RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Pikova_dama -> RE: Inseminacija (9.1.2013 15:23:46)

kokouli, i jeste najbolje odmorit se, ja sam imala jedan takav period, sad sam opet krenula naprijed...

ja u principu nemam tanak endometrij, vec kad pijem klomifen, uvijek mi bude tanji. Bez klomifena je on dobar. Te injekcije menopura i ostalog uticu na folikule koje ako se dobro razvijaju, podebljavaju endometrij. Doktor mi je rekao da apsolutno ne bi bilo potrebe za menopurom ili bilo cim da se endometrij nije stanjio, folikuli bili odlicni. Iz tog razloga kazem da sam primala terapiju samo radi endometrija. To u principu i nije za podebljavanje, vec nekako je kod mene tako ispalo da sam zbog toga koristila lijekove kod inseminacije.

kokouli -> RE: Inseminacija (9.1.2013 16:25:21)

Ma jeste taj klomifen je grozan za endo.zato su ga meni brzo izbacili ,ali cesto je tanak i sa inekcijama[sm=zmeden.gif].Moram se odmoriti ,i moram skupiti novaca da budem iskrena ,kako bih mogla dalje .

Pikova_dama -> RE: Inseminacija (10.1.2013 10:16:50)

Bas tako, treba i novca i zivaca. Ja cu probati s jos jednom inseminacijom, pa cu onda razmisliti sta i kako dalje. Sretno nam svima.

visnjicaa -> RE: Inseminacija (10.1.2013 13:05:58)

naancy..nova sam ovdje i nisam stigla da procitam bas sve komentare, samo sam na brzinu vidjela par komentara.. vidjela sam da se i ti lijecis kod dr.cerimagica kao i ja, pa me interesuje jesi li radila ti kod njega HSG nalaz, je li bio bolan i znas li koliko on kosta... ja trebam da radim iduci mjesec ali me bas strah???[sm=smiley13.gif]

malenaa -> RE: Inseminacija (10.1.2013 16:06:23)

Moj proces iui nije uspio... 13. Dan poslije iui beta <1 ..
:((((((

witch -> RE: Inseminacija (10.1.2013 22:22:03)

Zao mi je, ali glavu gore i u nove pobjede! [sm=bravo.gif]

kokouli -> RE: Inseminacija (10.1.2013 22:22:25)

malenaa zao mi je draga ,idemo dalje[sm=smiley1.gif].

veeseelaa -> RE: Inseminacija (10.1.2013 22:29:28)

a hebo ga, žao mi je [sm=smiley19.gif]

Mrvica_83 -> RE: Inseminacija (10.1.2013 22:32:35)

Malena djugo[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] - sve sam ti napisala u cekaoni .. Mnogo te grlim i saljem ti punooo podrske !![sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

hapymum -> RE: Inseminacija (11.1.2013 8:52:30)

IZVORNA PORUKA: malenaa

Moj proces iui nije uspio... 13. Dan poslije iui beta <1 ..
:((((((

:-(((((((

malenaa -> RE: Inseminacija (11.1.2013 10:54:40)

Hvala vam drage moje... Idemo dalje, mora se nema stajanja samo akcijanje sad dok ne presusi i mala i malisa :)) jebo injekcije i k....

kokouli -> RE: Inseminacija (11.1.2013 13:20:03)

Hahahha,tako je draga ,samo naprijed [sm=bravo.gif].

amrych -> RE: Inseminacija (11.1.2013 13:27:50)

malenaa zao mi je, samo naprijed nema odustajanja, da sto prije ugledas [sm=rozacrtici.gif]
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

nika83 -> RE: Inseminacija (15.1.2013 21:28:29)

Pozdrav svima,
Na zadnjem pregledu kod Godinjaka propisao mi je Clomid koji trebam početi piti od 3.do 8 dana narednog ciklusa.S obzirom da on jako malo priča (bar je u mom slučaju tako)meni nije baš najjasnije šta se dešava nakon 8.og dana,kontrola pa pretpostavljam inseminicija...Pa molim sve one sa sličnim iskustvom da mi odgovre...Hvala,pozz

ena0002 -> RE: Inseminacija (17.1.2013 11:50:22)

Nika kada dobijes, dakle 1 dc nazovi gore sestre da ti zakazu termin na 8 dc...ti ce piti klomifen kako ti je rekao a 8 dc ces raditi UZV. Je li ti rekao da ces raditi inseminaciju...ako jeste onda kad budes na kontroli raspitaj se je li dr. rada tu....ona je biolog i njoj se isto moras najavti i kupiti medij za inseminaciju

nika83 -> RE: Inseminacija (18.1.2013 12:28:38)

Hvala Ena puno...Spominjo mi je inseminaciju,meni je ovo prvi out da pijem Clomid pa me je malo strah kako će to sve proći....

allyann -> RE: Inseminacija (26.1.2013 12:12:58)

Lijep pozdrav drage moje....

