leptiric22 -> RE: Inseminacija (16.6.2013 20:30:16)
|
Pozdrav drage moje trudilice... MM i ja u braku smo vec 2 ipol godine i od prvog dana se trudimo za bebicu ali ja nikako da zatrudnim. Nakon godinu dana obavili smo sve preglede, nalaze, i ustanovljeno je da MM ima malo progresivno pokretnih spermica.. Svasta nesto smo probali na biljnoj bayi ali nista... Prosle godine urolog mu je otkrio varikokelu koja je uspjesno operirana. No ni nakon toga nije bilo uspjeha. Eh onda sam ja cackala di se kod nas radi inseminacija, koje su cijene itd itd... Pa sam naletila na polikliniku CITO u Splitu, i saynala da kod njih sam postupak sa pregledima kosta 1000 KN, oko 250-270 KM. I odem na jedan raygovor kod njih, MM uradi spermiogram i pokaze da su se spermiji malo ubrzali. Iduci ciklus me dr, Poljak naruci za HSG, oba jajovoda prohodna, dogovorimo se za inseminaciju, doktor nam predlozi da ovdje kod svog ginekologa uradim folikulometriju i da mu javljam rezultate. Sada u u utorak ili srijedu trebamo ici na nasu prvu inseminaciju. Od lijekova sam koristila jedino klomifen od 3-7. dana ciklusa 2X1. Kod njih sam kupila Owitrelle injekciju stopericu a nakon toga cu uzimati utrogestan vaginolete. Nakon inseminacije cu uzeti bolovanje 10-ak dana kako mi je dr. preporucio, kao da se ne izlazem stresu, naporu..... Eto drage moje.... zelim nam svima svu srecu ovoga svijeta...da sto prije ugledamo [sm=rozacrtici.gif] !!!!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|