krivulje i vrlo malo prvih pokusaja uspije, dobitni je obicno treci ili cetvrti!
Isto tako nakon 4. pokusaja vjerovatnoca naglo opada- kazu da 95% parova koji uspiju zatrudniti sa IUI uspiju u prva 4 pokusaja, a samo 5% kasnije. Ovdje gdje ja zivim zato ni ne rade nikad vise od 4 pokusaja-jednostavno sanse za uspjeh su premale; jer da je moglo uspjeti, uspjelo bi vec  u prva 4.

Eto tako...
Svima sve naj naj!
A ja sutra idem na prvu ekografiju, ovo mi je 3. IUI, a prvi put sam na clomidu-prva dva sam radila u prirodnom ciklusu. Bas da vidim sta ce sutra doktor reci, kako ce to izgledati...

choirgirl -> RE: Inseminacija (17.11.2011 17:28:18)

Donaa zao mi je sto nije uspio taj 4.
Ali cesto se desava da se pokusava sa IUI bezuspjesno a onda prva vantjelesna rijesi problem.
Mozda bas kod tebe bude taj slucaj[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Samo hrabro!!!

hmela -> RE: Inseminacija (17.11.2011 23:15:40)

Cure sretno i ja ću krajem decembra abd na svoju drugu inseminaciju,a do tada ja želim svima puno punooooooooo beba abd i da svaka ostane u drugom stanju,javnem se pusa

choirgirl -> RE: Inseminacija (20.11.2011 22:56:11)

Sretno hmela i tebi!
Evo ja danas radila 3. inseminaciju.
Sad ide cekanje....

Donaa -> RE: Inseminacija (20.11.2011 23:41:54)

Sretno Choigirl i tebi hmela i svima ostalima.Trebalai bi poceti pocetkom decembra sa inekcijama.Do tada maksimalno odmaranje [sm=smiley1.gif]

BENU -> RE: Inseminacija (21.11.2011 19:06:53)

molim vas da mi odgovorite,
trebam radit inseminaciju kod baliča u decembru,dr mi je dala klomifen da pođem piti kad dobijem,zanima me postupak inseminacije a pogotovo cure koje su radile kod dr baličke,dali ču piti još nešto osim klomifena ili se samo on pije[sm=zmeden.gif]

smarija -> RE: Inseminacija (21.11.2011 21:10:20)

pa ako si samo na klomifenu nema nista drugo sem folikulometrije i kad bude sve spremno primi se stoperica (inekcija),a ja sam uz klomifen primala jos inekcije gonal f dodatna stimulacija,pa onda stopericu zavisi sta je problem steriliteta kod mene izostanak ovulacija pa zbog toga jaca stimulacija

patrizia -> RE: Inseminacija (21.11.2011 21:16:34)

benu,
super mozda se i sretnemo gore :)
klomifen pijes il od 3 ili 5 dana pa 5 dana po 2x1 tebaletu(zavisi kako ti je rekla),bar sam ja tako išla sa femarom.Kad sam koristila femaru ništa više od lijekova nisam koristila osim štoperice koju dobiješ pred inseminaciju (injekcije)Isla sam 12-ti dan od početka menstruacije na prvi UZV i zavisno od toga kako ti se budu razvijali folikuli tako će te naručitivati na dalje UZV.Ja sam otprilike išla 2-3 puta na UZV ,i onda ona odredi štopericu i nakon njenog primanja otprilike 36-ti sat ide inseminacija.Muz da sjeme,vi odete popit kafu i za nekih sat vremena se vratite na postupak.Sam postupak ti je nekih 5 minuta,onda te sestra lijepo "ušuška" u dekicu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image],i nakon pola sata ideš kući.

Ako te još sta zanima samo pitaj pusa i sretno

patrizia -> RE: Inseminacija (21.11.2011 21:18:10)

cure

ako kojoj bude trebalo merionala moze mi se javiti na PP ,imam ih 24 komada za prodati.

pusa

irisss -> RE: Inseminacija (21.11.2011 22:15:06)

patrizija imaš pp

patrizia -> RE: Inseminacija (21.11.2011 22:45:22)

iris nije mi stigla poruka,da ti se nije vratila,sada sam pogledala.

