Lilly -> RE: Inseminacija (31.8.2009 2:54:12)
|
Ela78 Ja se spremam za svoju prvu insiminaciju nakon 3 godine pokušavanja ušla sam u proces, ali baš nemam apsolutno nikakve nade da će uspjeti jer kad čitam ovdje po forumu postotak uspješnosti je bap malen, ali eto idem da radim nešto jer više ni sama ne znam šta bi, prošla sam sve moguće pretrage od glave do pete... Za Lilly: šta ti je sa štitnom žlijezdom uvećana, ciste, nodusi, hormoni?? Ne brini se zbog nje jer su i meni prije pola godine otkrili da je uvećana imam cistice a hormoni uredni. Letrox50 pijem već pola godine i super se osjećam od njega, uglavnom letrox će ti samo pomoći a još ako ti je TSH bio preko 1 letrox će ti ga spustiti što je neophodno za trudnoću kako su bar meni objasnili.... Meni je stitna sasvim uredu, tj. UZ, cak i hormoni stitne T3 i T4, jedino hormon koji stimulise stitnu Tsh se odjednom povisio, stoga mi je odredena terapija i pijem letrox 50. Bila sam na raznim ispitivanjim i nakraju se ustanovilo da je moja krvna slika i jakooo nisko zeljezo a vjerovatno stres i sva ta briga oko zaceca, uticala na blagi poremecaj u organizmu, tj. stitnu, poremecaj rastvaranja glukoze u krvi, a onda i zeludac. .. Jednostavno ne ide nista nazor!!! Pocela sam da rjesavam problem tamo gdje je nastao a to je, krvna slika. Bez obzira sto jela, zeljezo je nisko i nisko. Vrijednost je pala na 1,8 :(.Cak i kad sam primila infuziju, 5 boca venofera, vrijednost malkice samo povecala, tj. na 5. Sada sam na kapsulama pa cemo vidjeti za dalje... Moja dr. kaze da moj organizam jednostavno nije spreman bio da prihvati plod, podrzi trudnocu... Ja uopste nisam mislila na sebe, nego samo na[sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]... Eh, zato sada sve ispocetka, korak po korak...pa do cilja[sm=bravo.gif]
|
|
|
|