RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Emma26 -> RE: Inseminacija (15.7.2016 11:47:35)

Draga Moon, kao da sam ja to pisala, vjeruj da se tako osjećam! Teško mi je razgovarati s bilo kim o tome, zato sam se i registrovala na ovaj forum... vi razumijete! Osjecam toliki pritisak okoline, stalno neko spominje nesto, ispituje... osjecam se kao krivac.. Vec su 3 godine proslo i nista. Smijesno je to da sam zatrudnila jednom bez ikakve terapije, i imala spontani i nakon toga nista!

AMHA -> RE: Inseminacija (15.7.2016 11:49:08)

Svaki dan ga gledam nasmijanog s nećacima i slušam kako govori da će biti što god Bog da..i naravno da je tako ali to nekad tako lomi [sm=smiley28.gif]! Znati da koliko god im je teško uvijek imaju riječ utjehe za nas. Mi smo odlučili malo stati na loptu, pokušati popraviti spermiogram, nadati se čudu u ovih par mjeseci.. Ovih dana sam čula par happy end—ova, doduše ne s IUI nego s IVF, duplići i to, tako da mi se vjera vraća nakon razočaranja s IUI.

Moon1 -> RE: Inseminacija (15.7.2016 12:10:59)

Emma tako je i meni..ali opet ne dozvoljavam da mi 'sole pamet' sto bih se reklo..svi imaju neke savjete svi znaju kako napraviti bebu..a ja se osjecam nakon toga kao neki idiot..a mm sve smjesno..smiren je i kaze bice..ako nije ovaj mjesec..bice drugi..i to slusam godinama..sad mi vec pocelo ici na zivce..al ni on vise ne zna sta bi rekao..
Amha da sa ivf su sanse velike..puno parova bez problema dobije..cak i blizance..ali mene muci samo to sto mi je sve ok i nece..nece ni na iui pa se pitam ima li smisla i na ivf..moje sestre su sa ivf obje od prve uspjele..jedna ima curicu sad ce 20 imati godinu a druga ima 20 termin i ocekujemo djecaka..[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]..nadati se najboljem pa kako bude bice..

Ninani -> RE: Inseminacija (15.7.2016 12:49:41)

I meni to uzasno smeta.. Pa kad pocnu,sta cekate,kad cete ako necete sad... Kao da je to na dugme,a evo sad cemo.. Nervira me to sto ljudi daju sebi za pravo da ti kovore kad ces i kako ces.. Ja sam se malo prije vratila od ginekologa. 15. mi je dan,a ni traga od ovulacije,najvjerovatnije cu je ovaj mjesec preskociti.. Predlozio mi je da sledeci mjesec izazovemo ovulaciju sa nekom terapijom.. Bila sam sva pogubljena pa ga i ne pitah da li se to izaziva tabletama,inekcijama...

AMHA -> RE: Inseminacija (15.7.2016 12:50:26)

Ne znam, od IUI sam se baš ohladila. Ostaje nam ili čudo ili IVF[sm=bravo.gif]! IVF—a se najviše bojim jer se jedanput možemo nekako financirat, drugi put već ne znam kako bi..tako da bi me taj neuspjeh dotukao u svakom smislu [sm=smiley19.gif]! Ovih dana nabavljamo biljne pripravke za poboljšanje plivača, držite nam fige da budu od pomoći! Bebe svuda oko nas, cure moje! I pametne mame i tate[sm=wink.gif]!

Moon1 -> RE: Inseminacija (15.7.2016 12:56:24)

Ja sam u prvom postupku iui pila klomifene 2x1 od 5-9 dana ciklusa..poslije su me pratili na uzv i bilo sve ok..pisala sam negdje iznad velicinu js..dobro sam reagovala..a i inace imam o..19 dc mi je radjena iui..ako se ja pitam mislim da je bilo kasno..bolove sam imala dan prije..a oni su tako izracunali..vjerovatno je ginek.mislio da ti da tako neke tab..pa da pijes i pracenje pa da vidis kako ces reagovati na njih..zavisi koliko ti traje ciklus..mozda imas o u drugom dijelu c..

Ninani -> RE: Inseminacija (15.7.2016 12:56:32)

mm bi trebao sad sledece sedmice da radi ponovo spermogram..Pa ako budu bolji od prosli put onda cu vam napisati koje je cajeve sve pio,ima tu nekoliko vrsta...

Ninani -> RE: Inseminacija (15.7.2016 12:59:20)

Idem ponovo u ponedeljak,pa ako budu malo porasli onda cemo i dalje pratiti. a ako budu isti onda on misli da nece ni biti...Sad mi je trajao 33 dana

AMHA -> RE: Inseminacija (15.7.2016 13:02:14)

Sretno, sretno, da vam plivači “polude“[sm=bravo.gif]! Ja sam pred inseminaciju pila klomifene od 5.—9. dana ciklusa, već 11.dan radili inseminaciju s jednim vodećim folikulom.. Neuspjeh prvi!