Iako se nisam javljala par mjeseci redovno sam citala Vase postove i drzala palceve za svaku za svaku od Vas.
Naime moj muz i ja 5 godina smo pokusavali postati roditelji.Promijenili niz ljekara i pokusali sa inseminacijama,ali je bilo neuspjesno,ali nismo gubili nadu.Nakon sto smo iscrpili sve mogucnosti sarajevskih ljekara koji se bave "sterilitetom" javili smo se dr.Sanji S. u Banja Luku koja kada je pogledala nalaze spermiograma mog muza uputila ga je kod urologa (pri tome je rekla da sa takvim nalazom oni rade iskljucivo van tjelesnu oplodnju).Urolog je ustanovio jaku upalu prostate propisao mu antibiotike i rekao da za 2 mjeseca dođe na kontrolu.Moj muz je malo odugovlacio tu kontrolu jer mu je prvi pregled bio jako bolan.Ja nisam previse insistirala,milila sam kada on bude spreman oticice.I taman kada je on skupio hrabrosti da pnovo ode urologu moja mjesecnica je zakasnila.Mene bole grudi,jako sam umorna i imam blage glavobole.Test na trudnocu mi nije padao na pamet jer 5 gidina je bio negativan.I onda na nagovor moje meme i mog muza ja uradim test i ostavim ga u kupatilo nije mi padalo na pamet da ga pogledam.Moj muz je samo u jednom trenutku vrisnuo imas 2 crte.U glavnom ja sam sada u 5 sedmici trudnoce.Jos uvijek nisam svjesna sta se desava.I moju trudnocu vodi genijalac dr.Senad Murtezic u kojeg imam beskrajno povjerenje jer me je on operisao prosle godine.Trenutno pijem Dabroston i folnu kiselinu.

U glavnom drage moje nemoj te da gubite nadu i nemoj te se slijepo drzati samo jednog doktora.Crpite sve mogucnosti ovog svijeta.Ja vam saljem pregrs pozitivne energije i cuvam vam palceve......

nedzla. -> RE: Inseminacija (26.1.2013 15:26:33)

allyann, mašaAllah [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Loreen84 -> RE: Inseminacija (3.2.2013 21:33:11)

Pozdrav svima!
Nova sam na forumu ali vas vec duze vrijeme pratim i citam vase postove. Nasa borba traje vec skoro 8 godina. Imam uterus duplex i vagina duplex, na operaciju sam isla 2006 godine gdje mi je ostranjena pregrada na maternici a ova druga ostala. Prosli smo 3 inseminacije, jednom uspjelo ali je trajalo samo 2 mjeseca [sm=smiley19.gif] Napravila sam malo duzu pauzu i sad sam opet u akciji [sm=smiley1.gif]
[sm=hudicek1.gif] bi trebala doci za koji dan i onda klomifeni od treceg dana. Dr. mi je rekao da ce mi ovaj put dati Gonal pa sam zvala u apoteke da pitam da li imaju i odgovor je da nemaju vec duze vrijeme jer nema za nabavit. Konkretno sam zvala ap.Delfin i ap. Dina.
Gonale bi mogla nabaviti iz Hrvatske ali je problem sto neznam da li ce mi uopste trebat i koliko da ih uzmem!? To bi sve naravno trebala pripremit do prve folikometrije jer mi je tad za nabavku vec kasno... Sta da radim? Koliko je vama otprilike Gonala trebalo iza Klomifena? Da li da nazovem profesora i da pitam ili da cekam folikometriju pa sta bude..... Hvala vam unaprijed na odgovorima!!!

patrizia -> RE: Inseminacija (4.2.2013 0:30:56)

allyann
draga čestitam ti od srca.Bog je milostiv!!

Pikova_dama -> RE: Inseminacija (4.2.2013 20:58:48)

poslije druge inseminacije, test pozitivan!!!! jos sebi ne mogu da dodjem... samo da je to to,znam da pozitivan test ne znaci puno, da se moze svasta desiti, ali presretna sam... ako samo moze neko da mi pomogne, stavljala sam utrogestan vaginalete 14 dana, jucer i danas nisam, da li sad opet da ih pocnem stavljat, sutra cu zvati doktoricu, ali veceras??

patrizia -> RE: Inseminacija (4.2.2013 21:05:15)

pikova dama

Prvo da ti čestitam od srca,da sve prodje u najboljem redu !Sto se utrogestana tiče njega ti propišu i nagalse da prekineš ako dobiješ.Obzirom d aje test pozitivan nastavi ga koristiti.Jos jednom najisrenije čestitke .

Pikova_dama -> RE: Inseminacija (4.2.2013 21:07:44)

Hvala puno :)

Ja sam napravila pauzu dva dana, stomak me bolio, mislila sam da je od njih, valjda nece biti problem sto sam to uradila... nista, stavljam ih onda svakako opet od veceras, hvala hvala hvala.

kokouli -> RE: Inseminacija (7.2.2013 16:59:25)

Cestitke od srca Pikova dama ,sve najbolje ti zelim .[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

naancy -> RE: Inseminacija (8.2.2013 7:26:06)

Čestitam allyann i želim ti sve najbolje.
Također čestitam i svim ostalim budućim mamama i neka vam Bog podari samo zdravu dječicu ostalo će doći samo po sebi.
Ja se nisam dugo javljala, pa bih voljela da kažem svima da ne gube nadu i samo da ne odustaju.
Ja sam 19.10.2012.radila prvu inseminaciju i imala sam samo jedan zreo folikul te od svega toga nisam ništa ni očekivala, jer sam se nadala nekoliko puta ali uzaludno.

Sad sam u 18-toj sedmici trudnoće i osim mnogobrojnih lijekova koje pijem super se osjećam i beba je dobro što je najbitnije.
Sam vas molim da ne odustajete meni se ovo čudo desilo kad sam se najmanje nadala.

AkoBogda otprilike 14.07.2013. ću dobiti malog dječaka i tek tada će moja sreća biti potpuna.

Samo hrabro i ne posustajte ni pred čim jer vi imate svoj cilj i morate dati sve od sebe da ga ostvarite.

Nadam se da će ubuduće biti sve više nas (koji smo imali nekih problema ) zadovoljnih i sretnih i da će nas dragi Bog sve obradovati.

Puno pozzića od nas dvoje i čujemo se opet uskoro.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>