BENU -> RE: Inseminacija (22.11.2011 9:40:09)

hvala drage na odgovoru,
patrzia kad se plača inseminacija kako to ide,jel kad budem išla na folikometriju ili kad se sve završi i kolko moram platiti,
meni je doktorica dala klomifen i rekla od 5 dana da pijem 5 dana i onda prva folikometrija,
a kakv je taj drugi lijek femara kako se več zove,koji je bolji ,jer spominjala ga je ali mi propisala klomifen,
jesil ti radila insulinsku rezistenciju i prolaktin profil,meni je rekla da i to uradim do inseminacije jer sumnja da i to nešto ne štima,jesil radila u zenici i kako se to radi[sm=zmeden.gif]

patrizia -> RE: Inseminacija (22.11.2011 9:51:02)

Benu

IUI košta 500 KM ,s tim da sestri naglaiš kad završiš pregled ,da si u postupku IUI, i onda ne plačaš folikulometrije.
Ja te nalaze nisam radila tako da ti ne znam kako ide.
IUI sam ja svaki put plačala kad se završi,jer nekad postoji mogučnost da se neće moći raditi,jer se nikad ne zna kako će se sve odvijati.
Ja sam dva puta koristila femaru i ona košta cca 100 KM, s tim da ona ne stanjuje endometrij,a bude od prilike 1-2 folikula.Valjda dr zna zašto ti je propisala klomifen.

Sretno

BENU -> RE: Inseminacija (22.11.2011 10:06:33)

znači kad odem na prvu folikometriju trebam nalasiti da radim inseminaciju,i neplačam ništa do kraja,je tako,joj ti i napa ste mi ko desna ruka[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
hvala vam od srca,i naravno svim ostalim[sm=smiley1.gif]

patrizia -> RE: Inseminacija (22.11.2011 11:36:12)

upravo tako nećeš platiti ništa što se tiče folikulometrija .Sestre bi trebale znati da ćeš raditi IUI,ali ako ti budu htjele naplatiti samo im kažeš da si za IUI,jer su i one u strašnom poslu pa ne mogu sve pohvatati :)

Ja za 3 dana počinjem sa stimulacijom,kada ćeš ti krenuti ??

pusa

gerberka -> RE: Inseminacija (22.11.2011 13:15:26)

IZVORNA PORUKA: BENU

hvala drage na odgovoru,
patrzia kad se plača inseminacija kako to ide,jel kad budem išla na folikometriju ili kad se sve završi i kolko moram platiti,
meni je doktorica dala klomifen i rekla od 5 dana da pijem 5 dana i onda prva folikometrija,
a kakv je taj drugi lijek femara kako se več zove,koji je bolji ,jer spominjala ga je ali mi propisala klomifen,
jesil ti radila insulinsku rezistenciju i prolaktin profil,meni je rekla da i to uradim do inseminacije jer sumnja da i to nešto ne štima,jesil radila u zenici i kako se to radi[sm=zmeden.gif]

benu dobila si blažu stimulaciju jer nmas problema sa ovulacijom, a i prvo se krene sa klomifenom...vise ste u postupku zbog muzeka a ko sam dobro razumjela..uz tebe saam draga moja!!! i ja sam pila klomifen od 5 do 10 dana

BENU -> RE: Inseminacija (22.11.2011 17:24:25)

gerbo jesil ti radila prolaktin profil i insulinsku rezistenciju,ako jesi kako se to radi ja bi trebala i to sutra uradit,
patrozia ja ču u decembru kad dobijem krenuti akbda[sm=smiley1.gif]

gerberka -> RE: Inseminacija (22.11.2011 17:28:14)

nisam insul rez nikad, prl sam vadila najobicnije

Donaa -> RE: Inseminacija (23.11.2011 0:52:14)

Drage moje ne znam da li ste procitale vijest na portalu Sarajevo.x o otvaranju prvog savremenog Centra za oplodnju u Sarajevu.Na celu sa doktorom iz Istanbula.Nadam se da ce parovima koji nisu u mogucnosti da putuju ovo biti lijepa vijest [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

choirgirl -> RE: Inseminacija (24.11.2011 18:09:54)

Kod mene danas 6.dan od inseminacije...bila 2 folikula i 4 miliona spermica.
Ne znam stvarno kako covjek da se postavi u ovom periodu cekanja, ja se pokusavam na posao sto vise koncentrisati tokom dana... Strah me je da se nadam.. a opet ne mogu da se ne nadam, vise mi je dosadilo biti stalno u nekakvom pesimisticnom raspolozenju.Muz mi kaze nemoj se nadati, poslije ces potonuti... stvarno ne znam sta je gore.

Ima li iko dobrih vijesti?

ivanai, ti bi trebala sad nekad raditi test?
Drzim ti fige !!!!!!!!!!!!!!!!!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>