Moon1 -> RE: Inseminacija (15.7.2016 13:02:30)

Moguce da porastu..ciklusi su dugi..meni su 30-32 dana..kako kad..al nikad da zakasni..drzim fige da budu veliki

Ninani -> RE: Inseminacija (15.7.2016 13:37:23)

Hvala vam objema.. I ja vama zelim uskoro da drzite [sm=duda.gif] u narucju.. [sm=smiley27.gif]

AMHA -> RE: Inseminacija (15.7.2016 16:39:42)

Hvala, hvala također, čekamo [sm=rozacrtici.gif]! Je li možda nekoj od vas [sm=hudicek1.gif] jako kasnila nakon utrogestana? Ja sam ih koristila od inseminacije do negativne bete, od čega je prošlo više od tjedan dana i još mi nije procurilo kako treba.

Pcelica86 -> RE: Inseminacija (15.7.2016 16:45:32)

Meni je kasnila dva dana i trajala je samo cetri. A inace su mi obilne i traju po sest dana minimum.

Ninani -> RE: Inseminacija (15.7.2016 17:31:57)

Ja sam danas procitala na nekom drugom forumu da zna da kasni posle toga

Emma26 -> RE: Inseminacija (18.7.2016 13:09:24)

Cao cure, samo da vam javim da sam danas bila na pregledu i doktor nije odusevljen... Danas mi je 10-ti dan ciklusa i imam 2 folikula na desnom jajniku po 10mm,endometrij 4mm,skroz sam slabo reagovala na Femaru. Jutros sam primila dvije injekcije Fostimona i ujutro moram jos dvije... i sutra na pregled da vidimo da li mi je to pomoglo! Mislim da nema nista od moje inseminacije.. :-( Zanima me je li neka od vas primala Fostimon ampule?

AMHA -> RE: Inseminacija (20.7.2016 11:10:18)

Hej Emma, kakvo je stanje kod tebe? Ne znam stvarno, ja sam samo Klomifen koristila.

Emma26 -> RE: Inseminacija (20.7.2016 14:52:28)

Evo upravo od doktora. Danas mi je 12 dan ciklusa, imam dva folikula na desnom j, po 17 i 18 mm, dobila jos jednu injekciju fostimona i da pijem estrofem tablete do petka! Veceras cu primiti stopericu Choriomon i u petak ujutro je inseminacija!

AMHA -> RE: Inseminacija (20.7.2016 16:14:53)

Odlično, puno sreće u petak, držim fige da nam popraviš prosjek!!!

Emma26 -> RE: Inseminacija (20.7.2016 18:39:57)

Hvala puno! Javim vam se u petak :-)

Pcelica86 -> RE: Inseminacija (23.7.2016 12:44:55)

Emma ima li novosti?

Emma26 -> RE: Inseminacija (23.7.2016 14:22:43)

Nisam se prije mogla javiti... Jucer je radjena inseminacija u 11h,sve je bilo uredu, od spermiograma, endometrija koji se podebljao zahvaljujuci tabletama, i imala sam 2 folikule. Doktor me pregledao na uzv prije inseminacije i rekao da samo sto nisu pukle..[sm=bravo.gif] Malo mi se nada vratila [sm=smiley1.gif] sad mi ostaje samo da cekam, a to je najgore..Zna li netko kad mogu test uraditi najranje s obzirom da sam primila stopericu i sve one injekcije fostimona?

Pcelica86 -> RE: Inseminacija (23.7.2016 21:04:35)

Najbolje je da vadis betu, jer test moze da bude lazno negativan ili sada lazno pozitivan nakon stimulacija koje si dobijala ili ti pila. Tako da ti je moja preporuka jer tako je i meni moja dr rekla 14 dan nakon inseminacije da se radi beta i iskljucivo beta nikako test. Super sto je proslo kako treba i sada drzim fige da bude [sm=modricrtici.gif] i opusti se sada, pozitivno razmisljaj i odmaraj.

Emma26 -> RE: Inseminacija (28.7.2016 8:34:14)

Hocu, hvala ti! Nesto me muci vec par dana! Dan nakon inseminacije sam primjetila pojacan ljepljiv iscjedak i malo sukrvice. Da li to znaci da su meni folikuli puki dan nakon inseminacije, a ne 36 h od stoperice kako je trebalo, tj. u vrijeme kad je radjena inseminacija? [sm=zmeden.gif] Jesu li mi sanse sada manje? [sm=smiley19.gif]

Moon1 -> RE: Inseminacija (28.7.2016 8:43:51)

Draga Emma, ne znam sto da ti kazem..ja sam stop.primila u srijedu vece..u cet vece sam imala bolove kao kad imam ovulaciju svakog mj..u petak mi je bila iui i to vece sam imala smedjkast iscjedak..to je tako trajalo 3 dana..ne znam da li su se preracunali ili sta je bilo u pitanju imala sam 3 dobra folikula..no nije mi uspjelo..tebi svakako puno srece i drzimo fige da ti uspije i da svima malo das nade

Emma26 -> RE: Inseminacija (28.7.2016 9:56:06)

Bas mi je zao sto nije uspjelo... sta planiras slijedece? Kakav je bio spermiogram? Ja sam imala samo 2 folikula... i sad se jos manje nadam...tebi nije uspjelo sa 3,a da meni uspije sa 2 :-( ovo čekanje je najgore! Ako mi ne bude uspjesna ova inseminacija idem na Vto... nemam vise sta pokusavati!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>