patrizia -> RE: Inseminacija (13.11.2010 9:18:03)
|
pozz drage moje cure Nečete vjerovat šta mi se sve izdešavalo.Po računici trudna sam 5 sedmica + 3 dana.3 testa na trudnoču pozitivna.Otišla sam doktorici Balić na pregled kad je bio 4 sedmice +6 dana i nije mogla vidjeti gestacijsku vrečicu,a sve ostale naznake kako ona kaze su bile tu i da se ne sikiram.U čet dobijem smedkasti iscjedak i odem kod dr u Zenici na pregled da vidim šta je to i dali sad ima gestacijske vrečice a to je bilo sa 5 sedmica i 1 dan.On mi reče opet da nema vrečice i da sumnja na vanmateričnu u desnom jajniku.Ja sam skoro u ordinaciji pala u nesvjest od straha.Nazovem dr i ona kaze da to nemoze biti 99% jer sam radila inseminaciju u stimulisanom ciklusu i to je vjerovatno vidio ostatak zutog tijela od folikula jer sam ih imala 5-6 u desnom jajniku.Ona me odmah uputi da ponovim betu iz krvi i uslijedio je opet šok.01.11.2010.Beta hcg mi je bila 49,95 a 10 dana kasnije 42,85,što je očigledno da je pala.Nazovem dr i ona mi reče da se opet ne sikiram da dok god postoji beta da je i trudnoča tu.Rekla mi da nastavim sa utrogestanom,koji je jeli čuvar trudnoče.Također mi reče da je bitno da nisam dobila menst, a ja sam skoro poludila od brige.Naručila me je u pon na kontrolu,a neznam kako da to sve dočekam.Dali je neko od vas imao slično iskustvo,dali je moguče da ipak sve bude ok.Nesto kontam da mi štoperica nije tada pokazala betu jer ona sadrži hcg hormon,ili samo želim da mislim da će sve biti uredu,a u stvari da je ovo bio spontani pobačaj.Krvarenja nemam . Hvala vam drage moje cure i kad vidim kolik oste navijali za mene plačem i ne prestajem.Nakon 5 godina borbe i na kraju + na mom testu,neznam zasto mi se sve ovo dogodilo..... Šaljem vam velike puse i čuvajte se
|
|
|
|